GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επαφές Νταβούτογλου με Κούρδους του Ιράκ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε συνομιλίες σήμερα στην Άγκυρα με ηγέτες των Κούρδων του Ιράκ για να κερδίσε...

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε συνομιλίες σήμερα στην Άγκυρα με ηγέτες των Κούρδων του Ιράκ για να κερδίσει την υποστήριξή τους στον πόλεμο που διεξάγουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον των ανταρτών του αυτονομιστικού τουρκικού Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Σύμφωνα με την Άγκυρα, περίπου 2.000 αντάρτες έχουν καταφύγει στα όρη του Ιράκ, απ’ όπου διεισδύουν στο τουρκικό έδαφος για να πραγματοποιήσουν εκεί επιθέσεις.
Ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, ο οποίος παρακολούθησε χθες το συνέδριο του κυβερνώντος τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), και ο πρώην πρωθυπουργός του Ιρακινού Κουρδιστάν Μπαρχάμ Σαλέχ αναφέρθηκαν στην αντιτρομοκρατική συνεργασία την ώρα που η Άγκυρα αντιμετωπίζει τριβές στις σχέσεις με την ιρακινή κεντρική εξουσία, επικεφαλής της οποίας είναι ο σιίτης Νούρι αλ Μάλικι.
Οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράκ και την Τουρκία έχουν επιδεινωθεί πολύ τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα εξαιτίας της άρνησης της Άγκυρας να εκδώσει τον αντιπρόεδρο του Ιράκ Τάρεκ αλ Χασεμί, ο οποίος έχει καταφύγει στην Τουρκία και έχει καταδικαστεί ερήμην σε θάνατο στη Βαγδάτη επειδή βρέθηκε ένοχος ότι είχε «παραγγείλει» δύο δολοφονίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση