GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στους δρόμους Ινδοί για το πυρηνικό εργοστάσιο

Εκατοντάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν στη νότια Ινδία σήμερα καθώς προσπαθούσαν να αποκλείσουν τη βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αν...

Εκατοντάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν στη νότια Ινδία σήμερα καθώς προσπαθούσαν να αποκλείσουν τη βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανέγερση ενός πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους.
Οι ανησυχίες των κατοίκων για την ασφάλεια του εργοστασίου Κουντανκούλαμ, που ανεγείρεται με ρωσική συμβολή, οδήγησαν εκατοντάδες χωρικούς και αλιείς να διαδηλώσουν.
Περίπου 2.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά μέλη τοπικών πολιτικών κομμάτων, εμποδίστηκαν να προσεγγίσουν τη Βουλή, όπως μετέδωσε το δίκτυο NDTV.
Εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν από την αστυνομία σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την πόλη, δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο αξιωματικοί της αστυνομίας στην περιοχή, χωρίς να δώσουν συγκεκριμένο αριθμό. Στην περιοχή έχει αναπτυχθεί μεγάλη αστυνομική δύναμη.
Το εργοστάσιο αρχικά σχεδιαζόταν να ενταχθεί στο ινδικό δίκτυο ηλεκτροδότησης τον Δεκέμβριο, αλλά η ημερομηνία καθυστέρησε λόγω των κινητοποιήσεων εναντίον του.
Η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανέφερε ότι το εργοστάσιο πληροί όλους τους διεθνείς κανονισμούς ασφάλειας και οι αρχές στο Ταμίλ Ναντού κάλεσαν να τερματιστούν οι διαδηλώσεις.
Οι ρυθμιστικές αρχές για την πυρηνική ενέργεια στην Ινδία ενέκριναν τον Αύγουστο την έναρξη της φόρτωσης ράβδων καυσίμου -εμπλουτισμένου ουρανίου- στην πρώτη μονάδα του εργοστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση