GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί δεν μπορώ να αναφωνήσω ..ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !!!

Aπό μικρό παιδί άκουγα στο σχολείο για το ΟΧΙ του Μεταξά και του ελληνικού λαού το 1940 ενάντια στους Ιταλούς και μετέπειτα στους γερμανο...

Aπό μικρό παιδί άκουγα στο σχολείο για το ΟΧΙ του Μεταξά και του ελληνικού λαού το 1940 ενάντια στους Ιταλούς και μετέπειτα στους γερμανούς που ήθελαν να κατακτήσουν την πατρίδα μας.
Μέσα μου ένιωθα την υπερηφάνεια και σε κάθε εκδήλωση ήμουν πρωτοπόρος και με πάθος φώναζα δυνατά «ΖΗΤΩ η 28η Οκτωβρίου του 1940»…Ζήτω το ΕΘΝΟΣ.
Μεγάλωσα και έφτασα στην ηλικία της στράτευσης μου και με υπερηφάνεια παρουσιάστηκα στον ελληνικό στρατό υπηρετώντας την πατρίδα μου στην ποιο δύσκολη περίοδο της.
Και αυτό έγινε ..λίγους μήνες μετά την πτώση της χούντας και την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.
…28 ολόκληρους μήνες., και όχι όπως γίνετε σήμερα 8 ή 12 !!!!
Δεν θυμάμαι ποτέ τα όπλα μας να ήταν άδεια και πάντα είμαστε σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του οποιοδήποτε εισβολέα και μάλιστα σε στρατόπεδα στην Μακεδονία και στον Έβρο και όχι σε κάποιο σαλονάτο στρατόπεδο της ΑΘΗΝΑΣ.
Συμμετείχα στην παρέλαση των εθνικών επετείων και με καμάρι κρατούσα το όπλο μου και τιμούσα το εθνόσημο στο μπερέ μου αλλά και την οικογένεια μου ,μα πάνω από όλα την πατρίδα μου… και το ΕΘΝΟΣ μας.
Πιστεύω τα ίδια συναισθήματα ένιωθαν όλα τα παιδιά της ηλικίας μου εκείνη την περίοδο της στρατιωτικής μας θητείας 1975 -1977…αλλά και οι μετέπειτα γενεές..από τις 4-10-2009 έως και σήμερα δοσίλογοι πολιτικοί έβαλαν σκοπό τους να ξεπουλήσουν τα ιδανικά μας ,την πατρίδα και ένα λαό… αδιαφορώντας για ένα ολόκληρο ΕΘΝΟΣ.
Σήμερα νιώθω ντροπή… όχι για το λαό της πατρίδος μου αλλά για τους εκπροσώπους του λαού στο δήθεν ελληνικό κοινοβούλιο !!
Νιώθω ντροπή… γιατί σαν σύγχρονοι δοσίλογοι παραδίδουν ένα κράτος και έναν λαό σε αυτούς που το 1940-41 δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την καταστροφή στην πατρίδα μου και αυτοί σήμερα την ολοκληρώνουν …μαζί τους.
Νιώθω ντροπή… γιατί οδηγούν τους έλληνες στην αυτοχειρία και στον θάνατο ,χωρίς σφαίρες και χωρίς να έχουν ιδανικά για την πατρίδα που την έκαναν «Αποικία»..στο Δ’ΡΑΙΧ.
Νιώθω ντροπή… γιατί οι σύγχρονοι δοσίλογοι είναι υπερήφανοι για αυτήν την καταστροφή που φέρνουν στα παιδιά μας ,στο μέλλον τους, στα όνειρα τους, στην ελπίδα τους… και νιώθω ΤΩΡΑ διπλή ντροπή γιατί αυτός ο περήφανος λαός… έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο κοτέτσι και αναρωτιέμαι γιατί !!!
Νιώθω ντροπή… και γιατί με κοροϊδεύουν μέσα στα μάτια μου μπροστά λέγοντας μου συνέχεια …οι δοσίλογοι πολιτικοί που ξεγέλασαν τον λαό και του υφάρπαξαν την ψήφο του ,ότι «Αν δεν πάρουμε την δόση θα πεινάσουμε» και απαιτούν να τους πιστέψουμε !!
Δεν τους είπε όμως κανείς ότι και τα πρεζόνια που αυτοί έφτιαξαν …κατά χρονικά διαστήματα τις σύγχρονης κοινωνίας που ζούμε..ότι το ίδιο φωνάζουν..αλλά με μία διαφορά ότι η οποιαδήποτε δόση οδηγεί στον ΘΑΝΑΤΟ.
Εκεί λοιπόν οδηγούν όλους τους έλληνες και τις ελληνίδες..και το ξέρουν καλά… και το τι κάνουν και ποια θα είναι η συνέχεια μετά το ξεπούλημα της πατρίδας μας… ο υπαρξιακός θάνατος της Ελλάδος και του λαού της.
Μακάρι να γίνονταν ένα θαύμα και να γυρνούσαν τα χρόνια πίσω ..να πάρω το ντουφέκι μου και να μην αφήσω κανέναν κατακτητή πάνω στην Γή της πατρίδος μου …
Να μην αφήσω κανέναν δοσίλογο…. να με δουλεύει και να μου λέει να νιώσω περήφανος για την πολιτική εξουσία της πατρίδος μου.
Θαύματα προσωπικά λοιπόν δεν γίνονται …μπορούν όμως να γίνουν πατριωτικά και εθνικά μόνο από τον λαό… αν πότε ξυπνήσει και αν ποτέ βγάλει την πολιτική και κομματική τσίμπλα από τα μάτια του και συνειδητοποιήσει τι πραγματικά γίνετε εις βάρος του , εις βάρος της πατρίδα μας και του ΕΘΝΟΥΣ μας !!
Για το «ΟΧΙ» του 1940…αναφώνω ..ΖΗΤΩ.
Για το «ΝΑΙ» του 2012…λέω ΝΤΡΟΠΗ.
Να γιατί σήμερα 28ή Οκτωβρίου 2012.. δεν μπορώ να αναφωνήσω ..ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !!!
Μπορείτε….. ΕΣΕΙΣ ;;;;;
Αθήνα 28-10-2012
Γεώργιος Δ. Μοσκοβίτης
Δημοσιογράφος

filologos10.wordpress.com

3 σχόλια

  1. Πάλι σε ύβρεις κατέφυγε ο χικ..
    χικ Μπουτάρης

    Αψιμαχία Άδωνι Γεωργιάδη - Γιάννη Μπουτάρη πριν από λίγο στο φιλόξενο* Mega, με τον Δήμαρχο να κατεβαίνει στο γνώριμο σε αυτόν μονοπάτι των ύβρεων, αφού η απάντησή του ήταν...του επιπέδου "ή είσαι βλάκας ή τον κάνεις", "συμμαζέψτε τον" (ω, τι δημοκράτης!), "λαϊκιστής του κερατά" (ω, τι πολιτισμένος) κι άλλα τέτοια...

    Βεβαίως το ενδιαφέρον θα ήταν να του απαντήσει στο ίδιο ύφος ο βουλευτής. Δηλαδή κάθε φορά που κάποιος δεν συμφωνεί με τον Μπουτάρη, να του απευθύνει παρόμοιους χαρακτηρισμούς.

    Θα γινόταν συμπαθής προφανώς σε αυτούς, που βλέπουν ως "μεγάλη σοφία" κάθε μπούρδα ή ύβρη που εκστομίζει ο γραφικός δήμαρχος
    (ή εκστασιάζονται όταν αποκαλεί "γύφτους" τους Ρομά ο Μπουτάρης, αλλά τρέχουν στα δικαστήρια όποιον άλλο τους αποκαλέσει έτσι!).

    Θα ήταν ενδιαφέρουσα η TV αν κάθε φορά που διαφωνούσαμε με κάποιον, τον στολίζαμε δημοσίως με όποια λέξη κατεβαίνει στο μυαλό μας.

    Άλλωστε είναι πολύ εύκολο: εκεί που μιλάει ο Μπουτάρης να του πετάξει ο άλλος ένα "τι λες μωρή τρελοκοτσιδού;". Δεν θα είχε γέλιο;

    *πώς να μην είναι φιλόξενο το Mega όταν εις εκ των ιδοκτητών του είναι συνεταίρος στο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ευρώπης,
    με τον υιό Μπουτάρη ;
    =====================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καράογλου "ξεβράκωσε" τον Μπουτάρη! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Κρείττον το σιγάν κυρ Γιάννη!

    Σχολιάζοντας την πρωτοφανή επιτυχία και την εντυπωσιακή συμμετοχή χιλιάδων Θεσσαλονικέων στη «Γιορτή Σημαίας» που διοργάνωσε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, για να τιμήσει τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση...

    «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες Θεσσαλονικείς που τίμησαν με την παρουσία τους τη “Γιορτή Σημαίας” και παρακολούθησαν από κοντά ένα δρώμενο, που σκοπό είχε να αναδείξει τα ιστορικά σημεία και γεγονότα που σημάδεψαν την απελευθέρωση της πόλης μας πριν από έναν αιώνα.
    Η μαζική τους παρουσία αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση σε όσους ατυχώς εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η Θεσσαλονίκη δεν απελευθερώθηκε, αλλά παραδόθηκε στον Ελληνικό Στρατό.

    Αν μη τι άλλο η παραπάνω άποψη αποτελεί ύβρη για τους χιλιάδες Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες που χάρισαν τη ζωή τους στην πατρίδα, για να μπορούμε εμείς σήμερα να αναπνέουμε τον αέρα της ελευθερίας και η Θεσσαλονίκη να μην ονομάζεται… Σελανίκ.

    Όσον αφορά στις ατυχείς δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης ότι το Υπουργείο προχώρησε στη διοργάνωση των εκδηλώσεων “αποφασίζοντας και διατάσσοντας”, θα ήθελα να επισημάνω πως ευτυχώς για την αλήθεια, “τα γραπτά… μένουν”.

    Πρώτον: Με έγγραφό του στις 2 Οκτωβρίου 2012, με αριθμό Πρωτοκόλλου 738, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ενημέρωσε, ως όφειλε, το Δήμο Θεσσαλονίκης για το πλήρες πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που επρόκειτο να διοργανώσει στις 25, 26 και 27 του ίδιου μήνα. Οι λογικές του “αποφασίζουμε και διατάζουμε” που επικαλείται ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι ξένες προς εμένα, καθώς προσωπικά με ενδιαφέρουν η ενημέρωση και η συνεργασία. Έτσι έχω μάθει και έτσι πορεύομαι στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου σταδιοδρομία.

    Δεύτερον: Σε έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης (με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 2012 και με αριθμό Πρωτοκόλλου 6318), σχετικά με την άδεια που ζητήσαμε για την ανάρτηση λαβάρων, σημαιών και θυρεών σε διάφορα σημεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος κλείνει την επιστολή του αναφέροντας τα εξής: “Ευχόμενοι κάθε επιτυχία στη διοργάνωσή σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για ότι άλλο χρειαστεί”.

    Τρίτον: Σε έγγραφο της 15ης Οκτωβρίου 2012 και με αριθμό Πρωτοκόλλου 6436 προς το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Χασδάϊ Καπόν ανέφερε ότι η υπηρεσία του “ανταποκρινόμενη άμεσα” στο κάλεσμά μας, βρισκόταν στην “ευχάριστη θέση” να μας απαλλάξει “από την καταβολή τελών διαφήμισης για τις αφίσες που θα αναρτηθούν στην πίσω επιφάνεια ορισμένων λεωφορείων του ΟΑΣΘ, για την προβολή των εκδηλώσεων: “Έκθεση Κειμηλίων και Γιορτή σημαίας: στα βήματα των ελευθερωτών”.

    Τέλος στις 18 Οκτωβρίου 2012 και σε έγγραφο από το γραφείο Δημάρχου, με αριθμό Πρωτοκόλλου 6318, το οποίο επίσης υπογράφει ο κ. Μπουτάρης, μας ενημέρωσαν πως εγκρίθηκε το αίτημα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης για την παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους και της περιοχής της παραλίας κοντά στον Λευκό Πύργο το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, “για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στα πλαίσια εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θράκης”.

    Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω το αρχαίο ρητό: “Κρείττον το σιγάν” και να τονίσω πως στη δύσκολη εποχή που βιώνει η κοινωνία μας, οφείλουμε να στέλνουμε μηνύματα ενότητας και όχι φθηνών εντυπωσιασμών».
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε αυτή τη μαύρη συγκυρία, ευτυχώς που υπάρχουν και οι γραφικοί. Βάζουν ένα καπέλο και νιώθουν στρατηγοί. Ή υπουργοί. Ή δήμαρχοι. Μην πω και πρωθυπουργοί. Και ακολουθούν χίλιοι αιθεροβάμονες που κάνουν πρόβες με τα ψηλά καπέλα... Θα είναι οι επόμενοι δήμαρχοι, υπουργοί, πρωθυπουργοί. Θα είναι σαν κι εμάς. Γιαυτό θα τους ψηφίσουμε. Και γιαυτο θα τους μισήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση