GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτεταμένες επιχειρήσεις για την εξάρθρωση οργανωμένων συμμοριών

Τριάντα εννέα άτομα συνελήφθησαν στη Γαλλία και άλλα τρία σε γερμανικό έδαφος, που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο πλ...

Τριάντα εννέα άτομα συνελήφθησαν στη Γαλλία και άλλα τρία σε γερμανικό έδαφος, που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο πλαίσιο μίας εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο ένα αλβανικό δίκτυο. Ακόμη περισσότεροι ενδέχεται να συλληφθούν στα πλαίσια της ίδιας έρευνας, ανακοίνωσε ο ανακριτής της πόλης Νανσί, Ρεμί Κουρτέν.
Η έρευνα είχε ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιριού του 2010 από τη γαλλική μεθοριακή αστυνομία με την υποψία, αρχικά, ότι επρόκειτο για παράνομη μεταφορά μεταναστών από οργανωμένη συμμορία. Στις αρχές του 2012 είχε συσταθεί μία κοινή ομάδα δράσης από την Eurojust, την ευρωπαϊκή υπηρεσία δικαστικής συνεργασίας.
«Οι ερευνητές σύντομα αντελήφθησαν ότι επρόκειτο για πολύ σημαντική διακίνηση ηρωίνης μεταξύ Αλβανικών και Κοσοβάρικων κύκλων, οι οποίοι ήσαν εγκατεστημένοι στην περιοχή του Σαν Λουί, στη Μιλούζ, αλλά και στην Ελβετία και τη Γερμανία, διακινώντας πολλές εκατοντάδες κιλά ηρωίνης», δηλώνει ο ανακριτής.
«Πρόκειται αποκλειστικά για ανθρώπους που έρχονται από τα Βαλκάνια, ενώ εμπλέκονται και άτομα άλλων εθνικοτήτων», πρόσθεσε ο Τομά Πιζόν, άλλος ανακριτής της ίδιας περιοχής, δηλώνοντας πως πρόκειται «για ένα μεγάλο δίκτυο, με διακλαδώσεις σε όλην την Ευρώπη, και αφορά την ηρωίνη, την κοκαΐνη και άλλα είδη ναρκωτικών».
Στην Ισπανία, η αστυνομία συνέλαβε 60 άτομα κατά τη διάρκεια επιχείρησης 300 αστυνομικών σε όλην τη χώρα κατά της κινεζικής μαφίας, με κύριο άξονα την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικού χρήματος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και ένας δημοτικός σύμβουλος του νοτίου προαστίου Φουενλαμπράδα της Μαδρίτης, το οποίο είναι γνωστό για την εκτεταμένη αγορά χονδρικής κινεζικών προϊόντων, η οποία χαρακτηρίζεται η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση