GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν υπάρχει νομικός λόγος για να μην εξετάσει κανείς τη λίστα Λαγκάρντ»

«Η κ. Λαγκάρντ παρέδωσε ονόματα. Η χώρα είχε υποχρέωση να αξιολογήσει τα στοιχεία. Η λίστα είναι η αρχή ελέγχου που θα οδηγούσε ενδεχο...

«Η κ. Λαγκάρντ παρέδωσε ονόματα. Η χώρα είχε υποχρέωση να αξιολογήσει τα στοιχεία. Η λίστα είναι η αρχή ελέγχου που θα οδηγούσε ενδεχομένως σε ενδελεχή έρευνα. Η έρευνα που θα ετελείτο και ο φορολογικός έλεγχος που θα γινόταν θα νομιμοποιούσε την πληροφορία και θα προκαλούσε φορολογικά έσοδα, να έρθουν χρήματα στα ταμεία του κράτους», δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρώην επικεφαλής ΣΔΟΕ, Σπύρος Κλαδάς, σημειώνοντας ότι «δεν βλέπω κάποιο νομικό λόγο για να μην εξεταστεί η “λίστα Λαγκάρντ”».
Απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής για το πώς ο ίδιος θα αντιδρούσε σχετικά με την λίστα «Λαγκάρντ», ο κ. Κλαδάς εξέφρασε την έκπληξή του για την τήρηση άτυπων διαδικασιών σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση.
«Η ενασχόληση κάποιου με ένα αρχείο, το οποίο δεν έχει μπει με τη σωστή διαδικασία αλλά ατύπως, θα έλεγα πως αυτή από μόνη της είναι ύποπτη», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Διώτης παρέλαβε ένα αρχείο. Αν παραλάμβανα αρχείο, έπρεπε είτε να το πρωτοκολλήσω για να έχω παγωμένη την εικόνα του αρχείου που παρέλαβα, και μετά θα έκρινα αν είναι παράνομο ή θα το έστελνα στους εισαγγελείς. Εγώ, λοιπόν, έχω άλλη άποψη. Επειδή είναι το αντικείμενό μου, το λέω ευθαρσώς, εγώ θα εφάρμοζα την κοινοτική οδηγία και θα την εφάρμοζα χθες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση