GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πόθεν το του κερατά όνομα» και όχι πόθεν έσχες

  Ελλην Φορολογούμενος   Κέρας σε απλά αρχαία ελληνικά σημαίνει τρίχα,  επειδή φυτρώνει στο κεφάλι όπως και τα κέρατα. Υπο μία έ...

 Ελλην Φορολογούμενος
 
Κέρας σε απλά αρχαία ελληνικά σημαίνει τρίχα,  επειδή φυτρώνει στο κεφάλι όπως και τα κέρατα. Υπο μία έννοια  «η διαρκώς κειρωμένη» = αυτή που συνέχεια κουρεύεται ( σαν τα δάνειά της Ελλάδας μας )  ίσως να συσχετίζεται με την διαρκώς διαπομπευόμενη: την……. μοιχαλίδα.( Κατά το «Μέγα Ετυμολογικόν Η-Ν» ,10-11 αιώνας μ.Χ.,)
Στα κράνη τους οι  αρχαίοι πολεμιστές έφεραν κέρατα. Πιθανότατα  όταν ο πολεμιστής φόραγε τα κέρατα, πήγαινε δηλαδή στον πόλεμο, η σύζυγος εμοιχεύετο με κάποιον ή κάποιους απόλεμους. Εξού και ο έτερος όρος κερατάς !
O κυρ-Μιχάλης ο Ψελλός (11ος μ.Χ. αιώνας) στο σύγγραμμά του «Πόθεν το του κερατά όνομα» (περί ονόματος του κερατά) αναφέρει ότι το «κερατάς» προέρχεται:
Από τα κερασφόρα ζώα βόδια κλπ που δεν έχουν μόνιμη ερωτική σύντροφο και είναι νωθρά και βλακώδη,  κάτι σαν τον ΓΑΠ δηλαδή , μόνο που αυτός έχει σταθερή σύντροφο, αλλά εκτός από θέση στο χάρβαρντ έχει και  το βλέμμα , αυτό της αγελάδος και την σπιρτάδα του βοδιού.
Όλα τα κερασφόρα ζώα είναι κουτά. Το ελάφι, το σαλιγκάρι και το βουβάλι θεωρούνταν από τα πιο ηλίθια ζώα μέχρι προσφάτως ,  δηλαδή πριν τις εκλογές του 2009 και του 2012 .
Ο δε ηλίθιος άντρας που δεν παίρνει είδηση ότι η γυναίκα του δεν κλείνει πόδι όλη νύχτα, θα έπρεπε να είναι , κατά Ψελλόν, «ζώον κερασοφόρον»!
Στα Αγγλικά ο κερατάς λέγεται cuckold από τη λέξη cuckoo = κούκος, επειδή η κυρία κούκου, η κούκαινα δηλαδή πάει και γεννάει τα αυγά της σε φωλιές άλλων πουλιών για να γλυτώσει την ανατροφή τους. Με τούτο τον τρόπο σατιρίζονται όσοι μεγαλώνουν παιδί άλλου χωρίς να το γνωρίζουν!
Έχουμε πλείστες εκφράσεις με τον κερατά , γεγονός που καταδεικνύει το δημοφιλές της λέξεως.
Είναι τσιγκούνα του κερατά : για την Μέρκελ , καλή της ώρα.
Ε! του κερατά πια! : Έκφραση που σημαίνει αγανάκτηση: «Φθάνει πλέον έχω απηυδήσει» που είπε εσχάτως ο Ραγκούσης ο Πάριος για τα καμώματα του Βαγγέλη.
Έχουμε πληρώσει Τα κέρατα μας, στις τράπεζες , που λέν καθημερινά οι αυτόχθονες ηθαγενείς.
Πλήρωσα τα κερατά μου για αυτά τα κωλο-swap του Σιμήτη (συνώνυμα: τα μαλλιά της κεφαλής μου, τα μαλλιοκέφαλα μου)
Αυτός ο υπουργός έφαγε  τα κερατά του ( … αλλά και τ΄άντερά του).για υπουργούς που φάγανε τον άμπακο , από μίζες , δωρεές και δωράκια.
Στου βοδιού το κέρατο – απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη περιοχή
«Και στου βοδιού το κέρατο να κρυφτείς θα σε βρει η εφορία .» Δηλ. Δεν γλιτώνεις με τίποτα εκτός αν σε λένε Καρούζο, ή σε έχει ο Βενιζέλος σε USB του ….
Να δείτε αν κριθεί νόμιμη η χρήση του USB του Βαγγέλη , μετά θα μας πουν ότι ,δεν είναι συμβατό με τα pc’s του ΣΔΟΕ

2 σχόλια

  1. Λοιπόν ..κωλόμαγκες έφυγε η Μέρκελ, αύριο έρχεται ο Αχμέτ Νταβούτογλου πόσοι θα πάτε Σύνταγμα;;;

    Λοιπόν αρκετά μας τα ζαλίσατε με την Μέρκελ,
    Επαναστάτες του ..κώλου, αύριο που έρχεται
    ο σφαγέας τι θα κάνετε,
    μήπως θα βλέπετε Σουλειμάν ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα απεργήσουν οι κατατρεγμένοι ...Στις 17 Οκτωβρίου 2012.

    Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές κατέρχονται σε πανελλαδική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους ...

    Δηλαδή με απλά Ελληνικά και χωρίς φιοριτούρες, οι δικηγόροι θέλουν να συνεχίσουν να έχουν τα προνόμιά τους (πχ. να παρίστανται σε οποιαδήποτε αγοραπωλησία κλπ),
    οι συμβολαιογράφοι να διατηρήσουν τις αποκλειστικότητες τους κλπ κλπ...

    Οι "κατατρεγμένοι" αυτοί κλάδοι, πέραν της απεργίας, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς του υπουργείο Οικονομικών...

    Εμπρός ΠΑΜΕ δυναμικά κατατρεγμένα White Collars μου...
    Να μήν αλλάξει τίποτα.

    Βροντοφωνάξτε όλοι μαζί : ΕΞΩ οι ΝΑΖΙ που θέλουν να μας σκλαβώσουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση