GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φορτίστε το κινητό σας εν κινήσει

Η εταιρεία nPower, παρουσίασε ένα προϊόν που απευθύνεται κυρίως στους λάτρης της άθλησης και της περιπέτειας, επιτρέποντας τους να φορ...

Η εταιρεία nPower, παρουσίασε ένα προϊόν που απευθύνεται κυρίως στους λάτρης της άθλησης και της περιπέτειας, επιτρέποντας τους να φορτίσουν τις συσκευές τους χρησιμοποιώντας μόνο τις κινήσεις του σώματος τους. Το PEG (από τα αρχικά των λέξεων Personal Energy Generator) υπόσχεται να μετατρέψει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική, επιτρέποντας σας έτσι να φορτίζετε το κινητό σας με τις κινήσεις σας. Όσο περισσότερο κινείστε, ενώ αθλείστε για παράδειγμα, τόσο περισσότερη ενέργεια δίνετε στο κινητό σας.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε την συσκευή σε οποιοδήποτε σημείο επάνω σας, στην τσέπη σας ή στον σακίδιο σας. Το PEG περιέχει βάρη, ελατήρια και ένα επαγωγικό πηνίο που αποθηκεύει ενέργεια στην μπαταρία της με κάθε κίνηση σας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα μπορείτε να φορτίσετε το κινητό σας με λίγα λεπτά περπάτημα. Κάθε συσκευή έχει διαφορετική κατανάλωση και απαιτήσεις, ενώ βέβαια η αυξημένης έντασης άσκηση, όπως το jogging ή το τρέξιμο προσφέρει και ταχύτερη φόρτιση.
Σίγουρα με λίγη ώρα άσκησης θα μπορέσετε να φορτίσετε κάποια συσκευή παλαιότερης γενιάς ή έστω με μικρές ενεργειακές απαιτήσεις. Ένα λεπτό χαλαρό περπάτημα για παράδειγμα αντιστοιχεί σε περίπου ένα λεπτό αναπαραγωγής μουσικής σε ένα iPod Nano. Στα smartphones όμως τα πράγματα αλλάζουν και μάλλον θα πρέπει να ιδρώσετε αρκετά. Προκειμένου η συσκευή να παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για ένα μόλις λεπτό ομιλίας σε ένα iPhone, θα πρέπει να περπατάτε για 26 λεπτά.
Εκτός αυτού το κόστος της υπερβαίνει τα 150 ευρώ, γεγονός που την καθιστά απαγορευτική για τον μέσο χρήστη, δεδομένης τουλάχιστον της απόδοσης της. Σίγουρα υπάρχουν πιο πρακτικές και πιο φθηνές λύσεις για την φόρτιση των συσκευών σας εν κινήσει, όπως για παράδειγμα φορητοί και ηλιακοί φορτιστές καθώς και αντίστοιχα προϊόντα.
Για κάποιον όμως που αθλείται συνεχώς ή οι δραστηριότητες του δεν του επιτρέπουν την χρήση τέτοιων φορτιστών, το nPower PEG αποτελεί την ιδανική λύση. Αρκεί βέβαια να μην έχει μαζί του smartphone.
 Φορτίστε το κινητό σας εν κινήσει
Θέλετε περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις; Επισκεφθείτε το TechIT.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση