GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώτα συμπεράσματα από την επίσκεψη Νταβούτογλου

1 .Για πολλοστή φορά επιβεβαιώθηκε ότι η σταθερά η συνέχεια της πιό τολμηρής διπλωματίας της κυβέρνησης του ΑΚΡ με το παρελθόν  της κ...

1 .Για πολλοστή φορά επιβεβαιώθηκε ότι η σταθερά η συνέχεια της πιό τολμηρής διπλωματίας της κυβέρνησης του ΑΚΡ με το παρελθόν  της κεμαλικής εποχής   είναι η φόρμουλα της αμοιβαιότητας εικονικής η και ουσιαστικής σε ότι αφορά την εκκαθάριση των ελληνοτουρκικών εκκρεμοτήτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναφορά Νταβούτογλου στην αμοιβαία άρση του casus belli  που μετά από πολύ προβληματισμό πασραπέμπει στην εισηγητική έκθεση γιά την επικύρωση του Δικαίου της Θάλασσας από την Ελληνική Βουλή…
2.Πρόκειται γιά μιά γραμμή πλεύσης που θα μπορούσε να αποτελέσει πλαίσιο ουσιαστικής διαπραγμάτευσης με την εικονική αμοιβαιότητα να διευκολύνει εσωτερικά τον πραγματικά υποχωρούντα επί της ουσίας. Εδώ όμως αρχίζουν τα προβλήματρα γιατί ακόμη και αυτή η προσέγγιση εςίχε και έχει κατά μείζονα λόγο σε συνθήκες κρίσης απαγορευτικό πολιτικό κόστος γιά την ελληνική πλευρά καθώς ΜΜΕ και κοινή γνώμη θεωρούν ότι η τουρκική πλευρά οφείλει και χρωστά χωρίς αντισταθμιστικά οφ΄λελη η αποζημιώσεις.
3.Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των Σημίτη-Παπανδρέου που στο τέλος του 2003 δίστσαν να αναλάβουν το κόστος της παραπομπής στην Χάγη μετά από σύναψη συνυποσχετικού με την Τουρκία των διμερών εκκρεμοτήτων με την ηττοπαθή προσέγγιση δεν θα περάσσει ούτε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και η στρατηγική της ακινησίας του Πέτρου Μολυβιάτη που υιοθέτησε στην συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής που προφανώς ζούσε με το Σύνδρομο της Ζυρίχης.
4 Επικοινωνιακά  η ακολουθητέα γραμμή είναι η μεγίστη δυνατή και ανεκτή επικοινωνιακή σιωπή και συκότιση στην ουσία της διαπραγμάτευσης και ταυτόχρονα η προετοιμασία της κοινής γνώμης έμμεσα και προσεκτικά με αναφορές και επετειακές υπομνήσεις της προσέγγισης Βενιζέλου-Ατατούρκ αλλά και άλλων ιστορικών υπερβάσεων διμερών εκκρεμοτήτων στην Διεθνή Σκηνή.
5. Το δύσκολο κομμάτι της διαπραγμάτευσης είναι σε κάθε περίπτωση η σύνταξη αλλά και η διαχείριση της δημοσιοποίησης του Συνυποσχετικού εάν υποτεθεί ότι επιλέγεται η προσφυγή στην Χάγη. Γνωστόν τοιθς πάσι τυγχάνει ότι με το Συνυποσχετικό έχεις επιλύσει την ουσία τηςς διαφοράς και δεν ζητάς από το Διεθνές Δικαστήριο τίποτε άλλο παρά από το νομικό περιτύλιγμα του συμβιβασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση