GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αιγύπτια δασκάλα κούρεψε δυο μαθήτριες γιατί δεν φορούσαν την ισλαμική μαντίλα

«Εκοψα μόνο λίγες τούφες» απολογήθηκε η ίδια Μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον Μουμπάρακ, όλο και περισσότερες έφηβες φορούν μαντ...

«Εκοψα μόνο λίγες τούφες» απολογήθηκε η ίδια
Μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον Μουμπάρακ, όλο και περισσότερες έφηβες φορούν μαντίλες και νικάμπ και πολλοί ακτιβιστές ανησυχούν για την αυξανόμενη επίδραση του Ισλάμ στην Αίγυπτο
 
Μία αιγύπτια δασκάλα απολύθηκε επειδή έκοψε τα μαλλιά δύο 12χρονων μαθητριών της επειδή δεν φορούσαν την ισλαμική μαντίλα. Η Ιμαμ Αμπού Μπακρ Κιλάνι, η οποία διδάσκει φυσική σε σχολείο στη πόλη Κούρνα στην επαρχία του Λούξορ, στα νότια της χώρας, είπε ότι την απέλυσαν από το σχολείο μετά από καταγγελίες από τους γονείς των δύο κοριτσιών.
«Αρχικά ξεκίνησε σαν αστείο με τα κορίτσια, καθώς τους είπα ότι θα κόψω τα μαλλιά τους, αν δεν φορούν μαντίλα», δήλωσε η δασκάλα που, όπως λέει, έχει πάντα καλυμμένο το πρόσωπό της με ένα πέπλο. «Την περασμένη Τετάρτη, ένας από τους μαθητές μου φρόντισε να μου το υπενθυμίσει και μου έδωσε ένα ψαλίδι μέσα από την σχολική του τσάντα. Το πήρα και έκοψα μικρές τούφες από τα μαλλιά των δύο κοριτσιών που δεν υπερέβαιναν τα δυο εκατοστά σε μήκος», τονίζει η Κιλάνι που κατηγορείται επίσης από τις σχολικές αρχές πως ανάγκασε τις δυο μαθήτριες να κάτσουν ακίνητες για δυο ώρες με τα χέρια στο κεφάλι τους.
Την σχετική καταγγελία έκανε ο πατέρας ενός εκ των δύο κοριτσιών, ο οποίος υποστήριξε ότι η δασκάλα ανάγκασε τα κορίτσια να σταθούν όρθια επί δύο ώρες, με τα χέρια πάνω από το κεφάλι και έπειτα τους έκοψε τα μαλλιά.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Λούξορ χαρακτήρισε «επαίσχυντη» την πράξη της δασκάλας και δήλωσε ότι έχει ήδη μετατεθεί σε άλλο σχολείο. Οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι η επιτυχία ομάδων όπως της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των υπερσυντηρητικών  Σαλαφιστών στις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές δίνει ολοένα και περισσότερο θάρρος στους πλέον συντηρητικούς μουσουλμάνους να προσπαθούν να επιβάλλουν τα πρότυπά τους στους υπόλοιπους Αιγύπτιους.
Το συμβάν αποτελεί έναν ακόμη κρίκο της αλυσίδας μιας σειράς ολοένα αυξανόμενων περιστατικών που συχνά καταλήγουν σε δίκες εναντίον Αιγυπτίων, κυρίων χριστιανών, οι οποίοι κατηγορούνται για βλασφημία. Παράλληλα, έρχεται να προστεθεί σε έναν ήδη φορτισμένο δημόσιο διάλογο σχετικά με το πώς θα ορίζεται ο ρόλος της θρησκείας στο νέο, υπό διαμόρφωση, Σύνταγμα της Αιγύπτου.
Η υπεροχή των ισλαμιστών στην συνταγματική επιτροπή αποτελεί γεγονός που έχει θορυβήσει τόσο φιλελεύθερους όσο και θρησκευτικές μειονότητες.
Ειδικοί δηλώνουν ότι το περιστατικό προκαλεί ανησυχία, αλλά όχι ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς όπως φαίνεται, εντός και εκτός σχολείων το γενικά αίσθημα προστάζει ότι οποιαδήποτε κακομεταχείριση είναι ανεκτή, εάν γίνεται στο όνομα της «προστασίας του Ισλάμ».
Πριν από ένα μήνα, η παραδοσιακή ισλαμική μαντίλα επέστρεψε στη δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου, μετα από δεκαετίες απαγορεύσεων. Η παρουσιάστρια Φατμά Ναμπίλ παρουσίασε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του πρώτου καναλιού της κρατικής τηλεόρασης έχοντας καλυμμένο το κεφάλι και το λαιμό της με ένα μαντίλι και σκούρα ρούχα.
Σχόλια αναγνωστών (0)


1 σχόλιο

  1. ΣΟΚ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΣΤΟ 5,5% ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟ ΛΑΟΣ !
    ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
    Η ΝΔ, ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20%, ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΕΛ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ 10%.

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΚΛΕΨΑΝ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΜΑΣ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΟΝΝΝΕΔ, ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ, ΔΑΠ ΚΑΙ ΠΑΣΠ, ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΑΣΚΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΥΝ, ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

    ΣΥΡΙΖΑ: 30,5%

    ΝΔ 27%

    Χρυσή Αυγή 14%

    Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%

    ΚΚΕ 6,5%

    ΠΑΣΟΚ 5,5%

    ΔΗΜΑΡ 5,5%

    Δημιουργία Ξανά 1%

    Οικολόγοι Πράσινοι 1%

    ΛΑΟΣ 0,5%

    Άλλο Κόμμα 1,5%

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση