GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν: Η αδράνεια της διεθνούς κοινότητας ενθαρρύνει τον Ασαντ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει παρέμβει στην ανθρώπινη τραγωδία που συντελείται στη Συρία, τόνισε Κωνσταντινούπολη   Mε τον ΟΗΕ ...

Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει παρέμβει στην ανθρώπινη τραγωδία που συντελείται στη Συρία, τόνισε
Κωνσταντινούπολη 
Mε τον ΟΗΕ τα έβαλε ο  τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Κωνσταντινούπολης. Ο τούρκος πρωθυπουργός άσκησε κριτική εναντίον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατηγορώντας το για «απραξία» στο θέμα της Συρίας λέγοντας ότι επαναλαμβάνει τα λάθη που οδήγησαν σε σφαγές στη πρώην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 1990.
«Υπάρχει μια στάση που ενθαρρύνει τον  Άσαντ να δολοφονεί δεκάδες ή χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά»,
πρόσθεσε ο Ερντογάν προσθέτοντας πως «παρ’ όλες τις προσπάθειές μας, το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει παρέμβει στην ανθρώπινη τραγωδία που συντελείται επί 20 μήνες στη Συρία».

«Πάνω από 30.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Συρία, άλλοι 250.000 αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες και πάνω από 100.000 Σύριοι εχουν καταφύγει στην Τουρκία», είπε ο Ερντογάν στη διάσκεψη, στην οποία μετείχαν πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Γ. Γ. του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ Ελαράμπι.
«Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αφήσει τον κόσμο στο έλεος των πέντε μονίμων μελών. Είναι απαραίτητο να γίνει μεταρρύθμιση στον ΟΗΕ», κατέληξε ο τούρκος ηγέτης, ασκώντας κριτική στην υπάρχουσα δομή του ΟΗΕ.
Η Τουρκία εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη συριακή κρίση, ειδικά αφότου, πριν μερικές ημέρες, αναχαίτισε ένα συριακό αεροπλάνο, το οποίο, όπως υποστήριξε η Άγκυρα, μετέφερε ρωσικό οπλισμό για τον συριακό στρατό, γεγονός που προκάλεσε την οργή της Μόσχας και της Δαμασκού.
Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει πολλές φορές κάνει έκκληση στον ΟΗΕ να παρέμβει στη Συρία, αλλά δεδομένου του δικαιώματος βέτο που διαθέτουν η Ρωσία και η Κίνα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το αίτημά της είναι απίθανο να ικανοποιηθεί, ειδικά μετά και την απροθυμία της Δύσης να δεσμευτεί σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, η οποία θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν γενικευμένο πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση