GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λουτρό αίματος στη Μπάνι Ουαλίντ

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους και άλλοι 200 έχουν τραυματιστεί στις σφοδρές μάχες που σημειώνονται στην ...

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους και άλλοι 200 έχουν τραυματιστεί στις σφοδρές μάχες που σημειώνονται στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ της Λιβύης, το πρώην προπύργιο του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και ομάδων ενόπλων, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Μεταξύ των νεκρών φέρεται να είναι και ο Χαμίς Καντάφι, γιος του πρώην ηγέτη της Λιβύης.
«Ο απολογισμός των μαρτύρων του εθνικού στρατού στις συγκρούσεις με τις ένοπλες ομάδες που είναι εχθρικές προς τη νομιμότητα φτάνει τους 22», σημείωσαν πηγές από το νοσοκομείο της Μιζουράτα τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Lana.
«Ο απολογισμός των τραυματιών ξεπερνά τους 200», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
Ο αναπληρωτής διευθυντής του νοσοκομείου της πόλης Μπάνι Ουαλίντ, γειτονικής και αντίπαλης με τη Μιζουράτα, έκανε λόγο για «τέσσερις νεκρούς, μεταξύ αυτών ένα κορίτσι τριών ετών».
«Από τις συγκρούσεις και τους βομβαρδισμούς έχουν τραυματιστεί 20 άνθρωποι πολλοί εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε ο Αμπντάλα Μανσούρι.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο κεντρικό ξενοδοχείο της Μιζουράτα έχουν μεταφερθεί δεκάδες τραυματίες.
Μεταξύ των νεκρών στη Μπάνι Ουαλίντ φέρεται να είναι και ένας από τους γιους του Μουάμαρ Καντάφι, ο Χαμίς Καντάφι, 29 ετών, όπως μετέδωσε χθες Σάββατο το τηλεοπτικό δίκτυο Libya TV.
Πάντως και στο παρελθόν έχουν υπάρξει αναφορές για τον θάνατο του Χαμίς Καντάφι, πρώην διοικητή του στρατού.
Ένας δημοσιογράφος του Libya TV, που επίσης τραυματίστηκε στη διάρκεια των μαχών στη Μπάνι Ουαλίντ, δήλωσε χθες ότι είδε τη σορό του Χαμίς Καντάφι.
Εξάλλου νωρίτερα σήμερα ο συνταγματάρχης Άλι αλ Σίχι, εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβύης, είχε δηλώσει ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα προχωρούν «προς το κέντρο της Μπάνι Ουαλίντ», όπου φέρονται να έχουν βρει καταφύγιο πιστοί στο καθεστώς του Καντάφι, οι οποίοι καταζητούνται.
Ο στρατός της Λιβύης εξαπέλυσε χθες μια επίθεση εναντίον των ενόπλων ομάδων που βρίσκονται στη Μπάνι Ουαλίντ, αφού πολιόρκησε την πόλη επί δύο εβδομάδες, πλήττοντας στόχους στα νοτιοανατολικά της πόλης.
Στο μεταξύ σήμερα έχει ενισχυθεί η παρουσία του στρατού στην Τρίπολη σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί να εξαπλωθούν στην πρωτεύουσα οι συγκρούσεις που σημειώνονται στα νοτιοανατολικά της χώρας, κυρίως μετά τις φήμες για τον θάνατο του Χαμίς Καντάφι.
«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει παρατάξει επιπλέον στρατεύματα από όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας στην Τρίπολη», δήλωσε ο συνταγματάρχης Μαχμούντ αλ Σέριφ στο πρακτορείο Lana.

1 σχόλιο

  1. Κόμμα με Άδωνη, Βορίδη, Αννούλα, Πάγκαλο και Λοβέρδο του ΕΟΠΠΥ ( με τον οποίο όλοι οι Έλληνες δεν βρίσκουν γιατρό και πληρώνουν εξετάσεις και φάρμακα ), μαζί με τα απομεινάρια της ΠΟΛΑΝ ( γιατί οι παραδοσιακοί ΝΔημοκράτες, ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ, ΔΑΠΙΤΕΣ, ΔΑΚΙτες φεύγουν μαζικά και υποβάλλουν παραιτήσεις ),θα λάβει ένα ξεγυρισμένο 5 έως 10% !!!
    Να δω τα μούτρα του Βενιζέλου, όταν θα του φέρει ο Αντωνάκης τον Λοβέρδο και την Αννούλα θριαμβευτές υπουργούς στο νέο σχήμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση