GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Προτεραιότητα στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»

Είναι «κρίσιμης σημασίας» η άμεση αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων και εκκρεμοτήτων, με προτεραιότητα στη διευθέτηση της Συμφωνίας...

Είναι «κρίσιμης σημασίας» η άμεση αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων και εκκρεμοτήτων, με προτεραιότητα στη διευθέτηση της Συμφωνίας Οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, υπογράμμισε σε σημερινή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, προσθέτοντας ότι η γρήγορη διευθέτηση αυτής της εκκρεμότητας, θα αποτελέσει αποφασιστικό βήμα για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας. Ο κ. Δελαβέκουρας έκανε αυτή τη δήλωση απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια πολύ επιτυχημένη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας στη χώρα μας, την πρώτη επίσκεψη μετά από αρκετά χρόνια. Επιθυμία της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι να εγκαινιάσουμε μια νέα δυναμική στις σχέσεις μας με την Αλβανία και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για στρατηγική συνεργασία με τη χώρα αυτή σε όλα τα επίπεδα.
Σε αυτό το πνεύμα διεξήχθησαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και η κοινή τους βούληση αποτυπώθηκε με ξεκάθαρο τρόπο στις δηλώσεις που έκαναν οι δύο Υπουργοί μετά τη συνάντησή τους.
Στο νέο περιβάλλον φιλίας και στενής συνεργασίας που διαμορφώνεται, είναι κρίσιμης σημασίας να αντιμετωπίσουμε άμεσα, επιδεικνύοντας την απαραίτητη πολιτική βούληση, χρονίζοντα προβλήματα και εκκρεμότητες που υπάρχουν, δίνοντας προτεραιότητα στη διευθέτηση του ζητήματος της Συμφωνίας Οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.
Η γρήγορη διευθέτηση της εκκρεμότητας αυτής, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, θα αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για την ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων και την ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας σε ολόκληρη την περιοχή. Αυτό είναι και το κοινό συμπέρασμα των διαβουλεύσεων που είχαμε την περασμένη εβδομάδα, όπως καταγράφηκε στις κοινές δηλώσεις των δύο Υπουργών”

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση