GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Μαξίμου

Ευρεία σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και τον υπουργό Εργασίας έχει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει και των τελ...

Ευρεία σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και τον υπουργό Εργασίας έχει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει και των τελευταίων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Στην κυβέρνηση επιδιώκουν να κλείσουν άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα με τους εκπροσώπους των δανειστών, για να προχωρήσει η αξιολόγηση της τρόικας, η οποία θα πρέπει να παραδώσει την έκθεση της, έτσι ώστε, στο Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκ ευρώ.
Στη σύσκεψη μετέχει το οικονομικό επιτελείο και ο υπουργός Γ. Στουρνάρας, ενώ θα είναι και ο Γ. Βρούτσης, καθώς τα εργασιακά αποτελούν φλέγον ζήτημα.
Στην κυβέρνηση επιχειρούν να τρέξουν με όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα ώστε το Eurogroup να δώσει το πράσινο φως και η χώρα να λάβει το ποσό – μαμούθ από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε στην ίδια “Καθημερινή” ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής «συνιστούν θετική εξέλιξη, αλλά πρέπει να τρέξουμε κόντρα στο χρόνο, για να προλάβουμε τις ημερομηνίες για τη δόση του Νοεμβρίου. Χρειάζεται συντονισμός όλης της κυβέρνησης για να προλάβουμε τον Νοέμβριο».
Σύμφωνα με το Mega o πρωθυπουργός ενδιαφέρεται να δει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα και τι μπορεί περαιτέρω να αντιπροτείνει η ελληνική πλευρά για το θέμα των εργασιακών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει να παραμείνουν παγωμένες οι ωριμάνσεις της τριετίας κατά την πρώτη δεκαετία της εργασίας έως ότου η ανεργία μειωθεί στο 10%, όπως είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου, και όχι να καταργηθούν όπως προτείνει η τρόικα.
Υπό συζήτηση η μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την απόλυση
Η κυβέρνηση φέρεται να συζητά τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την απόλυση που τώρα είναι στους έξι μήνες με ενδεχόμενη μείωση του χρόνου αυτού ίσως και στους τρεις μήνες.
Πηγές του μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν ότι η μεγάλη προσπάθεια εστιάζεται στην διάσωση των αποζημιώσεων απόλυσης για τους εν ενεργεία εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και κυρίως για εκείνους που λαμβάνουν χαμηλότερες αμοιβές.
Για το θέμα θα κληθούν να συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί εάν και εφόσον μέσα στα επόμενα 24ωρα “κλείσει” η διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κατάθεση του προϋπολογισμού όπου θα καταγράφονται ως δημοσιονομικό όφελος οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων ενώ ενδεχομένως να υπάρχει ένα δεύτερο άρθρο που θα εξηγεί από που προέρχονται τα συγκεκριμένα έσοδα.
Αναφορικά με τα διαρθρωτικά, η κατεύθυνση είναι να συμπεριληφθούν σε ένα πολυνομοσχέδιο που επίσης θα έρθει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντως όπου και θα περιλαμβάνονται οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αλλά και αλλαγές που περιλαμβάνουν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Υγείας και Οικονομικών.

1 σχόλιο

  1. TΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ.

    ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ 3 ΚΟΜΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΙΧΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ Χ.Α , ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ Χ.Α !!!

    ΠΩΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ Η Χ.Α ; ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ; ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΤΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ, ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΤΑ ΔΩΡΑ, ΟΤΑΝ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ; ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ !

    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ Χ.Α, ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ; ΓΙΑΤΙ , ΑΠΛΑ, ΣΥΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΟ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙ "ΟΧΙ" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση