GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συγγνώμη της Συρίας ήρθε μια μέρα μετά

Συγγνώμη μέσω του ΟΗΕ ζήτησε η Συρία στην Τουρκία για τη ρίψη όλμου στο τουρκικό έδαφος, από τον οποίο έχασαν χθες τη ζωή τους πέντε τ...

Συγγνώμη μέσω του ΟΗΕ ζήτησε η Συρία στην Τουρκία για τη ρίψη όλμου στο τουρκικό έδαφος, από τον οποίο έχασαν χθες τη ζωή τους πέντε τούρκοι άμαχοι στη νοτιοανατολική Τουρκία, και δεσμεύτηκε ότι τέτοιο συμβάν δε θα επαναληφθεί, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι.
«Η συριακή πλευρά παραδέχτηκε αυτό που έκανε και ζήτησε συγγνώμη. Οι σύροι αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι δε θα επαναληφθεί ένα τέτοιο συμβάν. Αυτό είναι καλό. Ο ΟΗΕ μεσολάβησε και μίλησε στη Συρία κατά τη διάρκεια της νύχτας», σημείωσε ο Αταλάι σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, μετά την έγκριση από το τουρκικό κοινοβούλιο του αιτήματος της κυβέρνησης να επιτραπεί στον τουρκικό στρατό να πραγματοποιήσει «αν είναι απαραίτητο» επιχειρήσεις στη Συρία.
Ο Αταλάι διευκρίνισε ότι το «πράσινο φως» του κοινοβουλίου για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο συριακό έδαφος δε συνιστά εντολή προς την κυβέρνηση να κάνει πόλεμο με τη Συρία και σημείωσε ότι η απόφαση αυτή έχει «αποτρεπτική» ισχύ.
«Η πρόταση αυτή δεν αποτελεί μια πρόταση για πόλεμο, αλλά έχει αποτρεπτική ισχύ» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση