GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνα: Αλλαγή ηγεσίας στο στρατό και το Κομμουνιστικό Κόμμα

Για πρώτη φορά η αεροπορία αναλαμβάνει τα σκήπτρα από το πεζικό   Δύο εβδομάδες πριν από το 18ο συνέδριο του Κομουνιστικού Κόμματ...

Για πρώτη φορά η αεροπορία αναλαμβάνει τα σκήπτρα από το πεζικό
 
Δύο εβδομάδες πριν από το 18ο συνέδριο του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας η πολιτική ηγεσία της χώρας ανακοίνωσε τις (αναμενόμενες) μεταβολές και τοποθετήσεις στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων οι οποίες μαρτυρούν αλλαγή του στρατιωτικού δόγματος της Κίνας.

Για πρώτη φορά στην 50ετή ιστορία του Λαϊκού Στρατού της χώρας ο αρχηγός των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων δεν προέρχεται από τον στρατό ξηράς αλλά από την Αεροπορία–ο στρατηγός Μα Χσιαοτιάν.

Γνωστός στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ευρωπαϊκές χώρες τις οποίες επανειλημμένα έχει επισκεφθεί και είχε συνομιλίες με ομολόγους του ο πτέραρχος Μα θεωρείται από Αμερικανούς αναλυτές «ικανότατος στρατιωτικός, επαγγελματίας και πάντοτε μακράν της πολιτικής» ο οποίος, κατά τις εκτιμήσεις τους, «θα συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων».

Η αλλαγή στην ηγεσία τους συμπίπτει με την αλλαγή στην ηγεσία του ΚΚ που θα γίνει στο συνέδριο, την οποία αναλαμβάνει ο Χσι Τζινπίνγκ, και υπογραμμίζει την προσοχή και τη σημασία που δίνει η πολιτική ηγεσία της Κίνας στην διαφύλαξη και κατοχύρωση του θαλάσσιου και του εναέριου χώρου για τον οποίο βρίσκεται από μηνών σε διπλωματική και εμπορική σύγκρουση με την  Ιαπωνία.
Σχόλια αναγνωστών (0)


1 σχόλιο

  1. ο ψυχασθενής Μηλιός του £υριζα

    που είναι να γράψει Υμνους !!

    το μουνί........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση