GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρυσαυγίτες χτύπησαν δύο μετανάστες στο Λαύριο

Στη Νεάπολη του Λαυρίου χθες το μεσημέρι, φορτηγό βαν με καλυμμένες πινακίδες σταμάτησε σε πλυντήριο αυτοκινήτων και από μέσα βγ...


Στη Νεάπολη του Λαυρίου χθες το μεσημέρι, φορτηγό βαν με καλυμμένες πινακίδες σταμάτησε σε πλυντήριο αυτοκινήτων και από μέσα βγήκαν τουλάχιστον 10 άτομα με μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Με λοστάρια χτύπησαν άγρια δύο Πακιστανούς που εργάζονταν εκεί, και προκάλεσαν φθορές στην επιχείρηση. Το ένα από τα δύο θύματα τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Ευθύνες στην αστυνομία καταλογίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

Μαρτυρία αναγνώστη του left.gr που βρέθηκε στο νοσοκομείο και είδε τον τραυματία – δική του και η φωτογραφία του χτυπημένου εργαζόμενου:
«Χθες το απόγευμα, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, γύρω στις 6 το απόγευμα,  έτυχε να βρίσκομαι στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Γεννηματά συνοδεύοντας συγγενή μου και είδα έναν συνάνθρωπό μας, Πακιστανικής καταγωγής,  σοβαρά χτυπημένο στο κεφάλι και στο χέρι. Αμέσως κατάλαβα ότι ήταν θύμα ρατσιστικής επίθεσης και πλησίασα για να δω τι συμβαίνει. Τον συνόδευε ένας συμπατριώτης του και 2 άνδρες της ασφάλειας – αυτό το έμαθα αφού τους ρώτησα ποιοί είναι και τι έχει συμβεί. Δεν έλεγαν και πολλά και σκέφτηκα να φωτογραφήσω για να υπάρχουν στοιχεία…. Ενοχλήθηκαν οι ασφαλίτες αλλά εγώ συνέχιζα να ρωτάω και τελικά έμαθα ότι ό άνθρωπος που χτυπήθηκε είχε πάει σε ένα βενζινάδικο και περίμενε τον φίλο του να τελειώσει τη δουλειά για να φύγουν. Ξαφνικά κάποια στιγμή σταματάει ένα φορτηγάκι βαν,  βγήκαν από μέσα πάνω από 5 άτομα με μαύρες μπλούζες που έγραφαν Χρυσή Αυγή -έχω την εντύπωση ό τι είπε ότι κάποιοι φόραγαν και κουκούλες.  Δεν μπόρεσα να  προσφέρω παραπάνω βοήθεια πέρα από ένα μπουκάλι νερό που τους πήγα και αυτό γιατί άρχισαν να με ρωτάνε οι ασφαλίτες ποιος είσαι και πώς λέγεσαι. Τους είπα πως είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ότι με ενδιαφέρει να γνωρίζω που θα απευθυνθεί το νομικό τμήμα και να ενημερωθεί για το φασιστικό και ρατσιστικό συμβάν, μου είπαν ότι θα πάρουν οδηγίες από τα κεντρικά και να μου πουν… Εκεί το σταμάτησα».
Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου:
«Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταδικάζει την άνανδρη δολοφονική επίθεση σε συναδέλφους μας από μέλη της «Χρυσής Αυγής».
Αυτοί είναι οι Χρυσαυγίτες,  εγκληματίες άνθρωποι της εργοδοσίας, δειλοί, που χτυπάνε ανυπεράσπιστους μετανάστες. Αυτοί είναι που επώαζαν, χρόνια τώρα, στο χώρο του υποκόσμου και εμφανίζονται σήμερα ως δολοφόνοι με την ανοχή του αστικού κράτους.
Σήμερα χτυπάνε τους μετανάστες, αύριο θα χτυπάνε τους Ελληνες, γιατί αυτή είναι η φύση των φασιστών, η βία πάνω στους εργάτες για τη συνέχιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, στο όνομα της καθαρότητας της φυλής.
Ευθύνες βαραίνουν και την αστυνομία, που ενώ έγινε μια δολοφονική επίθεση από συμμορία, με αυτοκίνητο με καλυμμένες πινακίδες, δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να συγκεντρώσει τα στοιχεία από το σημείο του συμβάντος, όταν για να φύγει ένα αυτοκίνητο από το Λαύριο υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι και θα μπορούσε κάλλιστα να τους μπλοκάρει και να κάνει τουλάχιστον την προσπάθεια να βρει τους υπεύθυνους της δολοφονικής επίθεσης.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της Λαυρεωτικής να πάρουν θέση απέναντι στους φασίστες και να τους καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, να απομονωθούν από παντού, να εξαφανιστούν.
Τα ΜΑΤ, χτες, χτύπαγαν τους εργάτες των ναυπηγείων, σήμερα οι χρυσαυγίτες τους μετανάστες, ιδού τα δύο άκρα, από τη μια το κεφάλαιο με τους μηχανισμούς του, το αστικό κράτος, το παρακράτος, τους χρυσαυγίτες και από την άλλη οι εργάτες, οι μετανάστες, τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από την αντιλαϊκή λαίλαπα».

3 σχόλια

  1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΟΜΩΣ:ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣ .ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ.ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και η πρεσβεία του Πακισταν γιατί κρατάει επιδεικτικά σιωπή για τέτοιου είδους συμβάντα; μήπως έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση των πακιστανών όπως και των άλλων μουσουλμάνων εισβολέων οι προοδευτικές δυνάμεις ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣYΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mpravo malakes

    anti na xtypate kanena lamogio poy dielyse tin xora

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση