GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταινία σε μυθιστόρημα του Σαλμάν Ρούσντι προκαλεί αντιδράσεις στην Ινδία

Μία ταινία που μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Σαλμάν Ρούσντι «Τα παιδιά του μεσονυκτίου» πρόκειται να προβληθεί στην Ι...

Μία ταινία που μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Σαλμάν Ρούσντι «Τα παιδιά του μεσονυκτίου» πρόκειται να προβληθεί στην Ινδία, ανακοίνωσε ο διανομέας της ένα μήνα μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε ο σκηνοθέτης της, φοβούμενος πως «ανασφαλείς πολιτικοί» ενδέχεται να αποτρέψουν την προβολή της.
Η ταινία, η οποία αφηγείται τα έργα και τις ημέρες μίας ινδικής οικογένειας που βίωσε τα ταραχώδη επεισόδια της ιστορίας της χώρας, περιλαμβανομένης της «διαίρεσής» του 1947 και την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του 1970, καλύπτει τα αφηγηματικά μέρη της με τη φωνή του ιδίου του Ρούσντι.
Ο σκηνοθέτης της Ντίπα Μέχτα επέλεξε να γυρίσει την ταινία στη Σρι Λάνκα, αντί για την πατρίδα του, καθώς η προηγούμενη παραγωγή του είχε αντιμετωπίσει έντονες διαπραγματεύσεις από ακροδεξιούς Ινδουιστές γκουρού. Τον προηγούμενο μήνα, είχε δηλώσει ότι φοβάται ότι «οι ανασφαλείς πολιτικοί» θα αποτρέψουν την προβολή της ταινίας στη χώρα.
Εντούτοις, η εταιρία διανομής που αγόρασε τα δικαιώματα προβολής στην Ινδία υποστηρίζει πως «δεν αναμένει να υπάρξουν προβλήματα», καθώς «δεν πιστεύει πως είναι αμφισβητήσιμη» και εκτιμά πως η προβολή της θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.
Η εταιρεία δεν θέλησε να αναφερθεί στην πιθανότητα ο Ρούσντι να βρεθεί στην Ινδία για να προωθήσει την ταινία, όπως είχε πράξει και στο Τορόντο, ή το Τέλουραϊντ. «Εάν η λογοκρισία έχει λόγο επ’ αυτού τότε θα τη σεβασθούμε. Όποια και να είναι η νομοθεσία του κράτους, εμείς θα την σεβασθούμε απόλυτα», τονίζει η εταιρεία.
Ο Βρετανός συγγραφέας που τιμήθηκε με το λογοτεχνικό Βραβείο Μπούκερ το 1981 για το «Παιδιά του Μεσονυκτίου», είχε αναγκασθεί να ακυρώσει την επίσκεψή του σε φεστιβάλ βιβλίου στις αρχές του χρόνου στη γενέτειρά του Ινδία, λόγω των απειλών που είχαν εκτοξευθεί εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση