GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Ρεπουμπλικάνοι τα έβαλαν με τις… δημοσκοπήσεις!

Θεωρούν ότι το προβάδισμα Ομπάμα οφείλεται σε συνωμοσία Δημοκρατικών και ΜΜΕ Όλες οι δημοσκοπήσεις, ακόμη και του συντηρητικού F...

Θεωρούν ότι το προβάδισμα Ομπάμα οφείλεται σε συνωμοσία Δημοκρατικών και ΜΜΕ
Όλες οι δημοσκοπήσεις, ακόμη και του συντηρητικού Fox Newsδείχνουν ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ χάνει από τον Ομπάμα.
 
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Μπαράκ Ομπάμα να έχει καθαρό προβάδισμα, ακόμη και 7 μονάδων, επί του Μιτ Ρόμνεϊ. Μπορεί να κάνουν λάθος, και να πρόκειται για μια συνωμοσία Δημοκρατικών και ΜΜΕ;
Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί αναλυτές και σχολιαστές στις ΗΠΑ. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι λένε ότι τα δείγματα αλλοιώνονται για να δίνουν πρώτο τον Ομπάμα, και ότι τα ΜΜΕ του κατεστημένου συμμετέχουν στη συνωμοσία, προβάλλοντας τα αποτελέσματα τέτοιων μετρήσεων.
«Προσπαθούν να δείξουν ότι όλα έχουν κριθεί προτού καν αρχίσουν τα ντιμπέϊτ», είπε στη ραδιοφωνική του εκπομπή ο Ρας Λίμπο, διάσημος συντηρητικός σχολιαστής.
Είναι γνωστό ότι οι δημοσκοπήσεις φωτογραφίζουν μια στιγμή. Ολες, ακόμη και του συντηρητικού Fox News δείχνουν ότι ο Ομπάμα προηγείται στη διάρκεια της περιόδου ανάμεσα στα συνέδρια των κομμάτων και στα ντιμπέϊτ.
«Αν δεν επικεντρωθώ σε μία ή δύο δημοσκοπήσεις, και κοιτάξω την δυναμική της κούρσας, και το φάσμα των μετρήσεων, βλέπω ότι ο πρόεδρος έχει σημαντικό προβάδισμα αυτή τη στιγμή», λέει ο Στούαρτ Ρόθενμπεργκ, εκδότης του ανεξάρτητου Rothenberg Political Report.
Οι συντηρητικοί γκρινιάζουν ότι δημοσιογράφοι και ΜΜΕ έχουν εμμονή με τις δημοσκοπήσεις.«Αυτό δημιουργεί πρωτοσέλιδα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ που φαίνεται ότι έχουν στόχο να κάνουν τους Ρεπουμπλικάνους να χάσουν το ηθικό τους, και να πείσουν αναποφάσιστους ψηφοφόρους – που έχουν την τάση να ψηφίζουν τον υποψήφιο που θεωρούν ότι θα κερδίσει – να στηρίξουν τον Ομπάμα… Αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν αυτο-εκπληρούμενη προφητεία. Να δημιουργήσει το αποτέλεσμα που υποτίθεται ότι προβλέπει», γράφει ο Ρόμπερτ Στέισι ΜακΚέιν στο American Spectator.
«Ασχολούμαι με την πολιτική αρκετό καιρό για να ξέρω ότι όσο πιο ηχηρά διαμαρτύρεται μία πλευρά για τις δημοσκοπήσεις, τόσο πιο πιθανόν είναι ότι πρόκειται για την πλευρά που, πραγματικά, χάνει», λέει ο Ερικ Ερικσον, του μπλογκ RedState.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Ρόμνεϊ υπέστη πλήγμα μετά τη διαρροή ενός βίντεο από προεκλογική συγκέντρωση στο οποίο δήλωνε ότι το 47% των Αμερικανών εξαρτώνται από την κυβέρνηση. και είναι απίθανο να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.
Το επιτελείο του πάντως ισχυρίζεται ότι με βάση τα δικά τους στοιχεία η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Για τους περισσότερους υποψηφίους, και τους συμβούλους τους, οι δημοσκοπήσεις είναι χρήσιμα εργαλεία.
Κάνουν δύο είδη δημοσκοπήσεων. Αυτές που δημοσιεύονται στον Τύπο είναι οι ποσοτικές. Για τους υποψηφίους κάνουν ποιοτικές δημοσκοπήσεις, οι οποίες δεν δημοσιεύονται. Τους βοηθούν όμως να βελτιώσουν τα αδύναμα σημεία τους, λένε οι ειδικοί.
Η χειρότερη είδηση, για τον Ρόμνεϊ, είναι ότι βρίσκεται πίσω σε δύο από τις πιο κρίσιμες πολιτείες. Δημοσκόπηση για την Washington Post δίνει ποσοστό 51% στο Μπαράκ Ομπάμα έναντι 47% του Μιτ Ρόμνεϊ στη Φλόριντα. Στο Οχάιο, ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου προηγείται με 52% έναντι 44% για τον Ρόμνεϊ.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση