GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως βασιλιά της Καμπότζης

Η σορός του τέως βασιλιά της Καμπότζης Νοροντόμ Σιχανούκ, ο οποίος πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Πεκίνο σε ηλικία 89 ετών, θ...

Η σορός του τέως βασιλιά της Καμπότζης Νοροντόμ Σιχανούκ, ο οποίος πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Πεκίνο σε ηλικία 89 ετών, θα εκτεθεί τρεις μήνες σε λαϊκό προσκύνημα πριν από την τέλεση της κηδείας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Η σορός του εκλιπόντα θα φθάσει το απόγευμα στην πατρίδα του. Μετά την άφιξη της σορού, θα ακολουθήσει περίοδος πένθους στη χώρα έως τις 21 Οκτωβρίου. Η κηδεία θα τελεστεί τρείς μήνες αργότερα.
Η απόφαση ελήφθη μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου και «σύμφωνα με την παράδοση της βασιλικής οικογένειας της Καμπότζης», είπε ο στενός συνεργάτης του εκλιπόντα, ο πρίγκιπας Σισοουάτ Τομίκο, διευκρινίζοντας ότι η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε μετά το θάνατο του πατέρα του Σιχανούκ, του βασιλιά Νοροντόμ Σοραμαρίτ το 1960.
Ο σημερινός βασιλιάς, ο Νοροντόμ Σιχαμονί, που διαδέχτηκε τον πατέρα του όταν αυτός παραιτήθηκε το 2004, μετέβη μαζί με τον πρωθυπουργό Χουν Σεν στο Πεκίνο για να συνοδεύσουν τη σορό στην Καμπότζη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, 100.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί για να υποδεχτούν τη σορό.

1 σχόλιο

  1. Αυτός κι αν άλλαξε 500 κόμματα. Τύφλα νάχουν κάτι κνίτες που έφθασαν να γίνουν μ'εχρι και εξ απορρήτων του σαμαρά.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση