GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάχη για να πάρουμε τη δόση τον Νοέμβριο

Δύσκολη χαρακτήρισε τη συζήτηση στη συνεδρίαση του αποψινού συμβουλίου Eurogroup στο Λουξεμβούργο, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οι...


Δύσκολη χαρακτήρισε τη συζήτηση στη συνεδρίαση του αποψινού συμβουλίου Eurogroup στο Λουξεμβούργο, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που προέβλεψε, ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, ή τουλάχιστον ένα μέρος αυτής, αναμένεται για τον Νοέμβριο.
«Η συζήτηση ήταν δύσκολη. Η τρόικα ήταν θετική, αλλά ορισμένα κράτη-μέλη ήταν πολύ σκληρά στη θέση τους. Υπάρχει ζωντανή ελπίδα, αλλά πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε την εκταμίευση τον Νοέμβριο», ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για την Ελλάδα.
Οπως όλα δείχνουν, οι κρίσιμες αποφάσεις για το χρέος και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού σε περίπτωση επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο έτη θα ληφθούν μετά την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα.
«Δεν πρέπει να αναμένονται αποφάσεις για την Ελλάδα, Θα ενημερωθούμε από τους Ελληνες συναδέλφους μας και από την τρόικα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση» είχε προαναγγείλει, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ερωτηθείς αν θα ληφθούν αποφάσεις εντός του Οκτωβρίου για την Ελλάδα, είχε δηλώσει κι εκείνος ότι «η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ».
Αλλά και το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε τηλεγράφημά του, ξεδίπλωνε το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων ως εξής: Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ώστε κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις 18 Οκτωβρίου να παρουσιαστεί η συμφωνία στους ευρωπαίους εταίρους.
Στόχος είναι στα τέλη Νοεμβρίου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, μετά από νέα συνεδρίαση του Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση