GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ευρώπη να δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς τους Σύρους»

Καταδίκασε τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» που διαπράττονται στη Συρία η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η ...

Καταδίκασε τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» που διαπράττονται στη Συρία η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η ΚΣΣΕ κάλεσε την Ευρώπη να «κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τα θύματα της σύγκρουσης».
Στο ψήφισμά της που εγκρίθηκε με 94 ψήφους υπέρ έναντι μιας από τα παρόντα μέλη του Σώματος, η ΚΣΣΕ καταδικάζει «τις συνεχείς, γενικευμένες, συστηματικές και κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και διαπράττονται στη Συρία, και «καλεί την Ευρώπη να δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς τους Σύρους που είναι θύματα των συγκρούσεων και τις γειτονικές χώρες που τους φιλοξενούν».
Οι βουλευτές εκφράζουν τη λύπη τους «για την έλλειψη δράσης και τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας μπροστά στην εισροή των προσφύγων σε γειτονικές χώρες», ενώ η ανθρωπιστική κατάσταση είναι «όλο και πιο κρίσιμη» για τους Σύρους οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους (1,2 εκατ. σύμφωνα με τις εκτιμήσεις), εκ των οποίων περίπου 300.000 έχουν εγκαταλείψει και τη χώρα.
Η ΚΣΣΕ συνιστά επίσης στα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να «λάβουν μέτρα για τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για να αποτραπεί ο βομβαρδισμός του άμαχου πληθυσμού».
Η Συνέλευση ζητεί επίσης από το συριακό καθεστώς και τους αντάρτες «να καταλήξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε μια κατάπαυση του πυρός» και «να επιτρέψει τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων ή ουδέτερων ζωνών» για να επιτραπεί η μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση