GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρίσιμες οι σημερινές εκλογές για τον Ραχόι

Άνοιξαν σήμερα το πρωί τα εκλογικά τμήματα σε δύο περιφέρειες της Ισπανίας, τη Χώρα των Βάσκων και τη Γαλικία, που ψηφίζουν για τους εκπ...

Άνοιξαν σήμερα το πρωί τα εκλογικά τμήματα σε δύο περιφέρειες της Ισπανίας, τη Χώρα των Βάσκων και τη Γαλικία, που ψηφίζουν για τους εκπροσώπους τους στα περιφερειακά τους κοινοβούλια, σε μια παρακινδυνευμένη διαδικασία για τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τη δοκιμαζόμενη κυβέρνησή του από την οικονομική κρίση και την άνοδο του εθνικισμού.
Η δεξιά του Μαριάνο Ραχόι θα προσπαθήσει να διατηρήσει την απόλυτη πλειοψηφία την οποία διαθέτει στη Γαλικία, ενώ στη Χώρα των Βάσκων, οι αυτονομιστές αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τη δύναμή τους και να επικρατήσουν ως δεύτερη δύναμη στην περιοχή.
Υπό βροχή οι πρώτοι εκλογείς στη Χώρα των Βάσκων, μια πλούσια περιφέρεια της βόρειας Ισπανίας, προσήλθαν στις κάλπες ένα χρόνο μετά την ιστορική ανακοίνωση της ένοπλης αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, στις 20 Οκτωβρίου του 2011 ότι τερματίζει τη βία.
Στον απόηχο της ανακοίνωσης αυτής, η αυτονομιστική αριστερά που ανασυγκροτήθηκε υπό το συνασπισμό EΗ Bindu αναμένεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να κερδίσει έδαφος και να βρεθεί στη δεύτερη θέση πίσω από το Εθνικιστικό Κόμμα των Βάσκων (PNV). Τα δύο πολιτικά κόμματα στηρίζουν την αυτοδιάθεση των Βάσκων.
Αυτό το εθνικιστικό μέτωπo αναμένεται να αποτελέσει μια επιπλέον πρόκληση για τον πρωθυπουργό Ραχόι, ο οποίος αντιμετωπίζει ήδη διαδηλώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας στην Καταλονία, μια ισχυρή περιοχή της βορειοανατολικής Ισπανίας: η οικονομική κρίση τροφοδοτεί το εθνικιστικό συναίσθημα και οι Καταλανοί θα αναδείξουν με τη σειρά τους στις 25 Νοεμβρίου τους εκπροσώπους τους στο κοινοβούλιό τους.
Τη στιγμή που η Ισπανία δείχνει να προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάσωση της οικονομίας της, κάτι που η πλειοψηφία των Ισπανών απεύχεται, και σε ένα βαρύ κοινωνικό κλίμα λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας, ο Μαριάνο Ραχόι, από τη γενέτειρά του τη Γαλικία, απηύθυνε έκκληση την Παρασκευή για ενότητα των Ισπανών.
Η δεξιά ελπίζει σε αυτή την περιοχή της βορειοδυτικής Ισπανίας να διατηρήσει την απόλυτη πλειοψηφία της, 38 έδρες σε σύνολο 75.
Ωστόσο η Γαλικία, συντηρητική κατά παράδοση, δεν έχει γλιτώσει από την κρίση: η ανεργία της αγγίζει το 21% και τα ποσοστά του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος μπορεί υποστούν απώλειες, αν η ψήφος μετατραπεί σε δημοψήφισμα για την πολιτική λιτότητας που η κυβέρνηση ασκεί από τη Μαδρίτη.

1 σχόλιο

  1. TΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ.

    ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ 3 ΚΟΜΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΙΧΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ Χ.Α , ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ Χ.Α !!!

    ΠΩΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ Η Χ.Α ; ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ; ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΤΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ, ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΤΑ ΔΩΡΑ, ΟΤΑΝ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ; ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ !

    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ Χ.Α, ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ; ΓΙΑΤΙ , ΑΠΛΑ, ΣΥΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΟ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙ "ΟΧΙ" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση