GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεωργία: Οριακό προβάδισμα της αντιπολίτευσης στις εκλογές

Τα exit poll δείχνουν νικητή τον δισεκατομμυριούχο Μπίτζινα Ιβανιτσβίλ   Συγκεχυμένη εικόνα προκύπτει από τις κρίσιμες βουλευτι...

Τα exit poll δείχνουν νικητή τον δισεκατομμυριούχο Μπίτζινα Ιβανιτσβίλ
 
Συγκεχυμένη εικόνα προκύπτει από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στη Γεωργία, τη μεγαλύτερη δοκιμασία με την οποία ήλθε αντιμέτωπος ο πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι από την άνοδό του στην εξουσία το 2004, και η οποία διεξήχθη εν μέσω σοβαρών ανησυχιών για νοθεία.
Με φόντο ένα ιδιαίτερα περίπλοκο εκλογικό σύστημα, τα exit poll δείχνουν -έστω και οριακό- προβάδισμα του αντιπολιτευόμενου «Γεωργιανού ονείρου» υπό τον δισεκατομμυριούχο Μπίτζινα Ιβανιτσβίλ, εντούτοις το κυβερνών κόμμα του Μιχαήλ Σαακασβίλι υποστηρίζει ότι διατηρεί την πλειοψηφία.
Η τελική διαφορά των κομμάτων στα ποσοστά δεν αναμένεται να έχει άμεση αντιστοίχιση με τους αριθμούς των εδρών τις οποίες θα καταλάβουν στη Βουλή της Γεωργίας, λόγω του περίπλοκου εκλογικού συστήματος, που είναι εν μέρει πλειοψηφικό και εν μέρει αναλογικό.
Το δίκτυο IMEDI TV μετέδωσε πως ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης αποσπά ποσοστό 51% και το κυβερνών κόμμα ακολουθεί με 41%. Εν συνεχεία, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως η αντιπολίτευση προηγείται αλλά με μόλις 35% έναντι 30% που λαμβάνει ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι.
Το ίδιο το κυβερνών Ενωμένο Εθνικό Μέτωπο έσπευσε να διακηρύξει τη νίκη του παρόλο που τα exit poll παραπέμπουν τουλάχιστον σε μάχη στήθος με στήθος. Το κόμμα ανακοίνωσε πως κερδίζει τουλάχιστον τις 53 από τις 73 έδρες σε μονοεδρικές περιφέρειες, και θεωρεί ότι διατηρεί την πλειοψηφία.
Αμέσως μετά ο Μπίτζινα Ιβανιτσβίλι προέβλε νίκη για τον δικό του συνασπισμό, λέγοντας πως αναμένει ότι το «Γεωργιανό Όνειρο» θα κατακτήσει τουλάχιστον 100 έδρες.
Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου συνδυασμού «Γεωργιανό Όνειρο», αρνήθηκε να ψηφίσει στην εκλογική διαδικασία, καταγγέλλοντας ότι οι αρχές έχουν ήδη καταφύγει σε σωρεία παραβιάσεων.
Το «Γεωργιανό Όνειρο», συνασπισμός έξι μικρότερων κομμάτων, οφείλει το όνομά του σε τραγούδι του ράπερ γιου του Ιβανιτσβίλι.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση