GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην ύπαιθρο οι κάτοικοι της Καλαβρίας μετά το χθεσινό σεισμό...

Τα σχολεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά, αύριο, στο χωριό Αλτομόντε της Καλαβρίας. Παράλληλα, αποφασίσθηκε η εκκένωση του τοπικού νο...

Τα σχολεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά, αύριο, στο χωριό Αλτομόντε της Καλαβρίας. Παράλληλα, αποφασίσθηκε η εκκένωση του τοπικού νοσοκομείου στο χωριό Μορμάνο, κοντά στην πόλη Κοζέντσα, ενώ στο Λαίνο Μπόργκο, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, εκκενώθηκε ένας οίκος ευγηρίας.
Πρόκειται για την περιοχή που την περασμένη νύχτα, στις 1.05 τοπική ώρα, χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο, με σεισμό μεγέθους 5 βαθμών και προκάλεσε τον θάνατο ενός ηλικιωμένου από καρδιακή προσβολή στο χωριό Σκαλέα.
Στο Μορμάνο, υπέστη σοβαρές ζημιές ο καθεδρικός ναός, όπως και σειρά ιδιωτικών κατοικιών.
«Η όλη μηχανή της πολιτικής προστασίας λειτούργησε αποτελεσματικά, τώρα πρέπει να ελέγξουμε όλα τα κτήρια που παρουσιάζουν ρωγμές και προβλήματα στην στατικότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της, Φράνκο Γραμπριέλλι.
Πολλοί κάτοικοι της περιοχής, που βρίσκεται στην οροσειρά Πολίνο, παρέμειναν στο ύπαιθρο ή στα αυτοκίνητά τους μέχρι το πρωί, και δεν θα είναι εύκολο να πεισθούν, στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό, να επιστρέψουν στα σπίτια τους μέχρι το βράδυ. Οι μετεωρολόγοι δε, προειδοποιούν ότι οι καιρικές συνθήκες, από αύριο, πρόκειται να επιδεινωθούν.
Τα μέλη της «Επιτροπής Μεγάλων Κινδύνων», που αποτελείται από γεωλόγους και σεισμολόγους (οι οποίοι παραιτήθηκαν μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος τους, με αναφορά στον σεισμό της Λ’ ‘Ακουϊλα, του 2009) δήλωσαν ότι είναι έτοιμα να συνεργασθούν με την Πολιτική Προστασία και κάθε άλλο θεσμό που αντιμετωπίζει, τις ώρες αυτές, των σεισμό της Καλαβρίας. Η κυβέρνηση, ζήτησε από τα επτά μέλη της επιτροπής, να αποσύρουν, και επίσημα, τις παραιτήσεις τους.
Πολλά μέσα ενημέρωσης, τέλος, υπογραμμίζουν ότι, κανείς δεν γνωρίζει αν η σεισμική δραστηριότητα, στην περιοχή του Πολλίνο, θα συνεχισθεί και τις επόμενες ώρες. Ο Τύπος προσθέτει δε, ότι η σεισμική δόνηση της περασμένης νύχτας, αποδεικνύει ότι, σε κάθε περίπτωση, και για κάθε επιστήμονα, είναι αδύνατον να προβλεφθεί πού και πότε πρόκειται, κάθε φορά, να χτυπήσει ο Εγκέλαδος.
Εκτιμήσεις που συνδέονται, πάντα, με τις πολεμικές σχετικά με τα μηνύματα που εστάλησαν στον πληθυσμό, πριν την φονικό σεισμό της Λ’ ‘Ακουϊλα, που στις 6 Απριλίου του 2009, από την Επιτροπή Μεγάλων Κινδύνων» και με το αν θα μπορούσε να έχει περιορισθεί ο αριθμός των θυμάτων (έχασαν την ζωή τους 309 άτομα) με έναν διαφορετικό, πιο προσεκτικό, επικοινωνιακό χειρισμό.

1 σχόλιο

  1. χαχαχα..
    ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ..ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ !!
    _______________________________
    Εντάξει βρέθηκε κι ένας μαλάκ@@ς που είπε ότι ο Σαμαράς τον πούλησε, έναν "στημένο"
    που προσπαθούσε απεγνωσμένα να φτιάξει "πιασάρικο" βιντεάκι για τα...blogs και τα sites
    που θέλουν να κάνουν "βαβούρα"
    με αποδοκιμασίες και εξυπνάδες, αφού δεν μπορούν να πείσουν με άποψη (δεν έχουν καν).

    Ένας παπάρας φώναξε δυο τρεις φορές, για να ακουστεί καλά,

    "μπράβο Πρόεδρε μας πούλησες όλους"... εννοούσε προφανώς ότι δεν τον διόρισε στο δημόσιο και γι' αυτό τον "πούλησε"...

    και μια άλλη φώναξε "να πάνε σπίτια τους"...

    A και μια γιαγιά που δεν την άφησαν να μπει στην εκκλησία, είπε "αφήνετε τους προδότες να μπούνε και εμάς μας το απαγορεύετε"...
    (
    βίντεο)

    Αυτές ήταν όλες κι όλες οι διαμαρτυρίες μαζί με τον Καμμένο που υπό το άγρυπνο βλέμα του Τέρενς του αργόμισθου μας ενημέρωσε για τους ξένους κατακτητές, τους τοκογλύφους και τα λοιπά γραφικά που λέει...

    Ακούστε και τον μαλάκ@ που θα καμαρώνει με το βίντεο "εγώ είμαι ο μοναδικός που την είπα στον Σαμαρά".

    Thestival άφιξη Σαμαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση