GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Άμεση αλλαγή πολιτικής ή αλλαγή του Στουρνάρα!»

Την άμεση αλλαγή πολιτικής ή την αλλαγή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ζητά από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόεδρος ...

Την άμεση αλλαγή πολιτικής ή την αλλαγή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ζητά από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Κασιμάτης.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου σε δήλωσή του, με αφορμή τις πληροφορίες για πλήρη κατάργηση των φορο-απαλλαγών, με τις εντολές της τρόικας:
«Όλα καταργήθηκαν πλέον από τον υπουργό Οικονομικών. Εμείς περιμένουμε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να καταργήσει πλέον τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα. Φαίνεται δυστυχώς ότι η ηγεσία του υπουργείου, δεν ζει την ελληνική πραγματικότητα. Δεν αφουγκράζεται την κοινωνία και τα προβλήματα της, την ανάγκη επιβίωσης μισθωτών και συνταξιούχων, ούτε ακούει πια την ελληνική επιχειρηματικότητα. Είναι φανερό ότι ακολουθεί λάθος δρόμο. Μακριά από την ανάπτυξη και την ανόρθωση της οικονομίας. Δεν αντιλαμβάνεται την ύφεση και την υποκατανάλωση μέσα στην οποία αναγκάζεται τα τελευταία χρόνια να λειτουργήσει η ελληνική επιχείρηση. Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον η αλλαγή πολιτικής. Άμεσα. Η αλλαγή δρόμου και γραμμής πλεύσης. Σήμερα, γιατί αύριο ίσως είναι πολύ αργά».

[title]ΚΚΕ: Δίκαιο το αίτημα για κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης[title]

«Η νέα υπέρογκη αύξηση στην τιμή τού πετρελαίου θέρμανσης ξεπερνά κατά πολύ το ζήτημα της άγριας ληστείας των λαϊκών οικογενειών από την κυβέρνηση και τα μονοπώλια του πετρελαίου και τους καταδικάζει να μείνουν χωρίς θέρμανση το χειμώνα που έρχεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους και πρόκειται για απάνθρωπη επιλογή», επισημαίνεται σε ανακοίνωση τού γραφείου Τύπου τής Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Στην ίδια ανακοίνωση το ΚΚΕ αναφέρει ότι «είναι αισχρό ψέμα, η πρόφαση της κυβέρνησης ότι έτσι θα χτυπηθεί το εκτεταμένο λαθρεμπόριο», καθώς «το λαθρεμπόριο και η μεγάλη φοροδιαφυγή διαπράττεται από τα μονοπώλια που ελέγχουν την εισαγωγή, τη διύλιση και τη διανομή. Και η κυβέρνηση γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι αυτό το καρτέλ, αυτό το κύκλωμα, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να το ελέγξει», αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Αντίθετα, όσο αυξάνει τη φορολογία που έχει φτάσει να είναι στο 70% επί της τιμής του λίτρου των καυσίμων, τους δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να αποκομίσουν αμύθητα κέρδη», υπογραμμίζει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «ο μόνος ουσιαστικός και πρακτικός τρόπος για να χτυπηθεί εν μέρει το εκτεταμένο λαθρεμπόριο είναι η πλήρης κατάργηση όλων των φόρων και η δραστική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πετρελαιοειδών. Ακόμα, να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές και άλλα τμήματα του κεφαλαίου».
Το ΚΚΕ επισημαίνει, επίσης, ότι «το αίτημα για κατάργηση όλων των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι δίκαιο και ρεαλιστικό και πρέπει να διεκδικηθεί άμεσα από το λαό. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τους φόρους που βαραίνουν το ηλεκτρικό ρεύμα», ενώ προσθέτει ότι «κανένα σχολείο, νοσοκομείο, γηροκομείο, παιδικός σταθμός, καμία λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να μείνει χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα και αυτό είναι ζήτημα αλληλεγγύης και οργανωμένης πάλης τού εργατικού – λαϊκού κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση