GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και ο νικητής είναι... η Ευρωπαϊκή Ένωση

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως το Νόμπελ Ειρήνης απονεμήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή έχει συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη της...


Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως το Νόμπελ Ειρήνης απονεμήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή έχει συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη της ειρήνης και της συμφιλίωσης στην ήπειρο.
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το βραβείο ξάφνιασε πολλούς κυρίως λόγω των εντάσεων που υπάρχουν μεταξύ της Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Ελλάδα, αφού η Γερμανία επιμένει στην λήψη αυστηρών μέτρων.
Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος της επιτροπής, Thorbjorn Jagland, τόνισε πως αυτή η απόφαση έδειξε το ενδιαφέρον της επιτροπής για την κατάσταση στην ήπειρο και πως είναι ένα μήνυμα προς τους αρμόδιους να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια, επικενντρώνοντας στη συνεργασία Γαλλίας και Γερμανίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βραβείο για την Οικονομία θα απονεμηθει την Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση