GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Έχετε χρήματα να ξοδέψετε; Αγοράστε ελληνικά ακίνητα…»

Ενώ η Ελλάδα αγωνίζεται να κατευνάσει τις ανησυχίες των πιστωτών της και να ανταποκριθεί στους όρους του πακέτου διάσωσης, η ελληνική ...

Ενώ η Ελλάδα αγωνίζεται να κατευνάσει τις ανησυχίες των πιστωτών της και να ανταποκριθεί στους όρους του πακέτου διάσωσης, η ελληνική κυβέρνηση επικεντρώνεται στην επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας, σχολιάζει σε σημερινό του δημοσίευμα το CNBC, που κάνει εκτενή αναφορά στην αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου.
«Έχετε χρήματα να ξοδέψετε; Τι θα λέγατε να αγοράζατε ένα κομμάτι γης της Ρόδου και της Κέρκυρας; Ή ένα βασιλικό παλάτι, ή μια μαρίνα, ή ακόμη και ένα κτίριο του προξενείου;». Αυτό αναφέρει στο σχετικό του ρεπορτάζ το CNBC, που φέρει τον τίτλο: «Πωλούνται: Ελληνικά νησιά, μαρίνες και δημόσιες υπηρεσίες!»
Το πεδίο εργασιών του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει πάνω από 70.000 ακίνητα του δημόσιου τομέα που διατίθενται στους επενδυτές και έχει ως στόχο να αντλήσει ποσό ύψους 19 δισ. ευρώ έως το 2015 μέσω των αποκρατικοποιήσεων.
Το ελληνικό Δημόσιο διαθέτει, μεταξύ άλλων, το ακίνητο στην Κασσιώπη της Κέρκυρας, έχει απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα, με μια ακτογραμμή μήκους 700 μέτρων, η έκταση Αφάντου στη Ρόδο, ενώ στην λίστα περιλαμβάνεται ο Αστέρας Βουλιαγμένης, την έκταση στα πρώην ανάκτορα του Τατοΐου, καθώς και μια περιοχή του αεροδρομίου της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση