GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο γιος του Καντάφι θα απαγχονιζόταν εάν δικαζόταν στη Λιβύη»

Οι δικηγόροι του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που διορίσθηκαν για να υπερασπιστούν στη δίκη του τον γιο του ανατραπέντος Μουάμαρ Καντ...

Οι δικηγόροι του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που διορίσθηκαν για να υπερασπιστούν στη δίκη του τον γιο του ανατραπέντος Μουάμαρ Καντάφι διαβεβαίωσαν ότι ο Σάιφ αλ Ισλάμ θα απαγχονιζόταν αν επρόκειτο να δικαστεί στη Λιβύη.
«Έστω κι αν η λιβυκή κυβέρνηση απέφυγε επιμελώς το θέμα αυτό, ας είμαστε σαφείς: εάν καταδικαζόταν στη Λιβύη, ο γιος Καντάφι θα απαγχονιζόταν», δήλωσε η συνήγορος Μελίντα Τέιλορ σε ανοικτή ακροαματική συνεδρίαση στην έδρα του ΔΠΔ στη Χάγη.
Η Τέιλορ υποστήριξε πως μία δίκη του Σάιφ στη Λιβύη «δεν θα υπάκουε στην επιθυμία της απονομής δικαίου, αλλά στον διακαή πόθο για εκδίκηση» και συνεπώς θα παραβιαζόταν το δικαίωμά του για μία δίκαια δίκη.
«Ο γιος Καντάφι δεν αποτελεί θήραμα των λιβυκών αρχών, είναι ένα πρόσωπο που χαίρει δικαιωμάτων. Δεν πρέπει να σαπίσει στη φυλακή ενόσω η Λιβύη πασχίζει να θεσπίσει ένα δικαστικό σύστημα», πρόσθεσε η ίδια.
Το ΔΠΔ και η Λιβύη ερίζουν για το ποιος έχει το δικαίωμα να δικάσει τον 40χρονο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι, ο οποίος κρατείται στο Ζέντεν (170 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης) μετά τη σύλληψή του τον Νοέμβριο του 2011, αλλά επίσης και τον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αμπντάλα αλ Σενούσι, 63 ετών, τον οποίον απέλασε στη Λιβύη η Μαυριτανία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση