GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα πρακτικά της εξέτασης Καπελέρη για την λίστα. “Ομολογία” ρουσφετιού στον Παπακωνσταντίνου!

Για άλλη μία φορά το Ολυμπία φέρνει στην δημοσιότητα αυτά που όλοι προσπαθούν να κρύψουν ή να χαλκεύσουν. Εσείς μπορείτε να διαβάσετε κ...

Για άλλη μία φορά το Ολυμπία φέρνει στην δημοσιότητα αυτά που όλοι προσπαθούν να κρύψουν ή να χαλκεύσουν. Εσείς μπορείτε να διαβάσετε και να κρίνετε.
Το πρώτο μέρος αφορά την κατάθεση Καπελέρη από την οποία προκύπτουν δύο μεγάλα ζητήματα.
1. Ο Παυλόπουλος τεκμηριώνει νομικά την παρόλα που ακούστηκε περί μη δυνατότητας χρησιμοποίησης της λίστας. Επίσης αποκαλύπτει την ανακολουθία δηλώσεων Παπακωνσταντίνου και Καπελέρη, σχετικά με τον τρόπο που διακινήθηκε η λίστα, αλλά και το περιεχόμενο της.
2. Η Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε ότι ο “πράσινος” ΣΔΟΕ, λειτουργούσε παράνομα χωρίς την επίβλεψη εισαγγελέα!! Για μεγάλο χρονικό διάστημα που φαίνεται να συμπίπτει με το διάστημα που ζαλιζόταν η λίστα ανάμεσα σε υπουργούς και γραμματείς.
Το κυριότερο; Ο Καπελέρης ομολογεί ότι έκανε έλεγχο μετά από απαίτηση του Παπακωνσταντίνου χωρίς να τηρήσει την διαδικασία. Ένας έλεγχος “ρουσφέτι” στον υπουργό, προκαλώντας την καταγγελία της Κωνσταντοπούλου περί “εκβιασμών”.
Διαβάστε το, θα ακολουθήσει και το εξ’ ίσου τρανταχτό μέρος του Διώτη. Είναι πασιφανές
ότι κάποιοι ψεύδονται και κυκλοφορούν ελεύθεροι.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Από εδώ και πέρα όλοι θα πρέπει να έχουν μια αυτοσυγκράτηση κύριε Πρόεδρε, αλλιώς δεν πρόκειται να τελειώσουμε. Κύριε καπελέρη, στο πρώτο ερώτημα αν δεν κάνω λάθος η απάντηση που βγαίνει προς τον κύριο Κακλαμάνη, είναι ότι όσο καιρό είσαστε εσείς εκεί λίστα πολιτικών προσώπων δηλαδή βουλευτών εν ενεργεία, δεν υπήρχε εκτός από τα πρόσωπα που αναφέρατε τα πολιτικά και να τα αναφέρουμε, είναι η περίπτωση του κυρίου Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε.) : Ότι ενδεχόμενα σαν υποθέσεις.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Ότι εκκρεμούσε στη δικαιοσύνη τότε.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε.) : Όχι για το πόρισμα, για τον έλεγχο των υποβρυχίων των εξοπλισμών στο Άμυνας το αρχικό πόρισμα.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Σαν υπόθεση την είχατε εσείς.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε.) : Δεν θυμάμαι να υπήρχε
κάτι εν ενεργεία, βουλευτή που να είχε καταγγελθεί κάτι.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Λίστες σαν αυτές που βλέπουμε δεν υπήρχαν.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε.) : Τουλάχιστον στο γραφείο μου. Εάν υπήρχε μια καταγγελία σε μια περιφερειακή διεύθυνση δεν το ξέρω.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ : Άρα, είπατε και επαναλάβετε ότι λίστα με εν ενεργεία βουλευτές εσείς δεν υπήρχε.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε.) : Να το επαναλάβω, όχι.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Δεύτερον, επειδή θεωρώ ότι είναι το σημαντικότερο από τα ζητήματα που μας απασχολούν τώρα και η κοινή γνώμη έχει σημασία για σας, γιατί είσαστε ο πρώτος που το χειριστήκατε το θέμα. Μιλάω για τη λίστα Φαλτσιανή. Εγώ τη λέω λίστα σαν υπόθεση ξέρω τι συνέβη, εγώ θέλω τις διευκρινήσεις που πρέπει να δώσετε συμπληρωματικά σε αυτά που είπατε στον κύριο Κακλαμάνη.
Θέλουμε να μας πείτε το εξής, γιατί είναι δεδομένο ότι τη λίστα αυτή την έδωσε υπό μορφή ηλεκτρονική η κυρία Λαγκάρντ στον κύριο Παπακωνσταντίνου. Θέλω να μας πείτε ο τότε προϊστάμενος σας ο κύριος Παπακωνσταντίνου, πότε περίπου ο κύριος Παπακωνσταντίνου σας μίλησε για αυτήν; Σας φώναξε εκεί, σας το είπε από το τηλέφωνο; Τρίτον, φυσικά και δεν σας έδωσε λίστα το λέει και ο ίδιος όταν βγήκε στην δημοσιότητα ενδεχομένως αν κληθεί να μας τα πει κι εδώ. Σας έδωσε συγκεκριμένα ονόματα, πόσα ονόματα σας έδωσε κύριε Καπελέρη; Γιατί ο κύριος Παπακωνσταντίνου ισχυρίζεται ότι σας έδωσε 20 ονόματα. Ήταν 20 ή μήπως ήταν περισσότερα ή λιγότερα;
Πρέπει να ξέρουμε σε αυτή την υπόθεση τι συνέβη. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ενόψει και το τι συνέβη στο διάδοχό σας. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, πώς ο κ. Παπακωνσταντίνου έτσι σας πήρε ένα τηλέφωνο, σας είπε «έλα εδώ»; Πώς σας μίλησε γι’ αυτή τη λίστα; Τα ονόματα ήταν δέκα; Ήταν είκοσι; Ήταν τριάντα; Πόσα περίπου ήταν αυτά τα ονόματα; Αληθεύει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου σας έδωσε είκοσι ονόματα;
Το τρίτο που θέλω να σας ρωτήσω είναι, ότι γι’ αυτά τα ονόματα σας είπε «κοιτάξτε…», γιατί είπατε για το προφίλ τους. Όταν λέμε για το προφίλ τους, τι σημαίνει αυτό; Σας είπε κάντε φορολογικό έλεγχο αυτών των προσώπων των συγκεκριμένων; Επιπλέον, σας είπε με ποιο αιτιολογικό επέλεξε αυτά τα είκοσι πρόσωπα ή όσα είναι που θα μας πείτε; Σας είπε δηλαδή, ότι «τα επέλεξα αυτά για τον τάδε λόγο»; Δεν στη δίνω ολόκληρη τη λίστα, διότι φαντάζομαι ότι δεν σας μίλησε καθόλου για λίστα, εκτός εάν σας μίλησε και εσείς δεν το θυμόσαστε.
Το κυριότερο, τι σας ζήτησε να κάνετε με αυτό; Όταν λέτε το προφίλ τους, τι σήμαινε αυτό το πράγμα; Να ελέγξετε; Εκείνο που έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για μένα, είναι το εξής : Διερωτηθήκατε γιατί ο κ. Διώτης τον οποίο έχουμε αμέσως μετά από εσάς, βγήκε και είπε ραδιοφωνικώς ότι «εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα με αυτά», δηλαδή, ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας μου λέει, ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό, διότι είναι προϊόν εγκλήματος. Βέβαια, όμως, θα μου πείτε, ότι εκείνος είχε ολόκληρη τη λίστα στα χέρια του, που του την είχε δώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Εσάς, απ’ ό,τι κατάλαβα, δεν σας απασχόλησαν τέτοιου είδους προβληματισμοί, σαν και αυτούς που απασχόλησαν τον κ. Διώτη, ότι ξέρετε, είναι προϊόν εγκλήματος και δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Εσείς αφού σας ζήτησαν να κάνετε τη δουλειά σας, την κάνατε και από εκεί και πέρα, ως ΣΔΟΕ, διότι δεν είστε Δικαστική Αρχή, ως ΣΔΟΕ κάνατε τη δουλειά σας, να μας πείτε, ποια είναι η δουλειά σας αυτή που κάνατε και πώς αισθάνεστε όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου βγήκε σε δελτίο ειδήσεων και όταν ρωτήθηκε, γιατί δεν έστειλε τη λίστα ολόκληρη να δείτε το τι συμβαίνει εκεί, απάντησε για τις ημέρες σας, όχι για τις ημέρες Διώτη, μιλάω για τις μέρες Καπελέρη. «Δεν ξέρετε πώς ήταν το ΣΔΟΕ εκείνη την εποχή; Ούτε που το σκεφτόμουν να τους τη στείλω». Υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι περίπου το ΣΔΟΕ, επί των ημερών σας, ήταν μια φωλιά ανθρώπων που όταν τους έδινες κάτι, δεν ήξερες ούτε πώς θα χρησιμοποιηθεί, ούτε τι θα γίνει. Του είχατε δώσει αφορμές του κ. Παπακωνσταντίνου για να ισχυρίζεται σήμερα αυτά επί των ημερών σας;
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, πώς έγινε η συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου ή ποιος πήρε την πρωτοβουλία και πώς, για να σας πει γι’ αυτό, εάν σας είπε ότι είναι λίστα ολόκληρη, πόσα ονόματα σας έδωσε, τι σας είπε να κάνετε; Εάν κάνατε ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή και τι συνέβη με το γεγονός ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου επ’ εσχάτων γύρισε και είπε, ότι δεν εμπιστευόταν το ΣΔΟΕ επί των ημερών σας για να παραδώσει όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία περιέχει η λίστα και τα οποία στη συνέχεια, δόθηκαν χωρίς κανένα τέτοιο προβληματισμό στον κ. Διώτη. Κύριε Καπελέρη, αυτό αφορά εσάς προσωπικά και τις ημέρες σας. Μου κάνει εντύπωση ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου την έδωσε στον κ. Διώτη, όταν εσείς είχατε παραδώσει σε εκείνον και μετά στη συνέχεια σε εσάς δεν την έδωσε. Αυτό δεν έχει καμία προσωπική αιχμή για εσάς.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ) : Πιστεύω ότι έχω απαντήσει επί των ερωτημάτων σας και είμαι σαφής. Δεν θυμάμαι καλώς, εάν ήταν περί τα τέλη του 2010 ή στις αρχές του 2011. Ήταν οι μέρες εκείνες τις οποίες με κάλεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και μου παρέδωσε ατύπως δέκα ονόματα, τα οποία εγώ θυμάμαι. Τώρα, εάν είναι είκοσι δεν ξέρω με ποια χαρακτηριστικά. Πιθανολογώ και πιστεύω, ότι ήταν άτομα που εμπεριέχονται σε αυτό που λέτε, αλλά εγώ δεν το ξέρω. Εγώ δεν είδα καμία λίστα.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Αυτά σε χαρτί σας τα έδωσε;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ : Βεβαίως, ονόματα σε ένα χαρτί.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Δεν σας έδωσε κανένα USB;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ : Τίποτα απολύτως. Δεν μου έδωσε να ελέγξω τίποτα. Εγώ έκανα έρευνα και δεν έκανα έλεγχο. Δηλαδή, δεν τα παρέδωσα σε κάποιους υπαλλήλους της υπηρεσίας. Εγώ είχα τη δυνατότητα να μπω μέσα στο σύστημα λόγω της θέσης μου και να δω ο κ. Καπελέρης που περιγράφεται μέσα στα ονόματα, τι είναι; Είναι γιατρός; Επιχειρηματίας; Συνταξιούχος; Τι εισοδήματα δηλώνει;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ : Χειρόγραφο ήταν το χαρτί;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ : Όχι, ήταν εκτυπωμένο σε μια κατάσταση.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Σας είχε πει ότι ήταν από κάποια μεγαλύτερη λίστα;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ : Δεν παραδόθηκε σε καμία υπηρεσία για έλεγχο. Εάν είχα την εντολή ελέγχου, διότι δεν το είχα σκεφθεί αυτό εγώ τότε, διότι ούτε νομικός είμαι, απλά, έρευνα έκανα. Δηλαδή, ποιος είναι ο Καπελέρης ή για παράδειγμα, ο Παυλόπουλος.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ : Αυτή ήταν άτυπη η έρευνα;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ : Φυσικά, άτυπη. Τα αποτελέσματα αυτά κύριε Παυλόπουλε, δηλαδή, Καπελέρης Γιάννης, Οικονομολόγος, ένα άλλο όνομα, επιχειρηματίας, με αυτόν τον τρόπο, εγώ αυτά τα παρέδωσα. Θυμάμαι ….
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ : Ποσά θυμόσαστε;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ : Δεν θυμάμαι, το ρώτησε και ο κ. Λαφαζάνης. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο. Μου λέτε ότι παραδόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή. Αυτό το CD για παράδειγμα, εγώ δεν το είδα και δεν το έχω δει ποτέ. Μετά από αυτό, υπήρχε η εξής σκέψη, ότι επειδή αυτά, οι νομικοί απ’ ό,τι έλεγαν, διότι εγώ νομικός δεν είμαι, είναι προϊόντα εγκλήματος κ.λπ., υπήρξε μια σκέψη να συσταθεί μια Επιτροπή, προκειμένου να καλούνται τα πρόσωπα αυτά, πράγμα το οποίο όμως, δεν έγινε. Εγώ μετά από δύο μήνες έφυγα από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα. Αυτά γνωρίζω και τίποτε άλλο.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Εσείς σχετικά με τη λίστα ξέρατε, όταν σας είπε να κοιτάξετε αυτά τα πρόσωπα, ότι υπήρχε λίστα ή δεν σας είπε τίποτα;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ : Μου είπε να δω αυτά τα ονόματα και τίποτε άλλο. Μετά έγινε συζήτηση, διότι δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι στο Υπουργείο συνέχισα, είχα ακούσει και είχα ενημερωθεί ότι ο κ. Πλασκοβίτης, μου φαίνεται, ότι προκειμένου να υπάρξει η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Ελβετίας και αυτά. Από εκεί και πέρα, εγώ λίστα δεν παρέλαβα, ούτε είδα. Μου δόθηκαν κάποια ονόματα στα οποία άνοιξα το προφίλ τους για να δω τι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Εγώ τουλάχιστον, για όσο καιρό ήμουν, δεν μπορούμε να πούμε ότι στο σύνολό τους της υπηρεσίας, αλλά τουλάχιστον υπήρχαν άνθρωποι, τους οποίους εμπιστεύτηκα.
Όμως, θεωρώ κύριε Παυλόπουλε, θέλω να πιστεύω ότι υπήρχε ένας ενδοιασμός και ένας προβληματισμός σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αυτή. Έτσι πιστεύω εγώ, δηλαδή, το πώς θα το χειριστούν το θέμα. Εγώ δεν πήρα εντολή ελέγχου. Εάν έπαιρνα εντολή ελέγχου, μπορεί παράτυπα και εγώ, να παρανομούσα τότε, αλλά δεν το είχα σκεφθεί.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής) : Το λόγο έχει η κυρία Κωνσταντοπούλου.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Κύριε Πρόεδρε, θα κάνω καλή χρήση του χρόνου μου, όμως, θα επιμείνω στις ερωταπαντήσεις και περιμένω κάνοντας την ερώτηση να πάρω την απάντηση.
Κύριε Καπελέρη, το ΣΔΟΕ είναι υπηρεσία η οποία ασχολείται με τη βαριά οικονομική εγκληματικότητα. Αυτό το γνωρίζετε από το καταστατικό του. Το ΣΔΟΕ εποπτεύεται από εισαγγελέα.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ : Τώρα.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Και τότε. Επί την ημερών σας δεν εποπτευόταν από εισαγγελέα;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ : Όχι. Υπήρχε συνεργασία με μόνιμο εισαγγελέα.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Εποπτεύεται από εισαγγελέα, ο οποίος, μάλιστα, έχει την έδρα του εκεί. Αυτό ίσχυε και επί των ημερών σας ή μας λέτε ότι δεν ίσχυε αυτό που προβλέπει ο νόμος;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ : Υπήρχε ο εισαγγελέας του ΣΔΟΕ, ο οποίος μία φορά την εβδομάδα επισκεπτόταν και είχε γραφείο στη Διεύθυνση στου ΣΔΟΕ, ο κ. Αδάμης και μετά την παραίτησή του, εάν δεν με απατά η μνήμη μου, δεν υπήρχε θέση μόνιμου εισαγγελέα και με το ΣΔΟΕ ασχολείτο μια ομάδα τεσσάρων εισαγγελέων.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Μου επιβεβαιώνετε, ότι γνωρίζετε ότι υπάρχει μόνιμη θέση εισαγγελέως και εποπτεύεται το ΣΔΟΕ από εισαγγελέα. Σας ρωτώ, λοιπόν, το εξής : αυτό το οποίο σας ζητήθηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου, δηλαδή, να προσέλθετε στο γραφείο του και να παραλάβετε λίστα δέκα ονομάτων κατά τη δική σας εκδοχή, είκοσι ονομάτων, κατά την εκδοχή του κ. Παπακωνσταντίνου και να κάνετε έρευνα ατύπως. Αυτό το οποίο σας ζητήθηκε πού εντάσσεται; Στα υπηρεσιακά σας καθήκοντα και σε ποια;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε.): Όχι στα υπηρεσιακά καθήκοντα. Ήμουν Ειδικός Γραμματέας και είχα τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα, ούτως ώστε να δω το ποιόν και θα μπορούσα να πω σε ένα έμπιστο άτομο από την υπηρεσία «κάντο εσύ», το έκανε το γραφείο μου, απλά.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πώς είπατε;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Μου ζητήθηκε να γίνει αυτή η έρευνα όσον αφορά το προφίλ και εγώ το έκανα.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είπατε ότι είχατε πρόσβαση ως εκ της υπηρεσίας σας. Κατά την αντίληψή σας, κύριε Καπελέρη, ήταν χρήση ή κατάχρηση της εξουσίας σας να κάνετε χρήση του συστήματος, χωρίς να υπάρξει καμία καταγραφή; Διότι, αυτό που μας περιγράφετε είναι ότι κάνατε μια χάρη στον Υπουργό. Εγώ αυτό καταλαβαίνω. Είπατε ατύπως, είπατε χωρίς έγγραφο, είπατε χωρίς πρωτόκολλο.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Δεν διαφωνεί κανείς. Ατύπως ήταν, αλλά αυτό είναι μέσα στη διαδικασία. Δεν σημαίνει ότι η υπηρεσία δε αφήνει ίχνη στο σύστημα, μπαίνεις μέσα και ελέγχεις. Φαίνεται αυτό.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Υπάρχει σήμερα καταγραφή, με επίσημο έγγραφό σας, της έρευνας, την οποία διενεργήσατε;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Όχι. Στα πλαίσια της συνεργασίας με τον Υπουργό, νομίζω ότι ήταν αυτό το θέμα. Δεν θεωρώ, δηλαδή, ότι έκανα κάποια παρανομία.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό που περιγράφετε, σαφώς δεν εμπίπτει στη νομιμότητα.
Θέλω να σας ρωτήσω το εξής. Είπατε ότι παραδώσατε το αποτέλεσμα της έρευνάς σας για το προφίλ και ξέρετε ότι αυτό παραπέμπει σε υπηρεσίες πληροφοριών, σε υπηρεσίες άλλων οργανώσεων, δεν παραπέμπει στο ΣΔΟΕ, που είναι προανακριτική υπηρεσία επί οικονομικής εγκληματικότητας.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Μιλάμε για το φορολογικό προφίλ.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Το αποτέλεσμα της έρευνάς σας – για το οποίο είπατε προηγουμένως, απαντώντας στον κ. Κακλαμάνη, ότι παρεδόθησαν τα αποτελέσματα εμπιστευτικά και ατύπως στον κ. Παπακωνσταντίνου – υπάρχει αυτό το έγγραφο, καταχωρήθηκε σε κάποιο πρωτόκολλο;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Όχι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έχετε κρατήσει αντίγραφό του;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Όχι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κατά την άποψή σας, αυτή η λειτουργία σας ήταν θεσμική ή εξωθεσμική;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Θεσμική, εγώ πιστεύω.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θεσμική λέτε εσείς.
Να σας ρωτήσω τώρα σας παρακαλώ το εξής. Γνωρίζετε, εάν εν σχέσει με αυτά που παραδώσατε και με την έρευνα που κάνατε, έγινε κάποια περαιτέρω ενέργεια από τον Υπουργό;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Όχι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν το γνωρίζετε.
Εσείς παραμείνατε στο Υπουργείο Οικονομικών μετά την αντικατάστασή σας από τον κ. Διώτη. Σε ποια θέση;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, που δεν έχει καμία δουλειά με το Σ.Δ.Ο.Ε..
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Επομένως, συνυπήρξατε υπηρεσιακώς με τον κ. Παπακωνσταντίνου και με τον κ. Διώτη κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Διώτη μέχρι και τον Ιανουάριο του 2012, οπότε αντικαθίσταστε. Είναι έτσι;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Ναι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Παρακολουθήσατε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σε αυτή τη διαδρομή;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Όχι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Επανήλθε προς εσάς το θέμα από τον μετέπειτα Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Βενιζέλο;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Όχι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς κάνατε κάποια άλλη ενέργεια;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Όχι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εάν σήμερα το θέμα δεν είχε ανακινηθεί μέσα από τις δηλώσεις, τις αντιφάσεις, τις τοποθετήσεις, θα υπήρχε επίσημη καταγραφή ότι στα τέλη του 2010 με αρχές του 2011 έγινε από εσάς μια έρευνα σε 10 ανθρώπους, φυσικά πρόσωπα, με εντολή του κ. Παπακωνσταντίνου, παραδώσατε τα αποτελέσματα και αυτά ήταν στα χέρια του κ. Παπακωνσταντίνου;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Δεν το αρνούμαι, αυτό έκανα.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θα υπήρχε καταγραφή, κύριε Καπελέρη;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Επίσημη καταγραφή;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μάλιστα.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Δεν μπορούσε να υπήρχε επίσημη καταγραφή, γιατί ατύπως μου δόθηκαν, ατύπως επιστρέφθηκαν.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Υπηρεσιακώς είστε υποχρεωμένος να συντάσσετε εκθέσεις για τις ενέργειές σας;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Για το συγκεκριμένο δε νομίζω.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Λέτε ότι δεν είστε υποχρεωμένος.
Να σας ρωτήσω το εξής. Αναφερθήκατε σε «κουκούλωμα» κάποιων υποθέσεων. Χρησιμοποιήσατε τη λέξη αυτή και εξανέστητε εν σχέσει με την….
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Δεν το είπα εγώ, είπα ότι ακούω.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Το αντελήφθην. Είπατε ότι εσείς επιλέξατε να ενεργήσετε κατά προτεραιότητα σε υποθέσεις καταγγελίας Λιβανού κατά Καρούζου και το ότι εν συνεχεία αυτή η υπόθεση φαίνεται να λίμνασε συνιστά «κουκούλωμα». Αυτό δεν είπατε;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Αυτό είπα; Το ακριβώς αντίθετο.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κάνω λάθος;
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Νομίζω ότι είπε το ακριβώς αντίθετο. Είπε ότι «δεν πρόκειται περί κουκουλώματος γιατί εμείς κάναμε επιτακτικά και άμεσα….», αυτό αντιλήφθηκα εγώ και το άκουσα μάλιστα.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Για τον εαυτό του το είπε, για την εν συνεχεία διαδρομή όμως…..αν κάνω λάθος, το αποσύρω.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Πάντως εγώ δεν αντιλήφθηκα να είπε κάτι τέτοιο. Ακριβώς το αντίθετο είπε.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Παρακαλώ πείτε στην Επιτροπή, συντάχθηκε κάποιο πόρισμα από εσάς, εν σχέσει με αυτές τις υποθέσεις που διερευνήσατε;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Για ποιες υποθέσεις; Δεν ήμουν υπάλληλος εγώ. Σε ποιο θέμα αναφέρεστε;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Για τις υποθέσεις, τις οποίες διερευνήσατε. Εσείς απαντήσατε και μιλήσατε συγκεκριμένα για την υπόθεση Λιβανού κατά Καρούζου, για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου και για την υπόθεση Μαντέλη, ότι ασχολήθηκε το Σ.Δ.Ο.Ε. επί των ημερών σας. Συντάχθηκε κάποιο πόρισμα επί των ημερών σας;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Βεβαίως συντάχθηκε και παραδόθηκε στους αρμόδιους εισαγγελείς, για την υπόθεση των εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να έρθω σε αυτό το οποίο είναι και το σημαντικό. Τα πορίσματα του ελέγχου που διενεργείτε, όποιος και αν είναι αυτός, όπως επίσης τα αποδειχτικά στοιχεία με τα οποία έρχεστε σε επαφή, είστε υποχρεωμένοι να τα γνωστοποιείτε και να τα διαβιβάζετε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, που μάλιστα έχει την έδρα της στο Σ.Δ.Ο.Ε.;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Όχι, η διαβίβαση του πορίσματος δεν γίνεται από τον Ειδικό Γραμματέα, γίνεται από το αρμόδιο Τμήμα, από την αρμόδια Διεύθυνση.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Από το Σ.Δ.Ο.Ε. γίνεται , κύριε Καπελέρη;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Από το ΣΔΟΕ, όχι όμως από τον Ειδικό Γραμματέα.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς ως Ειδικός Γραμματέας έχετε την ευθύνη του τι κάνουν όλοι στο Σ.Δ.Ο.Ε..
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Ναι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πείτε μας σας παρακαλώ και το εξής. Κάποιους μήνες μετά την αντικατάστασή σας, αλλά ενώ είστε ακόμα Γενικός Γραμματέας Φορολογικών Υποθέσεων, υπήρξαν ζητήματα και εγέρθηκαν μείζονα θέματα για παρεμβάσεις στο έργο των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίες ήταν ορμώμενες από το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου και από την τότε Κυβέρνηση και αναφέρομαι και στη λίστα των 3800 φοροδιαφευγόντων, για την οποία διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από τους οικονομικούς εισαγγελείς και υπήρξε μείζονα αντίδραση και παρέμβαση, όπως έχει καταγγελθεί.
Θέλω, λοιπόν, να σας ρωτήσω. Γενικά θα λέγατε ότι υπήρχε, επί των ημερών σας και μετέπειτα, η διάθεση ελέγχου από το Σ.Δ.Ο.Ε. και από τις εισαγγελικές αρχές των μεγάλων φορολογικών και οικονομικών υποθέσεων που ενέχονται και εμπλέκονται με ποινική δραστηριότητα ή όχι;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Κατά την άποψή μου υπήρχε. Αυτό είχα διαισθανθεί. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ εγώ να πω για επιμέρους υποθέσεις, αφού είχα αποχωρήσει. Με ρωτάτε να σας απαντήσω, αν υπήρχε η πρόθεση ή η διάθεση; Φυσικά πρέπει να υπήρχε.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θέλω να εξηγήσετε, σας παρακαλώ, το εξής. Από τα 1991 ονόματα που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ προσδοκάται και προσδοκάτω και τότε, σύμφωνα με δηλώσεις ακόμη και των διατελεσάντων Υπουργών, απόδοση και ανάκτηση φόρου δισεκατομμυρίων ευρώ. Το γεγονός ότι αυτή η λίστα εν μέρει δόθηκε σε σας, αλλά χωρίς, όπως λέτε, εντολή επίσημη, εν όλω παραδόθηκε στον κ. Διώτη, δεν βρίσκεται πουθενά καταχωρισμένη, δεν βρίσκεται πρωτοκολλημένη στο Σ.Δ.Ο.Ε., όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι διοικητικοί αρμόδιοι υπάλληλοι, δεν υπάρχουν ίχνη της και ήταν έρμαιο και άθυρμα στα χέρια Υπουργών, κατά τη γνώμη σας είναι θεσμική λειτουργία της αντεγκληματικής οικονομικής υπηρεσίας ή παραθεσμική και εξωθεσμική;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Μου ζητάτε να απαντήσω σε ένα ερώτημά σας, που να πω τί δηλαδή. Τι να πω; Εγώ σας είπα τα πράγματα όπως έγιναν. Από κει και πέρα το να τοποθετηθώ αν ήταν θεσμική ή όχι, εγώ θεώρησα τότε ότι λειτουργώ θεσμικά.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θεσμικά μπαίνοντας στο σύστημα χωρίς να το καταγράφεται και δίνοντας στον Υπουργό εμπιστευτικές πληροφορίες; Σας απασχόλησε ότι μπορούν να καταστούν θύματα εκβίασης, οι άνθρωποι με τους οποίους ασχοληθήκατε ατύπως.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Θεωρώ ότι ένας κοινός στόχος υπήρχε τότε, και αυτόν εξυπηρετήσαμε, και εγώ προσωπικά. Έτσι θέλω να πιστεύω.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΤΖΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κυρία Κωνσταντοπούλου παρακαλώ, πρέπει να τελειώνετε.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Συγνώμη, αλλά ο υπάλληλος που μπαίνει μέσα για να δει, που έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα παρανομεί όταν μπαίνει.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Βεβαίως παρανομεί.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΤΖΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Δεν κάνουμε διάλογο, απήντησε μάρτυρας. Έχετε άλλη ερώτηση;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε πρόεδρε, είναι αποκαλυπτικά αυτά που ακούμε.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΤΖΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Εδώ είμαστε στο στάδιο της εξέτασης, δεν είμαστε στο στάδιο αποκαλύψεως.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Καπελέρη, είπατε ότι υπήρξε κάποτε μια σκέψη περί συστάσεως νομικής επιτροπής. Το είπατε πριν από λίγο.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Το είπα, αλλά δεν ήταν απόφαση δική μου.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Από ποιον υπήρξε αυτή η σκέψη;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Η σκέψη αυτή έγινε στο γραφείο του Υπουργού.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Το συζητήσατε με τον κ. Υπουργό;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Όχι εγώ προσωπικά. Ήταν κι άλλοι παρόντες, τους οποίους δεν θυμάμαι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ποιος κ. Καπελέρη;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Δεν θυμάμαι σας λέω.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Με ποια αφορμή έγινε αυτή η σκέψη και αυτή η συζήτηση;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Για την αξιοποίηση της λίστας Λαγκαρντ.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έγινε, λοιπόν, λέτε μία σύσκεψη στο γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Στα περιθώρια κάποιων συναντήσεων, συζητήθηκε και αυτό το θέμα. Είχε γίνει τότε η πρόταση να συσταθεί μια επιτροπή. Αυτή την επιτροπή εγώ δεν την είδα.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Επομένως κ. Καπελέρη, γνωρίζατε επί της υπάρξεως της λίστας και έχετε συμμετάσχει και σε σύσκεψη για το τι θα κάνουμε με αυτή την λίστα. Αυτό μας λέτε τώρα.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Κοιτάξτε να δείτε. Το θέτετε το θέμα απέναντί μου και με ρωτάτε λες και ήμουν.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μας εσάς έχουμε εδώ, πρέπει να σας ρωτήσουμε. Και έχετε και άμεση εμπλοκή.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Αισθάνονται αυτή τη στιγμή ότι ήμουν ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το θέμα αυτό. Μα δεν παραδόθηκε καμία λίστα σε μένα. Ούτε από την κυρία Λαγκαρντ, από τον κ. Υπουργό τότε.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Από τον κ. Υπουργό όμως μας λέτε, ότι μάθατε και συμμετείχατε σε μια σύσκεψη για το τι θα κάνετε με αυτή τη λίστα. Σας παρακαλώ να μας πείτε ποιοι άλλοι συμμετείχαν σε αυτή τη σύσκεψη.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Πιθανολογώ.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΤΖΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Απάντησε ήδη ότι δεν θυμάται. Προχωρήστε παρακαλώ.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πιθανολογείτε είπατε.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Μπορεί να ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, μπορεί να ήταν κάποιοι Νομικοί Σύμβουλοι του Υπουργού. Δεν ήμουνα μόνος εγώ και ο υπουργός. Δεν θυμάμαι τα πρόσωπα.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Για αυτή την σύσκεψη στο γραφείο του Υπουργού.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Δεν ήταν ειδική σύσκεψη. Ήταν μια σύσκεψη στα περιθώρια μιας συνάντησης.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΤΖΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύρια Κωνσταντοπούλου έχει υπερβεί, όχι τον κ. Κακλαμάνη, αλλά τα πάντα. Σας παρακαλώ πρέπει να τελειώνετε. Μιλάτε 14 λεπτά, αν αφαιρέσουμε τα 5 λεπτά που απάντησε ο κ. Καπελέρης, σημαίνει ότι ρωτάτε 11 λεπτά. Πώς θα εξεταστούν οι άλλοι. Ήδη ο κ. Διώτης ήρθε και των διώξαμε.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εάν κρίνεται κύριε Πρόεδρε…
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΤΖΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Και βέβαια κρίνω. Αυτοδεσμευτήκατε πέραν της γενικής υποχρεώσεως, ότι θα κάνετε καλή χρήση του χρόνου. Θα μου επιτρέψετε να σας πω, ότι καθόλου καλή χρήση του χρόνου δεν κάνατε. Σας παρακαλώ πάρα πολύ να τελειώνετε. Δεν είναι δυνατόν να ρωτάτε 11-12 λεπτά, όταν υπάρχουν συνάδελφοί μας και εκπρόσωποι κομμάτων που δεν έχουν πάρει καν το λόγο. Σας παρακαλώ κάνετε μια, δύο, τρεις ερωτήσεις αλλά τελειώστε.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε δεν προσάδει ούτε συνάδει νομίζω, ούτε με το πλαίσιο, ούτε με το αντικείμενο και με τις απαντήσεις που παίρνουμε ως επιτροπή. Γιατί εγώ ρωτώ για τον εαυτό μου.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΤΖΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Αυτές τις απαντήσεις δίνει ο μάρτυρας. Είμαστε υποχρεωμένοι να τις δεχτούμε. Θα τις αξιολογήσουμε τις απαντήσεις.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ τις βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσες και δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σας.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΤΖΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Αυτά είναι εντός ορισμένου χρονικού πλαισίου. Δεν είναι άνευ ορίων και άνευ όρων. Σας παρακαλώ.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καλώς εντάξει. Εμένα με ενδιαφέρουν οι απαντήσεις. Κάποιους άλλους ενδιαφέρουν μάλλον οι ερωτήσεις.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΤΖΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Καλά, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει όλα αυτά, να είναι εντός ορισμένου χρόνου. Δεν έχουν απεριόριστο χρόνο. Σας λέω, διώξαμε τον επόμενο μάρτυρα.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Καπελέρη, στο αντικείμενο των δικών σας ερευνών και του ελέγχου εμπίπτει και το μείζον οικονομικό αδίκημα, διεθνούς ενδιαφέροντος που είναι η διαφθορά και η διαπλοκή. Θεωρείται ότι με αυτόν τον τρόπο ενέργειας που μας περιγράφεται, των άτυπων και προσωπικών εξυπηρετήσεων εν είδη υπηρεσίας πληροφοριών, εξυπηρέτησατε την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Κοιτάξτε, βάζετε ένα θέμα που θέλει μεγάλη συζήτηση. Εγώ όμως ένα έχω να πω στην ερώτησή σας. Ότι εγώ τουλάχιστον προσωπικά το διάστημα κατά το οποίο είχα τη θέση ευθύνης, πίστευα αυτό που έκανα και το έκανα συνειδητά, και λειτουργούσα στην κατεύθυνση της υποβοήθησης των δημοσίων εσόδων.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Και μια τελευταία ερώτηση να σας κάνω. Επειδή είπατε ερωτώμενος, εν αρχή, ότι δεν παραλάβατε από τον προκάτοχό σας, τον διαδεχθήκατε. Αυτό σημαίνει ότι δεν πήρατε μια αναλυτική καταγραφή των εκκρεμών υποθέσεων, δεν έγινε παράδοση παραλαβή;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Αυτό γίνεται κυρία Κωνσταντόπουλου στις παραλαβές και παραδόσεις μεταξύ των υπηρεσιακών στελεχών.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σας ρωτώ, παραλάβατε καταγραφή εκκρεμών υποθέσεων; Συγκεκριμένη θα είναι η ερώτηση.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Όχι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Φεύγοντας συντάξατε έγγραφο με εκκρεμείς υποθέσεις;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Όχι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό το οποίο φέρεται, και είναι και η τελευταία ερώτησή μου. Αυτό το οποίο απάντησε ο κ. Στουρνάρας σε ένα έγγραφό του, ότι δηλαδή υπάρχει μια λίστα 32 πολιτικών οι οποίοι ερευνώνται από το ΣΔΟΕ, υπάρχει πουθενά σε επίσημη καταγραφή και πού;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Ρωτάτε εμένα ενάμιση χρόνο μετά, ενώ έχω αποχωρήσει από την υπηρεσία.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σας ρωτώ γιατί γνωρίζετε πώς λειτουργεί η υπηρεσία.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: Ήμουνα σαφής και σας απάντησα. Δεν υπήρχε καμία καταγραφή. Επί των ημερών μου τουλάχιστον, όσο ήμουν εγώ εκεί.
About these ads

3 σχόλια

  1. RESPECT για την ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ της.

    Πώς με τον χρόνο εξηγούνται ΟΛΑ...
    Θα θυμάστε ίσως αυτή την φωτό...
    Συνόδευε αυτό το άρθρο Μια φωτογραφία, που δείχνει το τί έγινε στο Eurogroup... και από τότε αναρωτιόμασταν για ποιον λόγο ήταν τόσο ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ η Κρ. Λαγκάρντ με τον Ε. Βενιζέλο...

    Πέρασαν οκτώ περίπου μήνες για να καταλάβουμε...
    Χρειάστηκε η εξαφανισμένη "Λίστα Λαγκάρντ" ώστε για διαπιστώσουμε και εμείς οι απλοί πολίτες ότι για ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ , κατάφεραν οι κυβερνώντες να ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙ η Ελλάδα και να γίνει ο περίγελος των ξένων ...

    Οι ξένοι είναι ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ με τις "ικανότητες" των Ελλήνων πολιτικών να χειριστούν οτιδήποτε ΄έχει "κόστος"...
    Το ΜΟΝΟ που μπορούν να κάνουν είναι να ΒΑΖΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ και ΧΑΡΑΤΣΙΑ.
    Τίποτα άλλο...
    Αντί να σταματήσουν την "ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ" στο δημόσιο ΑΦΑΙΜΑΞΑΝ (και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ!!!) την αγορά και οδήγησαν την χώρα στην μεγαλύτερη ύφεση της ιστορίας της...

    Η Λαγκάρντ δεν μπορεί να απευθυνθεί στον Ελληνικό λαό και να μιλήσει ΑΝΟΙΧΤΑ...
    Μπορεί όμως να ΔΕΙΞΕΙ το τί αισθάνεται για τον συνομιλητή της ...
    Σήμερα που ξέρουμε ένα ΜΕΡΟΣ από αυτά που ξέρει μπορούμε να πούμε :
    RESPECT για την ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος κρύβει τη λίστα με τις... πισίνες;...
    Και όμως υπάρχει, στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών, άλλη μία λίστα για την οποία ουδείς ομιλεί και ουδείς την έχει αναζητήσει.

    Πρόκειται για τη λίστα με τις αδήλωτες πισίνες των βορείων προαστίων, της Μυκόνου, του Λαυρίου και άλλων δέκα περιοχών της Ελλάδας, οι οποίες μάλιστα εντοπίσθηκαν με το σύστημα της Goοgle Earth, αλλά ουδέποτε μάθαμε τελικά ποιοι ήταν αυτοί που είχαν πισίνες... μυστικές και αφορολόγητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδα αυτό το Τσαρλατάνο τον πρώην υπουργό κεφαλοκυνηγο τον Ελλήνων Μπενυ που είναι και ΑΝΤΊ-συνταγματολόγος στο ΜΕΚΑ εχθές και έλεγα πόσο μαλάκες πέραν ακόμα τους Έλληνες αυτός ο παρλαπίπας και καλά τα καμένα μυαλά των εμβδομηταριδων ΠΑΣΟΚΟΝ που ήταν όλοι στο δημόσιο ,τους νέους νομίζει ότι τους ψήνει να τον πιστέψουν;

    1)σιντί έστειλε η ΛΑΚΑΡΤ , αυτοί τα έκαναν στικακια ,για προσθεαιρεσης ονομάτων…

    2) Θέλουν ΟΛΟΙ να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ!!! Καλά τόσο μαλάκες μας περάνε; Τέτοια Τσόντα δεν θα έβλεπες πια έπαιζε πρωταγωνίστρια;!!!

    3) Το σιντί ναι είναι παράνομο με το γράμμα του νόμου , όμως δεν πας το σιντί στο δικαστήριο ,αλλά το νόμιμο υλικό που θα βρεις, αν βρεις= ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ , αυτό θα καλεστούν να κρίνουν οι τίμιοι δικαστές ,ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ..Παράδειγμα παράνομα τράβηξα ένα φόνο , ο δικαστής θα πει γιατί το τράβηξα; Η θα δικάσει τον φονιά;;;

    3) Και όλοι αυτοί μπορούν με μια τροπολογία να καταδικάζουν έναν ΛΑΟ και δεν μπορούν με ένα κώλο νόμο να στείλουνε τους φονιάδες –κλέφτες του Ελληνικού ΛΑΟΥ στη ΦΥΛΑΚΗ;

    4) Το σιντί της ΛΑΚΑΡΤ είναι ήδη στα χέρια κάποιων εντίμων Ελλήνων και θα περιμένουνε να δούνε τι στικακια θα κυκλοφορήσουν τα ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΑΣ, αν τολμήσουνε να τα κουκουλώσουν , θα αρχίσουν οι εκκαθαρίσεις οι πραγματικές εκκαθαρίσεις τα πραγματικά ισοδύναμα..

    ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΏΣΟΥΝ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΎΟΝΤΑΙ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΤΟΥΣ,, ΟΧΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.. ΚΥΝΗΓΆΤΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΝΤΟΎ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΛΟΥΣ .

    Υ.Γ κανείς άλλος για να τον διορίσουμε στην ΕΡΤ ΥΠΆΡΧΕΙ; ΡΕ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ-ΣΑΜΑΡΑΚΗ- ΒΕΝΙΖΕΛΑΚΗ; ΓΑΜΏ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ;

    Η Ο.Π.Λ.Α...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση