GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εντός εκτός και επί τα αυτά ο Λοβέρδος...

Μεγάλες εκπλήξεις ετοιμάζει για σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην παρουσίαση του βιβλίου του «Θέσεις για την Νέα Ελληνική Ανόρθωση», που θα ...

Μεγάλες εκπλήξεις ετοιμάζει για σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην παρουσίαση του βιβλίου του «Θέσεις για την Νέα Ελληνική Ανόρθωση», που θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στις επτά το απόγευμα.
Πρώτα πρώτα, οι καλεσμένοι. Μπορεί στην πρώτη του παρουσίαση σε ξενοδοχείο των Αθηνών, να βρέθηκε μόνο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αλλά αυτό ήταν γιατί τότε την παρουσίαση οργάνωναν τα Public και εκείνος δεν εξέφρασε καν άποψη για το πού θα απευθύνονταν οι προσκλήσεις. Σήμερα όμως, δεν πρόκειται για μία απλή παρουσίαση. Πρόκειται για πολιτική κίνηση, και ο πρώην υπουργός Υγείας δεν θα άφηνε κανέναν εκτός. Έτσι, προσκλήσεις έχει λάβει σύσσωμη η …συγκυβέρνηση.
Υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, έχουν όλοι λάβει προσκλήσεις. Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ  όμως δεν ήταν τόσο …φειδωλός. Εκεί, απευθύνθηκε σε όλους. Οι προσκλήσεις έφευγαν όλο το τελευταίο διάστημα από το γραφείο του σωρηδόν. Νυν και πρώην στελέχη, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην 38χρονη πορεία του κόμματος, είναι όλοι καλεσμένοι. Το ενδιαφέρον λοιπόν τώρα εστιάζεται στο ποιοι θα δώσουν το «παρών». Θα είναι για παράδειγμα εκεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κώστας Σημίτης, ο Κώστας Λαλιώτης; Άγνωστο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βρεθεί εκεί –αν και έχει λάβει πρόσκληση- ο Γιώργος Παπανδρέου, μια και βρίσκεται στο εξωτερικό.
Οι πιο μεγάλες εκπλήξεις όμως δεν κρύβονται στους καλεσμένους. Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα μιλήσει πολιτικά. Η ομιλία του, ετοιμάζεται μέχρι την τελευταία στιγμή και «χτενίζεται» προσεκτικά από τους συνεργάτες του, αλλά και τον ίδιο. Η αιτία, απλή. Τα μέτρα δεν έχουν ακόμα ψηφιστεί, η εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου δεν έχει γίνει και ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θέλει να προκαταλάβει τις εξελίξεις. Θα παρουσιάσει τις ιδέες του, την …πλατφόρμα του κατά άλλους, αλλά θα γεννήσει και ερωτηματικά. Και αυτό, γιατί δεν θα ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος που όλοι περίμεναν.
Το τελευταίο διάστημα άλλωστε, ο πρώην υπουργός, δείχνει να …το σκέφτεται. Η αποστροφή του λόγου του σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι «δεν έχω προεξοφλήσει τίποτα» και δεδομένης της απόφασής του να κινηθεί στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης, ώσπου να ξαναγίνει αυτή πλειοψηφικό ρεύμα, αλλάζει κομψά τη ρητορική του. Αιτία, το γεγονός ότι έχοντας πυκνώσει τις επαφές του με πράσινα στελέχη το τελευταίο διάστημα, παρατηρεί μία δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αν λοιπόν, ο τελευταίος δεν αντέξει στην ψήφιση των μέτρων, ίσως το ΠΑΣΟΚ να είναι ο φορέας που θα επιχειρήσει να διευρύνει, καλύπτοντας το χαμένο έδαφος και με στόχο την επανάκαμψή του. Δεν θα είναι όμως σε καμία περίπτωση εκείνος που θα τον αμφισβητήσει.
Έτερο πλάνο, η προσπάθεια συμπόρευσης όλων των χώρων που κινούνται ιδεολογικά στην Κεντροαριστερά και τελευταίο βεβαίως-καθώς δεν το έχει εγκαταλείψει- η ανεξαρτητοποίησή του μετά την ψήφιση των μέτρων και η εξαγγελία νέου πολιτικού φορέα. Αυτό, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δείξει τελικώς συμπαγή εικόνα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενισχυθεί.
Κατά τα λοιπά, στην ομιλία του σήμερα, θα μιλήσει εκ νέου για το Εθνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση, πάνω στο οποίο δουλεύει με δεκάδες επιστήμονες και θα παρουσιάσει πιθανότατα τον Φεβρουάριο. Θα τονίσει ακόμα την ανάγκη αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας, που θεωρεί πως δεν υφίσταται (και για αυτό τα νέα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία, όπως λέει) παρότι αποτελεί μοναδικό «φιλί ζωής» για την χώρα μας. Και επ’ αυτού, δεν θα μιλήσει γενικά.
Το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου θα παρουσιάσουν οι καθηγητές Θανάσης Διαμαντόπουλος, Αργύρης Πασσάς και Νίκος Χριστοδουλάκης (πρώην υπουργός Οικονομικών), ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος.

4 σχόλια

  1. ΟΣΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

    ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

    ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ

    ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. LIBERATION: ΈΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.

    «Αντί να συλλάβουν τους κλέφτες και τους Υπουργούς που παραβιάζουν το νόμο, θέλουν να συλλάβουν την αλήθεια»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΛΟΒΕΡΔΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση