GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απάντηση Θεόδωρου Αγγελόπουλου για την ηλεκτροδότηση της οικίας του

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο «βαφτίστηκε βιοτεχνία» η κατοικία της οικογενείας του, για να...

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο «βαφτίστηκε βιοτεχνία» η κατοικία της οικογενείας του, για να πληρώνει «πιο φθηνό ρεύμα και χαμηλό χαράτσι», απάντησε με ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος.
Στην απάντησή του ο κ. Αγγελόπουλος κάνει λόγο για «δημοσίευμα κατάπτυστης κακοήθειας», το οποίο «υιοθετεί άκριτα και επιπόλαια τους ισχυρισμούς, περί δήθεν ευνοϊκής αντιμετώπισης της ΔΕΗ σε ό,τι αφορά την τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας μου στο Ψυχικό».
Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση της οικίας του, διευκρινίζει τα εξής:
«Η ΔΕΗ, για την ηλεκτροδότηση κατοικίας που οι ανάγκες του καταναλωτή είναι μεγαλύτερες από 250 kVA, υποχρεώνει τον καταναλωτή να γίνεται πελάτης μέσης τάσης και να κατασκευάζει με δικά του έξοδα υποσταθμό μέσης τάσης, πράγμα που συνέβη στη συγκεκριμένη κατοικία, όπου κατασκευάστηκε υποσταθμός 1.000kVA. Σημειώνεται ότι ο υποσταθμός έχει περιέλθει με συμβολαιογραφική πράξη στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ.
Ως πελάτης μέσης τάσης, ο καταναλωτής έχει την ΙΔΙΑ χρεωστική αντιμετώπιση από τη ΔΕΗ, ανεξαρτήτως οικιακής, εμπορικής ή άλλης χρήσης με εξαίρεση τη βιομηχανική (μεταποίηση). Επομένως η χρέωση της κατανάλωσης μέσης ενέργειας από τη ΔΕΗ δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να είναι διαφορετική από την τρέχουσα, όπως αυτή εμφανίζεται στους λογαριασμούς της οικίας μου».
Συνεπώς, καταλήγει, «καθίσταται απολύτως σαφές ότι το καθεστώς τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος στην κατοικία της οικογένειάς μου υφίσταται από την εποχή της κατασκευής του ακινήτου, ορίζεται από την ίδια τη ΔΕΗ και πάντως ουδεμία σχέση έχει με ‘εμπορική χρήση’».
Υπογραμμίζει τέλος, ότι το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, καταβλήθηκε «μέχρι κεραίας», όπως αυτό «προέκυπτε και αναγραφόταν στους σχετικούς λογαριασμούς, σύμφωνα με την υποχρέωση που απορρέει από τον ισχύοντα νόμο».

3 σχόλια

  1. Σιγά μην έχει ανάγκη ο Αγγελόπουλος να ασχοληθεί με τέτοια ψιλά.
    Αγόρι μου, έσυ που έκανες την ανάρτηση, έχεις περάσει από το ΟΑΚΑ για να δεις τί σημαίνει ατσάλι με τους τόννους;....
    Τι κατανάλωση της ΔΕΗ στο σπίτι του δεν την σκέφτεται ο Αγγελόπουλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΜΕΣΗ ΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚάΛΟΣ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστός βρήκε το νομικό παράθυρο απο το καταστατικό της ΔΕΗ και μπήκε.

    Αυτός που αφησε το παράθυρο για μη βιομηχανική εκμεταλευση, τον έστειλαν??

    Σαφώς όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση