GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ευρώπη να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης χρέους»

Εκκληση προς την Ευρώπη να αναλάβει άμεσα δράση για την επίλυση της κρίσης χρέους και την αποκατάσταση του τραπεζικού συστήματος, απηύ...

Εκκληση προς την Ευρώπη να αναλάβει άμεσα δράση για την επίλυση της κρίσης χρέους και την αποκατάσταση του τραπεζικού συστήματος, απηύθυνε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία. «Το πιο επείγον θέμα είναι η κρίση στην ευρωζώνη» είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μεγάλες προσπάθειες που έκαναν κάποιες εθνικές κυβερνήσεις. Αλλά είναι ώρα να “μεταφράσουμε” (τις δεσμεύσεις) σε δράσεις» επεσήμανε ο κ. Γκουρία, αναφερόμενος στα σκληρά μέτρα λιτότητας που πήραν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.
Κι ενώ αναγνώρισε πως είναι σημαντικό να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα λιτότητας, εντούτοις υποστήριξε πως η προσοχή θα πρέπει να στραφεί και σε αναπτυξιακές δράσεις, συμπεριλαμβανομένων των δομικών μεταρρυθμίσεων.
«Η παγκόσμια κρίση άφησε πίσω της χαμηλή ανάπτυξη, αυξανόμενη ανεργία και ανισότητες, υψηλά ελλείμματα στους προϋπολογισμούς και χρέη».
Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ επεσήμανε επίσης την ανάγκη να προχωρήσει η τραπεζική ενοποίηση στην Ευρώπη κι υποστήριξε πως είναι θέμα μείζονος σημασίας για τις ευρωπαϊκές τράπεζες να προχωρήσουν σε ανακεφαλαιοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση