GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΙσό εκατομμύριο δολάρια για τα όπλα των Μπόνι και Κλάιντ

Η ιστορία του ζεύγους των ληστών εξακολουθεί να προκαλεί το ενδιαφέρον (AP Photo)   Εβδομήντα οκτώ χρόνια μετά, ο θρύλος γύρω...

Η ιστορία του ζεύγους των ληστών εξακολουθεί να προκαλεί το ενδιαφέρον
(AP Photo)
 
Εβδομήντα οκτώ χρόνια μετά, ο θρύλος γύρω από την πραγματική ιστορία των κακοποιών Μπόνι και Κλάιντ φαίνεται ότι ακόμη γοητεύει. Απόδειξη, το μισό εκατομμύριο δολάρια που δόθηκαν, μέσω δημοπρασίας, η οποία έβαλε στο σφυρί δύο πιστόλια με τα οποία το θρυλικό ζευγάρι λήστευε τράπεζες και σκότωνε αστυνομικούς.
Ετριβαν τα μάτια τους οι διοργανωτές της δημοπρασίας όταν ο δικαστικός αντιπρόσωπος σήκωσε το ταμπλεκάκι του προσφέροντας 500.000 δολάρια! Ο συλλέκτης φυσικά απέκτησε τα πιστόλια κι απαίτησε να παραμείνει μυστική η ταυτότητά του. Το Colt Detective Special 38 χιλιοστών της Μπόνι Ελίζαμπεθ Πάρκερ δεν ήταν βέβαια ένα απλό περίστροφο. Πρόκειται για το όπλο που βρέθηκε επάνω της όταν έπεσε νεκρή σε μπλόκο των αστυνομικών του Τέξας (όπου έγιναν τα περισσότερα εγκλήματα) και της Λουϊζιάνα, όπου στήθηκε και η ενέδρα στην οποία έχασαν τη ζωή τους εκείνη και ο σύντροφός της.  Στις φωτογραφίες από τον τόπο του μακελειού, το περίστροφο διακρίνεται κολλημένο με λευκή ταινία στο εσωτερικό του μηρού της.
Το έτερο όπλο ήταν το ημιαυτόματο Colt Model 1911 Government Model του Κλάιντ Μπάροου το οποίο πήραν οι αστυνομικοί από τη μέση του ληστή όταν πια εκείνος ήταν νεκρός.
Ηταν 23 Μαΐου του 1934 όταν η Μπόνι και ο Κλάιντ έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας του Τέξας, που «γάζωσε» το αυτοκίνητό τους με περισσότερες από 50 σφαίρες. Μέσα σ’ αυτό βρέθηκαν μια καραμπίνα με κομμένη κάνη, ένα ρεβόλβερ, ένα σαξόφωνο κι ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς.
Στη δημοπρασία του Νιού Χάμπσαϊρ βγήκαν στο σφυρί αντικείμενα του Αλ Καπόνε και του Τζον Ντίλιγκερ αλλά κανένα άλλο από τα αντικείμενα δεν ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο δολάρια που δόθηκαν για την αγορά των δύο πιστολιών του ζευγαριού με τη συγκλονιστική ιστορία ζωής και θανάτου.
Σύμφωνα με τα αρχεία του FBI, η Μπόνι γνώρισε τον Κλάιντ στο Τέξας το 1930 και διέπραξαν μαζί 13 δολοφονίες ενώ κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσες ληστείες τραπεζών και διαρρήξεις έκαναν μαζί καθώς διένυαν την Αμερική με πορεία από τα κεντροδυτικά προς τα βόρεια.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση