GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραγκούσης: Άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, κατάργηση του Υπ.Μακεδονίας-Θράκης

Την ώρα που οι (πρώην) εσωκομματικοί του αντίπαλοι επιχειρούν να τον διαβάλουν μέσω παραπολιτικών σχολίων και ισοπεδωτικών γενικεύσεων, ...

Την ώρα που οι (πρώην) εσωκομματικοί του αντίπαλοι επιχειρούν να τον διαβάλουν μέσω παραπολιτικών σχολίων και ισοπεδωτικών γενικεύσεων, ο Γιάννης Ραγκούσης επέλεξε να απευθυνθεί στο πιο εκλεκτό σώμα των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή στους απόφοιτους της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
Αυτή τη φορά ο λόγος του δεν ήταν μονοθεματικά καταγγελτικός αλλά περιλάμβανε προτάσεις για μια καλύτερη και λιγότερο...δαπανηρή Δημόσια Διοίκηση. Πρότεινε -μεταξύ άλλων- την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο αλλά και την κατάργηση του Υπ.Μακεδονίας-Θράκης.
Παραθέτω τις προτεραιότητες που ο ίδιος έθεσε:
1) Μονιμότητα
Η μεγαλύτερη προοδευτική μεταρρύθμιση που μπορεί να γίνει στο κράτος είναι να δεσμευτούν τώρα τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι στην συνταγματική αναθεώρηση που μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, που συμπληρώνεται πενταετία, θα προχωρήσουν δυο μείζονες αλλαγές.
Πρώτον θα αρθεί η μονιμότητα για αυτούς που δεν την αξίζουν, άρα θα μπορούν να παύουν να επιβαρύνουν τον φορολογούμενο μισθωτό ή συνταξιούχο. Δεύτερον, θα καταστεί συνταγματική επιταγή ή αντικειμενική και αξιοκρατική αξιολόγηση όλων από το ΑΣΕΠ κι όχι από την εκάστοτε πολιτική - κομματική ηγεσία των Υπουργείων. Με ΑΣΕΠ μόνο θα εισέρχεσαι στο Δημόσιο με ΑΣΕΠ μόνο θα απέρχεσαι .
2) Καλλικράτης άμεσα στην υγεία, στην παιδεία, στην άμυνα, στο προστασίας του πολίτη και στη δικαιοσύνη.Στην Αυτοδιοίκηση με τον Καλλικράτη εξοικονομήθηκε 1,5 δις Ευρώ.
3) Νόμος που θα απαγορεύει ρητώς την ίδρυση νέων φορέων του Δημοσίου και θα συμπεριλάβει ρήτρα μόνον όταν θα καταργούνται 3 ΝΠΔΔ τότε θα μπορεί να ιδρύεται ένα.
Κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.
4) Άμεσος τερματισμός των προγραμμάτων νέου τύπου stage .
5) Άμεση κατάργηση του νόμου Βενιζέλου που επανέφερε το πελατειακό σύστημα και κατάργησε την αξιοκρατία στις προαγωγές των ΔΟΥ.
6) Άμεση επαναφορά των διατάξεων για τους απόφοιτους της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης που ίσχυαν με τον Ν.3839 .

2 σχόλια

  1. o orismos tou kyriou TIPOTA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρρέει η τρικομματική κυβέρνηση.Τρόμος και δέος στους βουλευτές, μετά τα άγρια γιούχα σε Σταικούρα. Αγριεύει ο κόσμος...
    Όποιοι ψηφίσουν τα μέτρα, ξέρουν ότι είναι τελειωμένοι πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση