GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψύλλοι… στα σχολεία των Ανωγείων!

Από τα ζώα στους ανθρώπους «μετακόμισαν» οι ψύλλοι, στα Ανώγεια, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση, καθώς τα ζωύφια «έπιασαν» και τα σ...


Από τα ζώα στους ανθρώπους «μετακόμισαν» οι ψύλλοι, στα Ανώγεια, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση, καθώς τα ζωύφια «έπιασαν» και τα σχολεία! Οι Ανωγειανοί ήταν γνώστες του προβλήματος, από τα προηγούμενα χρόνια, ποτέ όμως το θέμα δεν είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα πρόβλημα που κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται, φέτος λόγω και των αυξημένων θερμοκρασιών του Σεπτεμβρίου, που συνέδραμαν στον πολλαπλασιασμό των ψύλλων, παίρνει τεράστιες διαστάσεις προκαλώντας ανησυχία στην τοπική κοινωνία.
Τα ακριβή αίτια για αυτή την κατάσταση δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αφού ούτε η διεύθυνση Υγιεινής δεν ήταν, ως σήμερα, ενήμερη για τις μεγάλες διαστάσεις του προβλήματος. Εικάζεται, ωστόσο, ότι η «πηγή» των ψύλλων είναι τα υπόστεγα των βοσκών, που βρίσκονται κοντά στο χωριό και με «όχημα« τα ρούχα των βοσκών που μεταφέρονται από το μαντρί στο σπίτι, οι ψύλλοι «αποβιβάζονται» στη διαδρομή, «πιάνοντας» το χωριό ολόκληρο!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις αρχές του Οκτώβρη, για τις ανάγκες ενός γάμου, πάνω από 20 άτομα συγκεντρώθηκαν για να πάνε στα σφαγεία των Ανωγείων και να βοηθήσουν στη σφαγή. Εκείνοι φέρεται να «κόλλησαν» ψύλλους, τους οποίους κατόπιν μετέφεραν στο σπίτι, κι από εκεί τα μικρά παιδιά μετέφεραν στο σχολείο.
Δε λείπουν, βέβαια, και τα σενάρια συνωμοσίας, που κάνουν λόγο για δόλια πράξη οικολόγων που απελευθέρωσαν ψύλλους στον Ψηλορείτη – άγνωστο γιατί.
Επικρατέστερη ωστόσο θεωρείται η εκδοχή της μη τήρησης των κανόνων υγιεινής στα υπόστεγα των βοσκών στο χωριό με αποτέλεσμα τα ζωύφια από τα ζώα, να πολλαπλασιάζονται και να «μετοικούν» στους ανθρώπους.
Για το θέμα έχει ενημερωθεί και το Κέντρο υγείας Ανωγείων, ενώ η υπόθεση έφθασε ως και το δημοτικό συμβούλιο Ανωγείων, με το δήμαρχο να παρακολουθεί το θέμα.
ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση