GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταραχές στην κηδεία των θυμάτων της επιθεσης στη Βηρυττό

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας – Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης έκανε έκκληση να αποχωρήσουν. Βηρυττός. Δεν αποφεύ...

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας – Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης έκανε έκκληση να αποχωρήσουν.
Βηρυττός.
Δεν αποφεύχθηκαν οι ταραχές στη Βηρυτό στο περιθώριο της κηδείας του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της λιβανεζικής αστυνομίας Ουισάμ αλ Χασάν, ενός από τα οκτώ θύματα της επίθεσης της Παρασκευής: Διαδηλωτές, που απάντησαν στο κάλεσμα της λιβανέζικης αντιπολίτευσης και έδωσαν το «παρών» ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Μικάτι, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας και προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν έφοδο στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Η λιβανεζική αντιπολίτευση κρατεί την σκληρή της στάση, λέγοντας πως θα προσέλθει σε διάλογο για την υπέρβαση του πολιτικού αδιεξόδου μόνο αφού παραιτηθεί η κυβέρνηση: «Δεν συνομιλούμε πριν φύγει η κυβέρνηση, δεν θα κάνουμε διάλογο πάνω από το αίμα των μαρτύρων μας» είπε σε εκατοντάδες συγκεντρωμένων ο τέως πρωθυπουργός της χώρας Φουάντ αλ Σινιόρα.
Το μεσημέρι της Κυριακής, οι συγκεντρωμένοι έριξαν τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί γύρω από κυβερνητικά γραφεία και προσπάθησαν να κάνουν έφοδο. Οι δυνάμεις της αστυνομίας απάντησαν με δακρυγόνα και πυροβολώντας στον αέρα, όπως ανέφερε αξιωματούχος στο Reuters.
Η κηδεία του αλ Χασάν στην κεντρική Πλατεία Μαρτύρων είχε γίνει με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και υπό το βλέμμα ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και του στρατού.
Eκκληση να αποχωρήσουν οι οπαδοί της αντιπολίτευσης
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι έκανε έκκληση στους οπαδούς του να αποχωρήσουν λίγη ώρα αφού οργισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στα γραφεία του πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι στο κέντρο της Βηρυτού ζητώντας του να παραιτηθεί. «Θέλουμε ειρήνη, η κυβέρνηση πρέπει να πέσει, αλλά επιθυμούμε να συμβεί με ειρηνικό τρόπο. Ζητώ από όλους όσοι είναι στους δρόμους να αποχωρήσουν», δήλωσε ο Χαρίρι στους οπαδούς του μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Future Television.
Στο μεταξύ λιβανέζοι στρατιώτες με την υποστήριξη αρμάτων μάχης έχουν παραταχθεί γύρω από την έδρα της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τους διαδηλωτές από το να εισβάλουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση