GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο ελληνικός τουρισμός αποδείχθηκε εκπληκτικά ανθεκτικός»...

Βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα αποτελεί η αποκατάσταση της εικόνας της, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η δημιουργία νέων...

Βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα αποτελεί η αποκατάσταση της εικόνας της, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον κλάδο, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», με αφορμή την διήμερη επίσκεψη της στο Βερολίνο, η υπουργός επισήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός αποδείχθηκε «εκπληκτικά ανθεκτικός», εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή της για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του έτους. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ίδια, ο τουρισμός μπορεί να είναι ο τομέας μέσω του οποίου η Ελλάδα θα υπερβεί την οικονομική κρίση.
Σε ό,τι αφορά τη μείωση του αριθμού των γερμανών επισκεπτών, η κ. Κεφαλογιάννη αναγνωρίζει ότι πολλοί εν δυνάμει επισκέπτες είχαν ενδοιασμούς, οι οποίοι «υποδαυλίστηκαν από τα ΜΜΕ, ενώ υπήρχαν ένα σωρό παρεξηγήσεις», ενώ διευκρινίζει ότι, όπως πληροφορήθηκε από τους ίδιους τους γερμανούς τουριστικούς πράκτορες, όποιος πήγε στην Ελλάδα για διακοπές, επέστρεψε ικανοποιημένος.
«Αυτό είναι, για μένα, το σημαντικότερο μήνυμα: ότι η Ελλάδα ως τόπος διακοπών για τους Γερμανούς είναι όπως πάντα ένας τόπος φιλοξενίας και ξεκούρασης», δήλωσε η υπουργός. Αναφέρθηκε δε, στο σχέδιο της Αθήνας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μετά τους θερινούς μήνες. «Η Ελλάδα και πέραν των καλοκαιρινών μηνών προσφέρει θαυμάσιες δυνατότητες στους παραθεριστές: Εκδρομές στα βουνά, διαδρομές με ποδήλατο, μαθήματα γκολφ, φυσικά ιαματικά λουτρά. Για όλες αυτές τις ιδιαίτερες μορφές τουρισμού η περίοδος, πέραν της τουριστικής είναι η καλύτερη», είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το ενδεχόμενο πώλησης ιδιωτικών ελληνικών νησιών, η κ. Κεφαλογιάννη εξηγεί ότι «μερικά ελληνικά νησιά βρίσκονται ήδη εδώ και χρόνια υπό ιδιωτική ιδιοκτησία», αναφερόμενη στο παράδειγμα του Σκορπιού.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου της γερμανικής εφημερίδας σχετικά με το ότι «οι Έλληνες είναι τεμπέληδες», επισήμανε ότι ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσει κανείς αν κάτι τέτοιο ισχύει, είναι η προσωπική εμπειρία. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «λίγοι άνθρωποι έχουν τέτοιες απόψεις» και ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει διαφορετική ιστορία, παράδοση και πολιτισμό από τη Γερμανία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η μια χώρα είναι καλύτερη ή χειρότερη από την άλλη».
Υπογράμμισε, επίσης, τις προσπάθειες να δημιουργηθεί πιο φιλικό επενδυτικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις τουρισμού, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Αναφορικά με το που κάνει η ίδια τις διακοπές της, απάντησε: «Ειλικρινά μιλώντας, πάντα περνούσα τις καλοκαιρινές διακοπές μου στην Ελλάδα. Αλλά ως υπουργός θέλω να διασφαλίσω ότι πρώτα απ’ όλα θα μπορούν όλοι οι άλλοι να κάνουν διακοπές. Προς το παρόν δεν υπάρχουν διακοπές για μένα».

2 σχόλια

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ !
    ΠΑΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕ !
    ΤΟΥΣ ΠΑΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΘΕΩΣΟΥΝ !
    ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΖΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΧΑΧΟΛΟΙ !
    ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΕΙΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΘΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ !
    ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΑΝ ΚΟΤΕΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ. ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πισω μωρη χυσοκαταπιολα ολγα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση