GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπανδρέου: «Συναντήθηκα με τραπεζικούς αλλά όχι για τη λίστα Λαγκάρντ»

Τριγμούς προκαλεί η αποκάλυψη της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι «ο κ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας και ο ...


Τριγμούς προκαλεί η αποκάλυψη της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι «ο κ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ως υπουργός Οικονομικών, το Γενάρη του 2011, ενώ κατείχαν τη λίστα αυτή, συναντήθηκαν με το διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία».
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κυρία Κωνσταντοπούλου, το γεγονός αυτό «μου το επιβεβαίωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου προχθες (σ.σ. Τετάρτη) που τον ρώτησα. Δεν θέλησε να μου απαντήσει ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Για το θέμα αυτό εκδόθηκε ανακοίνωση από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου. Από όσα υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός προκύπτει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν διαψεύδει ότι συναντήθηκε με τον διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία.
«Η προσπάθεια ορισμένων, να καταστήσουν τη γνωστή σαν «λίστα Λαγκάρντ» αντικείμενο συναντήσεων του τότε Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με εκπροσώπους τραπεζών, θα μπορούσε να πει κανείς ότι στερείται σοβαρότητας, αν πίσω από αυτήν δεν υπήρχε μια επιχείρηση προκειμένου οι αυτονόητες δραστηριότητες ενός Πρωθυπουργού να καταστούν αντικείμενο μιας ανυπόστατης σεναριολογίας, με στόχο την επίτευξη πολιτικών εντυπώσεων και την μικροκομματική εκμετάλλευση«, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου.
Αναφέρεται επίσης:
«Πάγια θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου, την οποία υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία στα Όργανα της ΕΕ, σε διεθνείς Οργανισμούς και εκδηλώσεις, αλλά και στις συναντήσεις που έχει με θεσμικούς παράγοντες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ότι, απαιτείται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των φορολογικών παραδείσων, αφού εκτός των οικονομικών εγκλημάτων που διαπράττονται, οι πολίτες όχι μόνο στερούνται σημαντικών πόρων αλλά και καλούνται να καλύψουν το έλλειμμα στους προϋπολογισμούς. Και όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, μεγάλη ευθύνη για το κενό δίκαιης ρύθμισης αυτού του κορυφαίου θέματος έχει και η ΕΕ, όπως και οι συμμετέχοντες στο G20. Μοναδικό μέλημα του Γιώργου Παπανδρέου, ήταν και είναι η μάχη για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας, σε αντίθεση με όσους σήμερα ασκούν απαράδεκτη κριτική και μάλιστα εκ του ασφαλούς«.
Σημειώνεται ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ζητήσει την κλήση του κ. Παπανδρέου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ».
Σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις αναφέρει το protothema.gr, η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι από την ακρόαση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προέκυψαν νέα στοιχεία.
Συγκεκριμένα, τόνισε πως ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξη της λίστας και το γεγονός ότι ήταν στην κατοχή του πρώην υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση