GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έντονη ανησυχία στον Ισημερινό για την υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ

Ο Ισημερινός «ανησυχεί πολύ» για την κατάσταση της υγείας του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασανζ, ο οποίος έχει καταφύγει στη...

Ο Ισημερινός «ανησυχεί πολύ» για την κατάσταση της υγείας του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασανζ, ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, και ζητεί να επιτραπεί να μεταφερθεί με ασφάλεια σε ένα νοσοκομείο, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος διπλωμάτης του Ισημερινού κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Μόσχα.
«Ο κ. Ασάνζ έχει αδυνατίσει πολύ και ανησυχούμε πολύ για την υγεία του», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Μάρκο Αλμπούγια στον ραδιοσταθμό «Φωνή της Ρωσίας».
«Αν αρρωστήσει, θα πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ δύο εναλλακτικών λύσεων: Τη νοσηλεία του κ. Ασάνζ στην πρεσβεία ή τη μεταφορά του για θεραπεία στο νοσοκομείο. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση και μπορεί να επηρεάσει τα δικαιώματα του Ασάνζ», πρόσθεσε ο διπλωμάτης .
Ο Ισημερινός έχει ζητήσει γραπτές εγγυήσεις από την βρετανική κυβέρνηση ότι ο κ. Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, δεν θα συλληφθεί σε περίπτωση που θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία.
«Η Βρετανία δεν έχει συμφωνήσει σε αυτό το αίτημα προς το παρόν, αλλά εξετάζει το όλο θέμα», δήλωσε ο κ. Αλμπούγια.
Το βρετανικό υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι δεν έχει να κάνει προς το παρόν κάποιο σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του κ Αλμπούγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση