GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκλεβαν δεκάδες αυτοκίνητα και πωλούσαν τα ανταλλακτικά

Δεκάδες οχήματα με παραποιημένους αριθμούς πλαισίων και κινητήρων βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας στη μάντρα ενός 40χρονου ...

Δεκάδες οχήματα με παραποιημένους αριθμούς πλαισίων και κινητήρων βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας στη μάντρα ενός 40χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας και με τη βοήθεια του Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας και του Τελωνείου Χαλκίδας, εξάρθρωσαν το κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα και πωλούσε τα μέρη τους ως ανταλλακτικά.
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας 27χρονος μέλος της σπείρας έκλεψε το φορτηγό ενός 55χρονου από το Μενίδι, χωρίς γνωρίζει ότι μέσα υπήρχε GPS που έδωσε σήμα ότι κινείται στην περιοχή της Νέας Αρτάκης.
Το κλεμμένο φορτηγό βρέθηκε σταθμευμένο στο προαύλιο της μάντρας, όπου συνελήφθησαν ο 27χρονος και ένας 42χρονος προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης, όχι όμως και ο ιδιοκτήτης που αναζητείται μαζί με έναν Ινδό υπάλληλό του που βρισκόταν παράνομα στη χώρα.
Στο εσωτερικό της μάντρας κατασχέθηκαν 72 οχήματα, δύο μοτοσικλέτες και πλήθος ανταλλακτικών μεταξύ των οποίων 52 κινητήρες διαφόρων οχημάτων που είχαν αλλοιωθεί οι αριθμοί τους για να μην αναγνωρίζονται!
Μέχρι τώρα εξιχνιάστηκαν οι κλοπές δυο Ι.Χ. αυτοκινήτων που είχαν δηλωθεί στο Περιστέρι, στις 18 Δεκεμβρίου 2010 και στο Μαρούσι στις 7 Ιουλίου φέτος, αλλά είναι βέβαιο ότι ο αριθμός θα ανεβεί πολύ περισσότερο όσο προχωρά η έρευνα. Άλλων τριών αυτοκινήτων και 12 κινητήρων η προέλευση διερευνάται.
Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Χαλκίδας για κλοπή αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ η έρευνα του Σ.Δ.Ο.Ε. και του Τελωνείου σωρεία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση