GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κερδίζει έδαφος το κόμμα του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο

Δεύτερο κόμμα με ποσοστό 21% στην πρόθεση ψήφου έρχεται το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, σύμφωνα νέα δημοσκόπηση τ...

Δεύτερο κόμμα με ποσοστό 21% στην πρόθεση ψήφου έρχεται το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, σύμφωνα νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Swg στην Ιταλία.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή Agorà της δημόσιας τηλεόρασης RAI, στην πρώτη θέση της πρόθεσης ψήφου των ιταλών συνεχίζει να βρίσκεται το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό 25,9%.
Τη «μεγάλη έκπληξη» όμως κάνει το κίνημα του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, το οποίο σε όλη την επικράτεια συγκεντρώνει ποσοστό 21%. Κατ’ άλλες δημοσκοπήσεις, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων στην περιφέρεια της Σικελίας, όπου στις 28 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν τοπικές εκλογές, φέρεται να συγκεντρώνει 14% στην πρόθεση ψήφου.
Ο Γκρίλο τάσσεται υπέρ της κατάργησης της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων, της μεγαλύτερης πρόσβασης των πολιτών στην διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων, ενώ προτείνει απερίφραστα την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Εντυπωσιακή πτώση, σύμφωνα με το ινστιτούτο Swg, σημειώνει το κόμμα που ιδρύθηκε από το Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Λαός της Ελευθερίας, που δεν ξεπερνά το 14%, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2008 είχε καταφέρει να υπερισχύσει, εξασφαλίζοντας το 37% των ψήφων. Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες, και το προφίλ του κόμματος πλήττεται σοβαρά: ο Μπερλουσκόνι δεν δείχνει πρόθυμος να ξαναθέσει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία και δεν έχει αποσαφηνισθεί ποιος πρόκειται να είναι ο νέος επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης.
Μεταξύ των άλλων, μικρότερων κομμάτων, η Λέγκα όσο και το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία συγκεντρώνουν περίπου 6% στην πρόθεση ψήφου των ιταλών εκλογέων. Στο 5,2% περιορίζεται το χριστιανοδημοκρατικό κέντρο του UDC και στο 4,3% το κεντροαριστερό κόμμα Ιταλία των Αξιών του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο Ντι Πιέτρο.
Σε ό,τι αφορά την δημοτικότητα του τεχνοκράτη-πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, μέσα σε μια εβδομάδα έπεσε δύο μονάδες, από το 39% στο 37%. Αυτό αποτέλεσε συνέπεια –σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές– της δημοσιοποίησης του «νόμου σταθερότητας» που προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση του ΦΠΑ και περιορισμό του ποσού που μπορεί να εκπίπτει από το τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα.
Έξι τουριστικές επενδύσεις αναμένεται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τόνισε η υπουργός Τουρισμού, Ό. Κεφαλογιάννη
Καρπούς αποδίδει το πρόγραμμα προσέλκυσης τουριστικών επενδύσεων που επεξεργάζεται το υπουργείο Τουρισμού, με την ανακοίνωση ότι έξι μεγάλες επενδύσεις έχουν χτυπήσει την πόρτα της ειδικής υπηρεσίας προώθησης και αδειοδότησης τουριστικών επενδύσεων στον ΕΟΤ, η λειτουργία της οποίας έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο.
Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα το αυτόνομο, πλέον, υπουργείο, η αρμόδια υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, στάθηκε μεταξύ άλλων στην αναδιάρθρωση της λειτουργίας του ΕΟΤ, μέρος της οποίας είναι και η δράση του στο μέτωπο των επενδύσεων.
Χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες αναφορικά με το ύψος του προϋπολογισμού αυτών των επενδύσεων, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι στη Τζια, τη Μήλο, την Ίο, τη Βοιωτία, την Κρήτη και την Αχαΐα, θα δημιουργηθούν ξενοδοχειακά καταλύματα άνω των 300 κλινών. Και σύντομα, όπως είπε, θα ανακοινωθούν οι τελικές λεπτομέρειες αυτών των επενδύσεων.
Παραμένοντας στο σκέλος των επενδύσεων, η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι ανασυγκροτείται και εκσυγχρονίζεται το νομικό πλαίσιο, που θα αντιμετωπίσει χρόνιες δυσλειτουργίες και αναχώματα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα, πρόσθεσε, καταρτίζεται σχέδιο νόμου θαλάσσιου τουρισμού, ενώ, απλοποιούνται περαιτέρω οι διαδικασίες χωροθέτησης, αξιοποίησης και διαχείρισης των τουριστικών λιμένων της χώρας.
Την ίδια στιγμή, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, τα καίρια έργα υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 150 εκατ. ευρώ.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι στόχος είναι η άμεση προκήρυξη νέας δράσης κρατικών ενισχύσεων για τον εκσυγχρονισμό των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων, ώστε να έχουν ολοκληρώσει τις επενδύσεις τους μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο.
Σε ό,τι αφορά το μέτωπο του θαλάσσιου τουρισμού, το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών και των παρερχόμενων υπηρεσιών των λιμανιών της χώρας, καθώς και συντονισμένες δράσεις με φορείς που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Η τουριστική ατζέντα του υπουργείου Τουρισμού για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει και την εκ νέου αναδιάρθρωση των δομών του ΕΟΤ αλλά και των γραφείων του εξωτερικού, με βάση τις ανάγκες που διαμορφώνονται από την αγορά. Για το επόμενο διάστημα, μέχρι τα Χριστούγεννα, όπως σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη, έχει καταρτιστεί ένα σφιχτό πρόγραμμα νομοθετικών πρωτοβουλιών για τον εκσυγχρονισμό του τουριστικού προϊόντος.
Πρώτο δείγμα γραφής της νέας εικόνας του ΕΟΤ θα δοθεί στην έκθεση του Λονδίνου WTM 2012 το Νοέμβριο, όπου θα διατυπωθούν οι λεπτομέρειες για το πώς θα κινηθεί η καμπάνια της Ελλάδας στις αγορές του εξωτερικού. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα αποφύγουμε δοκιμασμένες συνταγές του παρελθόντος. Θα κινηθούμε στοχευμένα, έξυπνα, δυναμικά και κυρίως με τον εξορθολογισμό των προϋπολογισμών», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.

1 σχόλιο

  1. ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ( ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ,ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΛΠ )

    ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟ ΔΥΣΜΕΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΠΟΓΚΡΟΜ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΜΠΩΝ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΝΔ ΤΗΣ ... ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΗΜΙΤΙΚΩΝ !

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ, ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ, ΕΝΩ Η ΔΗΜΑΡ ΕΧΕΙ ΚΟΠΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ - ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ- ΘΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ, ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΣ ! ΤΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ, ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, ΟΤΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ 3ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση