GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οριακή αύξηση της ανεργίας το Σεπτέμβριο στη Γερμανία

Το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία αυξήθηκε, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία, στο 6,9% τον Σεπτέμβριο -το υψηλότερο ποσοστό για περισ...

Το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία αυξήθηκε, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία, στο 6,9% τον Σεπτέμβριο -το υψηλότερο ποσοστό για περισσότερο από τρία χρόνια- από 6,8% τον Αύγουστο και διατηρήθηκε στο 6,9% και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Απασχόλησης της Γερμανίας.
Η αύξηση της ανεργίας οφείλεται στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στη Γερμανία λόγω της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, η οποία οδηγεί στη μείωση των επιχειρηματικών επενδύσεων.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η γερμανική οικονομία ενδέχεται να συρρικνωθεί στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, καθώς η κρίση χρέους και η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης μειώνουν τη ζήτηση για τις εξαγωγές της χώρας, δήλωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας (Bundesbank) την περασμένη εβδομάδα.
Παράλληλα, όμως, το καταναλωτικό κλίμα ενισχύθηκε από τη σχετικά εύρωστη αγορά εργασίας, ενώ οι χρηματοπιστωτικές αγορές έκαναν ράλι μετά την υπόσχεση της ΕΚΤ να κάνει ότι χρειάζεται για να διατηρηθεί η συνοχή του ευρώ. «Οι γερμανικές επιχειρήσεις αισθάνονται λίγο πιο ασφαλείς μετά την παρέμβαση της ΕΚΤ για τη σωτηρία του ευρώ, αλλά η κρίση δεν έχει αντιμετωπισθεί ακόμη και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανεργία μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος μιας επενδυτικής εταιρίας στη Φρανκφούρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση