GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Εθνική περηφάνεια και πίστη στον Αλλάχ

Το 90% των ερωτηθέντων σε σχετική έρευνα δηλώνουν περήφανοι γιά την τούρκικη καταγωγή τους Αγκυρα   Οι Τούρκοι όχι μόνο είναι...

Το 90% των ερωτηθέντων σε σχετική έρευνα δηλώνουν περήφανοι γιά την τούρκικη καταγωγή τους
Αγκυρα 
Οι Τούρκοι όχι μόνο είναι «εθνικά περήφανοι» για τη χώρα τους, αλλά συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο θρησκευόμενους πολίτες του κόσμου. Αυτό προκύπτει από έρευνα του πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, από την οποία προκύπτει πως αύξηση της θρησκευτικής πίστης στην χώρα. Προκύπτει όμως και κάτι άλλο: ότι η εθνική τουρκική περηφάνεια παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις, καθώς  πλησιάζει κανείς προς τις κουρδικές περιοχές…
Συγκεκριμένα, το 90% των Τούρκων απάντησαν πως είναι περήφανοι γιά την τούρκικη καταγωγή τους, με το υπόλοιπο 10% να αρνείται κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό «Τούρκος». Το εθνικό συναίσθημα των Τούρκων διαφέρει, ωστόσο, από περιοχή σε περιοχή: το 78% των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης δηλώνουν περήφανοι, όπως και το 72% των κατοίκων της Σμύρνης, ενώ το αίσθημα της εθνικής περηφάνιας «χτυπάει κόκκινο» στις επαρχίες της Κεντρικής Ανατολίας, με το 85% του πληθυσμού να χαίρονται για την καταγωγή τους.
Στις νοτιοανατολικές επαρχίες όπου ζει η κουρδική μειονότητα, όμως, τα ποσοστά αντιστρέφονται: μόλις το 23% δηλώνουν «περήφανοι Τούρκοι».
Σύμφωνα με την μελέτη, που διεξήχθη σε 2.205 ανθρώπους σε 64 πόλεις της Τουρκίας, μεταξύ 2011-12, το 85% των τούρκων πολιτών αυτοαποκαλούνται «θρήσκοι», ένα ποσοστό που μέσα σε μια εικοσαετία έχει ανέβει δέκα μονάδες από το αντίστοιχο 75% του 1990. «Επιπλέον, τρεις στους δέκα πολίτες προσεύχονται πέντε ή περισσότερες φορές την ημέρα», σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Γιλμάζ Εσμέρ, προσθέτοντας πως «παρατηρείται μια αυξητική τάση στον θρησκευτικό συντηρητισμό».
Ο Εσμέρ συμπληρώνει ωστόσο πως το ποσοστό των «πολύ θρήσκων» Τούρκων μειώνεται, όσο αυξάνεται το μορφωτικό επίπεδο: έτσι τα υψηλότερα επίπεδα θρησκευτικότητας παρατηρούνται στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία, σε αντίθεση με την δυτικη, όπου τα ποσοστά είναι κάπως πιό «ευρωπαϊκά».   
Από τα άλλα ευρήματα της έρευνας ξεχωρίζει η οπισθοδρομική, σε σχέση με την Ευρώπη, αντίληψη των γυναικών γιά τον ρόλο τους στην κοινωνία, αφού το 71% των γυναικών που απάντησαν στις ερωτήσεις δήλωσαν πως «μιά γυναίκα πρέπει να υπακούει πάντα τον άντρα της και να ακολουθεί τις συμβουλές του».

Οσο για την πολιτική, εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του 62% του τουρκικού λαού, από μόλις 29% σε αντίστοιχη έρευνα του 2001. Η λατρεία του «Σουλτάνου», πάντως, παραμένει μικρότερη από την εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις, που παραμένει στο 78%, αν και έχει χάσει πολύ έδαφος από το απόλυτο ρεκόρ του 1996 (94%).
Αντίθετα, η πίστη των Τούρκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώνεται συνεχώς σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, έχοντας πλέον υποχωρήσει στο 39%.  
Σχόλια αναγνωστών (0)

2 σχόλια

  1. Μόνο στο μπουρδέλο που λέγεται Ελληνικό Κράτος δεν υπάρχει τιμή στη σημαία, στη καταγωγή και στη ορθοδοξία. Γι' αυτό πάμε κατά διαόλου,γιατί μας κυβερνάνε οι μασόνοι και οι λέσχες και ανίκανοι πολιτικοί της πλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως να είσαι περήφανος που είσαι Ελληνας βλέπεις τριγύρω σου κλεφταράδες να σε κυβερνουν να πληρώνεις κρατήσεις 35 χρόνια για σύνταξη και να σου λένε ότι λεφτα δεν υπάρχουν και αναρωτιέσαι καλά αυτά που έδινα τόσα χρόνια τι γίνανε; τα πήρε ο ΑΚΗΣ ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ο ΑΝΔΡΕΑΣ ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ποιός τα πήρε;
    Και μην μου πειτε οι φοροφυγάδες ή αυτοι που πήγαν τα λεφτά τους που είχαν σε Ελληνικές Τράπεζες κατατεθημένα νομιμα στο Εξωτερικό για να τα γλυτώσουν απο τα αρπακτικά χέρια των τρωκτικών που μέχρι τα λεφτά των ταμειων των νοσοκομείων πήραν την τελευταία στιγμη και αγορασαν ξενα ομόλογα για να πιάσουν το πλάνο του PSI.



    Στην Τουρκία κρεμάσαν και κάτι Πρωθυπουργούς και κάτι Προέδρους της Δημοκρατίας βάλαν και καμμιά 100αδα στρατηγούς φυλακή.. και το ποιό ΦΟΒΕΡΟ ΕΔΩ και 5 χρόνια οποιος είναι Τουρκος πάει στους Γιατρούς, Νοσοκομεία και χωρίς χαρτιά βιβλιάρια και σουπα μουπες ασφάλειες με την ταυτότητα του μόνο δεν πληρώνει φράγκο και με το χαρτί του Γιατρού πάει στο φαρμακείο και παίρνει τα φάρμακα του ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΓΡΟΣΙ....

    ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ αυτή που ο ολος κόσμος έχει στο μυαλό του ΠΕΘΑΝΕ το 1974 απο τότε έγινε ΛΑΜΟΓΙΣΤΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση