GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο «Χοντρός» στην υπόθεση Άκη

Φουάντ Αλ Ζαγιάτ, γνωστός με το ψευδώνυμο «χοντρός», αλλά και για το πάθος του με τον τζόγο, καθώς έχει χάσει δεκάδες εκατομμύρια ...


Φουάντ Αλ Ζαγιάτ, γνωστός με το ψευδώνυμο «χοντρός», αλλά και για το πάθος του με τον τζόγο, καθώς έχει χάσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δολάρια, στον βωμό της ρουλέτας και της πράσινης τσόχας, ενώ βρίσκεται σε αντιδικία με φημισμένα καζίνα, όπως το Ριτζ του Λονδίνου, γεγονός που προκάλεσε τη δέσμευση του προσωπικού του Μπόινγκ 747 και της Ρολς Ρόις του.
Γεννημένος πριν 73 χρόνια στην Δαμασκό της Συρίας, διαθέτει Πορτογαλική υπηκοότητα και Κυπριακό διαβατήριο. Η πολυτελέστατη βίλα του στη Λευκωσία, όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια, μοιάζει με φρούριο.
Ο Αλ Ζαγιάτ, μιλάει πέντε γλώσσες και από το 1960 έχει δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά, στο χώρο των πετρελαίων, του μάρκετινγκ, της διαφήμισης, του κέτερινγκ, των τραπεζών και των αεροπορικών εταιρειών. Στο βιογραφικό του, εστιάζουμε από το 1993 έως το 2003, όταν υπήρξε σύμβουλος κρατικών ρωσικών εταιρειών και έπαιζε το ρόλο του μεσάζοντα για χώρες όπως το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κύπρο και την Ελλάδα.
Πρωταγωνιστής πολλών σκοτεινών υποθέσεων. Ανάμεσα στις οποίες και η εξαπάτηση της κυβέρνησης του Ιράν και του σουλτάνου Μπρούνει για αγορά αεροσκάφους Boeing, για το οποίο αν και είχε λάβει μεγάλη προκαταβολή δεν παρέδωσε ποτέ. Το 2004 η Χετζμπολαχ τον απήγαγαε στον Λίβανο. Αφέθηκε ελεύθερος, υποσχόμενος την επιστροφή των χρημάτων, κατάφερε όμως να κρατήσει το ποσό, αφού η βρετανική δικαιοσύνη, απέρριψε της σηιτικής οργάνωσης, με την λογική ότι η εμπλεκόμενη εταιρεία του Αλ Ζαγιάτ είχε ως έδρα τη Λευκωσία και όχι το Λονδίνο.
Θα μπορούσε να είναι ο «κακός» ήρωας μιας αστυνομικής ταινίας James Bond, καθώς φέρεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους όπλων σε όλο τον κόσμο, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα πιστόλια από τα. κανόνια!!!
Στα σατανικά του δίχτυα έχουν πέσει πολλά πολιτικά πρόσωπα, με γνωστότερη περίπτωση αυτή του Αμερικανού βουλευτή του Κογκρέσου Ρόμπερτ Νέι, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση για υπόθεση διαφθοράς και αποδοχής δώρων από τον Σύριο επιχειρηματία.
Ο πληθωρικός κ. Ζαγιάτ, δεν θα μας απασχολούσε όμως αν δεν φερόταν ότι εμπλέκεται στις μυστικές διαδρομές των μιζών για τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1. Σύμφωνα με τις καταθέσεις του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, η Drumilan Offset Program Ltd, εταιρεία του Φουάντ Αλ Ζαγιάτ, ήταν μητρική εταιρεία της Drumilan International (Hellas) ΑΕ και σε αυτές μεταφέρθηκαν κατ’ αρχήν τα 25 εκατ. δολάρια των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (offsets) από την ρωσική Αntey, την εταιρεία που κατασκεύαζε και πουλούσε τους TOR Μ-1.
Η ίδρυση της Drumilan International (Hellas) έγινε το 1998, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την αγορά των TOR-M1 από τον Γιάννη Σμπώκο και τον Μιχαήλ Βορομπιόφ, εκπρόσωπο της ANTEY. Δύο από τα μέλη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ήταν. οι Φουάντ Αλ Ζαγιάτ και ο Βλάσσης Καμπούρογλου, που βρέθηκε νεκρός πριν λίγες μέρες στην Τζακάρτα, της Ινδονησίας.
ΠΗΓΗ: spirospero.gr

1 σχόλιο

  1. ΣΟΚ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΣΤΟ 5,5% ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟ ΛΑΟΣ !
    ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
    Η ΝΔ, ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20%, ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΕΛ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ 10%.

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΚΛΕΨΑΝ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΜΑΣ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΟΝΝΝΕΔ, ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ, ΔΑΠ ΚΑΙ ΠΑΣΠ, ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΑΣΚΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΥΝ, ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

    ΣΥΡΙΖΑ: 30,5%

    ΝΔ 27%

    Χρυσή Αυγή 14%

    Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%

    ΚΚΕ 6,5%

    ΠΑΣΟΚ 5,5%

    ΔΗΜΑΡ 5,5%

    Δημιουργία Ξανά 1%

    Οικολόγοι Πράσινοι 1%

    ΛΑΟΣ 0,5%

    Άλλο Κόμμα 1,5%

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση