GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο Καρζάι πρέπει να θυμάται τις θυσίες όσων πέθαναν στο Αφγανιστάν»

Τις κατηγορίες του αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι για «διπλό αμερικανικό παιχνίδι» στο Αφγανιστάν, απέρριψε ο αμερικανός υπουργός Άμυν...

Τις κατηγορίες του αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι για «διπλό αμερικανικό παιχνίδι» στο Αφγανιστάν, απέρριψε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα, θυμίζοντάς του τις θυσίες των στρατιωτών της Συμμαχίας στη χώρα του.
«Θα ήταν χρήσιμο, ο πρόεδρος που και που να θυμάται τις θυσίες που έκαναν αυτοί που πολέμησαν και πέθαναν στο Αφγανιστάν, αντί να τους κατακρίνει», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Πανέτα στη διάρκεια της πτήσης του προς το Περού.
«Στο Αφγανιστάν σημειώθηκε πρόοδος γιατί υπάρχουν ένστολοι άντρες και γυναίκες που είναι πρόθυμοι να πεθάνουν για την κυριαρχία του Αφγανιστάν και το δικαίωμα των Αφγανών να κυβερνούν τη χώρα τους και να ελέγχουν την ασφάλειά της», υπογράμμισε ο Πανέτα.
«Έχουμε χάσει περισσότερους από 2.000 άντρες και γυναίκες, η Isaf έχει χάσει μέλη της και οι Αφγανοί έχουν χάσει πολλούς στρατιώτες τους στις μάχες. Οι ζωές αυτές χάθηκαν πολεμώντας τον σωστό εχθρό και όχι τον λάθος», είπε χαρακτηριστικά σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εκδηλώσεις της αμερικανικής οργής απέναντι στις δηλώσεις του Καρζάι.
Το ξέσπασμα αυτό του αμερικανού υπουργού Άμυνας έρχεται μετά τις δηλώσεις του Καρζάι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παίζουν διπλό παιχνίδι στη χώρα του, διεξάγοντας τον πόλεμο στα αφγανικά χωριά, αντί να κυνηγήσουν αυτούς που στο Πακιστάν στηρίζουν τους ταλιμπάν.
«Το ΝΑΤΟ και το Αφγανιστάν πρέπει να διεξάγουν τον πόλεμο εκεί απ’όπου προέρχεται η τρομοκρατία, αλλά οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να πολεμήσουν την τρομοκρατία εκεί. Αυτό δείχνει το διπλό παιχνίδι. Λένε ένα πράγμα και κάνουν άλλο», δήλωσε ο Καρζάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση