GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όχι…

«Με αφορμή την τοποθέτηση των προγόνων μας απέναντι στην ιστορία, εκ της οποίας προέκυψε η μνημειώδης  ρήση ότι οι «‘Ηρωες πολεμούν σαν ...

«Με αφορμή την τοποθέτηση των προγόνων μας απέναντι στην ιστορία, εκ της οποίας προέκυψε η μνημειώδης  ρήση ότι οι «‘Ηρωες πολεμούν σαν Έλληνες», και την σημερινή συγκυρία  εκ της οποίας συνάγεται ότι οι Έλληνες όποιοι κι αν είναι παραδίνονται ως ριψάσπιδες… όσον αφορά τον αγώνα για την πιθανή σωτηρία της χώρας»
Toυ Χρήστου Παπαδημητρίου.
Όχι…
Αγαπητέ μου αναγνώστη δεν αποτελεί αυτή η μικρή αναφορά άρθρο ή  σοβαροφανή έκθεση ή αν θέλεις περισπούδαστη μελέτη και ανάλυση για την σημερινή κατάσταση.
Κι ας  είναι αδιανόητο, κοινωνικά απαράδεκτο και πολιτικά ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας, γεγονός το οποίο φαίνεται  ότι θα λάβει χαρακτηριστικά εθνικής τραγωδίας.
Είναι όμως γεγονός ότι αυτές τις μέρες που στο Καλπάκι θα ξαναζωντανέψει το «ΟΧΙ» των προγόνων μας   Ηρώων Ελλήνων, στην Αθήνα άλλοι Έλληνες πολιτικοί και μη  συνεχίζουν τα πολιτικά ,οικονομικά αλλά πάντως «αντεθνικά»  παιχνίδια τους, συμφωνημένα η κατ άλλους ήδη επικαιροποιημένα.
Ναι…
Αγαπητέ μου αναγνώστη με την ανοχή του παρόντος  μέσου ο σκοπός της αναφοράς αυτής είναι η επιβεβαίωση της πιθανής σύμπτωσης των απόψεών μας σε ότι αφορά το νόημα και τον απόηχο των ημερών.
Ο απόηχος  των ημερών του 1940  είναι σαφής  και ξεκάθαρα συνεπάγεται ότι  οι Έλληνες τιμούν τον αγώνα και την θυσία εκείνων που άφησαν τα κόκαλα τους στο Καλπάκι πολεμώντας με ανορθόδοξο τρόπο σε μέσα μεθόδους και ισχύ.
Το νόημα  των ημερών του 2012 είναι ότι η θυσία του ελληνικού λαού φαίνεται ότι θα αποβεί άκαρπος καθότι πραγματοποιείται με ορθόδοξο πόλεμο, προμελετημένο σχέδιο και ανίσχυρο η κατ άλλους ανίκανο και άρα εθνικά επιζήμιο πολιτικό προσωπικό, το οποίο αντί να παράγει πολιτική καταστρέφει την πολιτική.
Ας είναι, η ελπίδα δεν πρέπει να χαθεί από την ψυχή μας ,και αν χαθεί ας χαθεί ως δυναμικό μέγεθος τελευταίο.
Για αυτό θα φροντίσει εξ άλλου πλήθος συμπατριωτών μας- πατριωτών οι οποίοι κατά την διάρκεια της επετείου του έθνους μας  θα προσευχηθούν για την σωτηρία της χώρας και των Ελλήνων από την «Αγία Σοφία» του Λονδίνου, δίπλα στις τράπεζες του Λονδίνου  και δίπλα στις θυρίδες και τα θησαυροφυλάκια που έχουν τοποθετήσει τον ιδρώτα τους…
Κι ενώ οι Έλληνες θα παρακολουθούν την δοξολογία με στραμμένο το νου τους στον πράγματι ηρωικό αγώνα κατά του φασισμού, άλλοι Έλληνες θα έχουν στραμμένο το μυαλό τους να μας σώσουν αλλά από μακριά, εκεί που μετέφεραν τις επιχειρήσεις τους και την εθνική τους μικρότητα  … σε ώρες και μέρες σε καιρούς και περιστάσεις που θα έπρεπε να είναι εδώ στον τόπο που τους γιγάντωσε.. οι ελεεινοί και τρισάθλιοι μικροέλληνες.
Ας είναι…
…  πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν Έλληνες και έλληνες…
Το έχει γράψει και καταγράψει η ιστορία, σήμερα  όμως εμείς αποτίνουμε φόρο τιμής στους Ήρωες  Έλληνες του 1940, οι οποίοι πράγματι ήταν Άνδρες πολέμησαν ως Ήρωες, και ήταν με βεβαιότητα Έλληνες.
Αιωνία η μνήμη αυτών των Ελλήνων προγόνων μας.

1 σχόλιο

  1. Αγαπητέ κύριε ωραίο το άρθρο σαςγια τους προγόνους μας που πολέμησαν το 1940 μεταξύ και αυτών και ο πατέρας μου που συνέχισε και στην Μέση Ανατολή και μάλιστα πήγε και μόνος του απο την Χίο και ερχομαι εγώ σήμερα ο γιος του ένας ξωμάχος της ζωής συνταξιούχος με 35 χρονια δουλειάς και καρδιοπαθής και μου κόβουν την σύνταξη τα φάρμακα μου φορολογουν το σπίτι που πήρα δάνειο 7000000 (6500000 στο χέρι) δραχμές και σε 17 χρόνια πλήρωσα στην τράπεζα 24500000 δραχμές τα έχω όλα τα χαρτια και αντι να φορολογηήσουν τις τραπεζες φορολογουν τα σπιτια του κοσμάκη που εγώ για 17 χρονια ξέρανα το σκατό μου.
    Αλλά βλέπετε οι κλέφτες έχουν ένα ωραιο πολιτικό σύστημα τις εκλογες που κάθε φορά αλλάζουν μάσκα και ολο φταινε οι άλλοι, οι προηγουμενοι.
    Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ Ελλάδα ειναι μια σάπια περίπτωση ένας ανίατος καρκίνος, οποιος Ελληνας μπορεί να φύγει για να διασώσει τουλάχιστον την Ελληνική Μνήμη σε αλλα πιο φιλόξενα χώματα να το κάνει γιατι εδώ θα γίνει ένα νέο Αουσβιτσ για μας που θα μείνουμε όλους θα μας πεθάνουνε.
    Οσο αφορά το 1940 άν οι πατεράδες μας ήξεραν αυτό που θα συμβεί στα παιδιά τους δεν ξέρω αν θα έδιναν την ζωή τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση