GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το παραμύθι του πραξικοπήματος δεν είχε δράκο…

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός Και ξαφνικά, εκεί που δεν υπήρχε λόγος, η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», με πρωτοσέλιδο άρθρο της, ενημερώ...

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
Και ξαφνικά, εκεί που δεν υπήρχε λόγος, η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», με πρωτοσέλιδο άρθρο της, ενημερώνει τους Έλληνες για τα απόρρητα σχέδια ενός πραξικοπήματος που δεν έγινε.
Και στεναχωριέμαι πολύ γιατί με πρόλαβε, αφού ήθελα να βγάλω μια δική μου αποκλειστική είδηση, για το γλυκό της κυρά – Μαρίκας που δεν πέτυχε.
Όμως ας σοβαρευτούμε κι ας προσπαθήσουμε να δούμε τι κρύβεται πίσω από αυτό το δημοσίευμα.
Είναι αλήθεια, πως τις τελευταίες ημέρες στην πρωθυπουργία του καθηγητή στο Χάρβαντ Γιώργου Παπανδρέου, είχαν διαρρεύσει διάφορες φήμες περί πραξικοπήματος.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιο ήταν το κέντρο που διέδιδε αυτές τις φήμες, αν είχαν συγκεκριμένα στοιχεία στην διάθεσή τους ή εξυπηρετούσαν άλλες πολιτικές σκοπιμότητες. Αυτό όμως που πολιτικά έγινε, ήταν, οι αλλαγές στο στράτευμα από τον τότε υπουργό κ. Πάνο Μπεγλίτη.
Όπως πολλοί θα θυμούνται, από τον Οκτώβριο του 2011, είχε ξεσπάσει ένας «πόλεμος» μεταξύ του Πάνου Μπεγλίτη και του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, με αφορμή επιχειρησιακά σχέδια του στρατού, που εκτελούντο εν αγνοία του υπουργού.
Την περίοδο αυτή προέκυψε και το πραγματικά περίεργο δημοσίευμα του Forbes το οποίο έκανε λόγο για στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα! Είχε όντως πληροφορίες το Forbes, ήταν πληρωμένο το δημοσίευμα; Ποιος ξέρει; Όμως, όπως λεγότανε τότε, ο Πάνος Μπεγλίτης προχώρησε άμεσα στις αλλαγές, γιατί υπήρχαν οι πληροφορίες, ότι κάποιοι από τους αρχηγούς ετοίμαζαν αντικυβερνητικές δηλώσεις.
Όμως το θέμα του «πραξικοπήματος» δεν σταματάει εκεί. Τον περασμένο Μάιο, το περιοδικό Der Spiegel σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Χέριμπερτ Ντίτερ, ερευνητής του Ιδρύματος Οικονομίας και Πολιτικής, προειδοποιεί ότι, εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, μπορούν όλα να προκύψουν, μέχρι και στρατιωτική δικτατορία, αλλά επισημαίνει ότι ο ελληνικός στρατός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την δικτατορία του 1967, δείχνει αυτή τη στιγμή αδύναμος. Μόλις στις αρχές του 2011 ο σοσιαλιστής υπουργός Άμυνας άλλαξε αιφνιδιαστικά το σύνολο της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Η ηγεσία είχε τότε εκφράσει δυσφορία για τις ριζικές περικοπές στις αμυντικές δαπάνες. Θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί πάντως τον στρατό να παρεμβαίνει σε σοβαρότερες ταραχές. Και τότε, θα γινόταν πάλι παράγοντας εξουσίας».
Γίνεται λοιπόν σαφές, ότι η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» δεν έρχεται να προσθέσει κάτι καινούργιο. Απεναντίας, προβληματισμό δημιουργεί η δήλωση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνου Μπίκα, ο οποίος είπε:
«Επί προηγούμενης Διοίκησης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα. Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».
Προς τι λοιπόν το δημοσίευμα της εφημερίδας; Ένα δημοσίευμα που
• τίποτα το καινούργιο δεν ήρθε να προσθέσει
• μας έκανε να σκεφτούμε παλιά – ξινά σταφύλια
• ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ διαψεύδει τις πληροφορίες
Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος που – τουλάχιστον σ’ εμάς – δεν διαφεύγει.
Ο πορτογαλικός στρατός, αντέδρασε δυναμικά απέναντι στην πολιτική ηγεσία απαιτώντας, ή να πάρει πίσω τα σκληρά μέτρα λιτότητας που ήθελε να επιβάλει ή να πάρει το πρώτο αεροπλάνο και να φύγει.
Η στρατιωτική ηγεσία στην Πορτογαλία έδειξε να έχει άλλα αντανακλαστικά από εκείνα της Ελληνικής.
Όμως, τίποτα δεν αποκλείει, κάποια στιγμή (ειδικά με τις περικοπές που γίνονται στο στράτευμα, είτε σε οπλικά συστήματα είτε σε μισθούς), να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, να αρχίσουν οι στρατιωτικοί να σκέφτονται διαφορετικά από ότι μέχρι σήμερα. Πιθανόν, και να έχουν αρχίσει να σκέφτονται διαφορετικά.
Εξυπηρετεί επομένως την τριαδική κυβέρνηση αυτό το δημοσίευμα, αφού βάζει για μια ακόμη φορά τον στρατό απέναντι στον λαό;
Προειδοποιεί τους πιθανόν δυσαρεστημένους στρατιωτικούς, ότι κοιτάξτε, θα σας διαπομπεύουμε συνεχώς για να σας καταστήσουμε επικίνδυνους κι αναξιόπιστους;
Το σύστημα λοιπόν, πολύ καλά κάνει και ενεργεί με αυτούς, τους γνωστούς τρόπους.
Θα ήθελα όμως να ήξερα: θα βρεθεί κάποιος πολιτικός να υπερασπιστεί την τιμή των αξιωματικών;
Τουλάχιστον οι στρατιωτικοί, μετά την μεταπολίτευση, ποτέ δεν εξαπάτησαν τους πολίτες αυτής της χώρας, αλλά και δεν ευθύνονται για τυχόν επίορκους συναδέλφους τους. Γιατί πάντα, στις επιτροπές για την αγορά οπλικών συστημάτων, επέλεγε η κάθε κυβέρνηση, ο κάθε υπουργός τους «δικούς» της, δηλαδή όχι τους στρατιωτικούς που ορκίστηκαν να φυλάττουν πίστη εις την πατρίδα, αλλά τους στρατιωτικούς εκείνους που είχαν δηλώσει υποταγή στο κόμμα και στον αρχηγό του.
Αν υπάρχουν υγιείς πολιτικές δυνάμεις, θα πρέπει να ζητήσουν έρευνα της υπόθεσης σε βάθος κι αν δεν υπάρξουν αποδείξεις που να βεβαιώνουν το δημοσίευμα, να το καταδικάσουν και να ασκηθούν διώξεις.
Επιτέλους, προστατεύστε το στράτευμα από την σαπίλα του πολιτικού συστήματος. Στο κάτω – κάτω, χιλιάδες στρατιωτικοί έχουν ποτίσει το δέντρο της λευτεριάς με αίμα ενώ οι πολιτικοί, το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να ξεπουλήσουν την Ελλάδα και να καταστρέψουν τους Έλληνες! Ντροπή!…

2 σχόλια

  1. Στην Πάτρα κρύβεται ο Γιωργάκης... διοργανώνει ΑντιΠραξικόπημα με τον Αρκούδο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι αλλο θα γραψουν για να προστατεψουν τον βλακα.

    Σιγα να μην χρειαζονταν πραξικοπημα για να πεσει ο βλαμμενος, αν ειναι δυνατον!!

    Το μονο που χρειαζονταν ηταν να τον εχουν κελισιε ηδη σε ψυχιατρείο και να τον εχουν πλακωσει στα χρωματιστα και οχι να τον αφηνουν να γυριζει απο εδω και από εκει κανωντας τον προφεσσορα.

    Η παρανοια σε αυτη την χωρα πλεον ειναι σαν το χρεος, χωρις πάτο!!άκου πραξικοπημα για τον ηλιθιο...ελα μ...ι στον τοπο σου και λογια μην γυρευεις.

    Αυτη η σαπιλα και η βρωμα των κιτρινισμενων εφημεριδων και των μπουρδελοκαναλων θα λαβει τελος άλλωστε ποιος τους παίρνει στα σοβαρα αν περιμενει κανεις να τον ενημερωσει η Τρεμη ο καψης και ο Πρετεντερης μαυρο φιδι που τον εφαγε αυτοι απευθυνονται σε λωτοφαγους.

    Έρχεται η στιγμη που θα τρεχουν και δεν θα φθανουν πουθενα γιατι ο κωλος τους θα γεμισει παπουτσια απο τα κλωτσηδια. Σε αυτη την ζωή πάντοτε έρχεται η ωρα της πληρωμής μπορεί να αργεί αλλα ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ! και ειμαστε τόσο κοντα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση