GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακτιβιστές εισέβαλλαν σε πυρηνικό σταθμό...

Τριάντα άτομα, τα οποία είχαν συλληφθεί γιατί διείσδυσαν χωρίς άδεια σε πυρηνικό σταθμό στη Σουηδία θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου τ...

Τριάντα άτομα, τα οποία είχαν συλληφθεί γιατί διείσδυσαν χωρίς άδεια σε πυρηνικό σταθμό στη Σουηδία θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου της Ουψάλα την Παρασκευή.
«Έχει προβλεφθεί πως η ακροαματική διαδικασία θα διαρκέσει όλη την ημέρα. Αναμένεται να προσαχθούν τριάντα άτομα», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Μπιργκίτα Νίλσον.
Ο δικαστής πρόκειται ν’ αποφασίσει για πιθανές φυλακίσεις για τις παραβάσεις, και κυρίως για κατ’ οίκον κράτηση των ενόχων.
Οι προσαγόμενοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της καταδίκης για παράνομη εισβολή στον σταθμό πυρηνικής ενέργειας του Φόσμαρκ, ενώ είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να τούς επιβληθούν και τσουχτερά πρόστιμα.
Άλλο ένα ιδιαίτερο γνώρισμα της ίδιας δίκης είναι πως η συντριπτική πλειονότητα των προσαγομένων δεν είναι σουηδικής υπηκοότητας.
Σύμφωνα με την κρατική ραδιοφωνία της χώρας SR, μεταξύ αυτών υπάρχουν Γερμανοί.
Σύμφωνα με την Νίλσον, στο δικαστήριο θα παρίστανται διερμηνείς για τέσσερις διαφορετικές γλώσσες.
Χθες και προχθές, δύο στελέχη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace κατόρθωσαν να κρυφθούν επί μιάμιση ημέρα μέσα στον σουηδικό πυρηνικό σταθμό, όπου είχαν διεισδύσει προκειμένου να αποδείξουν τα κενά στην ασφάλειά του.
Μάλιστα, οι ίδιοι αποκαλύφθηκαν μόνοι τους, βγαίνοντας από την κρυψώνα τους, χωρίς να τους έχει ανακαλύψει η αστυνομία.
Μία παρόμοια δράση υλοποιήθηκε στον πυρηνικό σταθμό του Ρίνγκχαλς την περασμένη Τρίτη και οι τελευταίοι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από την αστυνομία χθες Τετάρτη.
Η υπόθεση αυτή πυροδότησε την οργή της κυβέρνησης, η οποία κάλεσε επειγόντως σήμερα την εταιρεία εκμετάλλευσης των σταθμών Vatenfall και την Αρχή Προστασίας Ραδιενέργειας να δώσουν εξηγήσεις για το ‘φιάσκο’.
Στη Σουηδία η πυρηνική ενέργεια τροφοδοτεί το 35% των αναγκών της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση