GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκρήξεις και ανταλλαγές πυροβολισμών στη Νιγηρία

Μια σειρά επιθέσεων που αποδίδεται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών ανθρώπων και την καταστροφή κ...

Μια σειρά επιθέσεων που αποδίδεται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών ανθρώπων και την καταστροφή κτιρίων στη βορειοανατολική Νιγηρία.
Εκρήξεις και πυροβολισμοί στην πόλη Πότισκουμ της πολιτείας Γιόμπε συνεχίζονται και σήμερα. Σύμφωνα με τους κατοίκους, πολλά σχολεία και ένα δημόσιο κτίριο έχουν πυρποληθεί, ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, έγινε προσπάθειεα να εξουδετερωθούν οι βόμβες που υπάρχουν στην πόλη, ωστόσο πολλές από αυτές εξακολουθούν να εκρήγνυνται.
«Υπάρχουν βόμβες εδώ κι εκεί. Δεν μπορώ να δώσω τον ακριβή αριθμό των θυμάτων προς το παρόν γιατί οι άνδρες μας βρίσκονται ακόμη επί τόπου και αποκαθιστούν την ηρεμία», δήλωσε ο Πάτρικ Εγκμπουνίγε, επιθεωρητής της αστυνομίας της πολιτείας Γιόμπε.
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, πολυκατοικίες έχουν καταστραφεί από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και ένα σημείο ελέγχου έχει δεχθεί επίθεση.
«Δεν μπορώ να πω προς το παρόν πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, εκτός από έναν (ύποπτο) που γνωρίζω ότι σκοτώθηκε σε ένα οδόφραγμα», δήλωσε ο στρατιωτικός αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
(Φωτογραφία αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση