GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που χτύπησε μαθητή στη Σάμο

Υπό κράτηση βρίσκεται ο υπαξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι χειροδίκησε σε βάρος ανήλικου μαθητή στην είσοδο του κτιρί...


Υπό κράτηση βρίσκεται ο υπαξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι χειροδίκησε σε βάρος ανήλικου μαθητή στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Σάμου τα οποία βρίσκονται υπό κατάληψη, ενώ στη συνέχεια φέρεται να χτύπησε και τη γυμνασιάρχη του σχολείου.
Ο 44χρονος αρχιφύλακας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση με την κατηγορία της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, μετά τις μηνύσεις που υπέβαλαν σε βάρος του οι γονείς του 14χρονου μαθητή και η 55χρονη γυμνασιάρχης, Μαρία Ξύδη. Παράλληλα, αναμένεται να αντιμετωπίσει και πειθαρχικές διώξεις με αρχή την Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του.
Το περιστατικό συνέβη όταν ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, πήγε στο σχολείο για να παραλάβει το παιδί του που συμμετείχε στην κατάληψη, καθώς γονείς και μαθητές διαφωνούσαν αν θα συνεχιστεί μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν οι γονείς την περασμένη Παρασκευή.
Όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε στην έγγραφη απολογία που έδωσε μετά τη σύλληψή του, οι καταληψίες δεν άφηναν τον γιο του να βγει από το κτίριο με αποτέλεσμα να έρθει αρχικά σε φραστική αντιπαράθεση μαζί τους. Όμως, τα πράγματα ξέφυγαν και ο αρχιφύλακας βγήκε εκτός εαυτού με αποτέλεσμα να χαστουκίσει ένα 14χρονο μαθητή, αλλά και την γυμνασιάρχη που προσπάθησε να τον προστατεύσει.
Μαθητής και καθηγήτρια διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο 14χρονος έφερε χτύπημα στη γνάθο και αποχώρησαν και οι δυο μετά την εξέτασή τους από ιατροδικαστή ο οποίος θα υποβάλλει την έκθεσή του στο πλαίσιο της προανάκρισης, αναφέρει το protothema.gr.
Το βίαιο περιστατικό προκάλεσε μεγάλη ένταση και αντιδράσεις στη μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα της Σάμου, αλλά και μεταξύ των γονέων των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση